Heracles Almelo heeft vanavond de halve finale van het KNVB Beker toernooi bereikt. In het Polman Stadion werd RKC Waalwijk met 3-0 verslagen. De doelpunten werden gemaakt door Samuel Armenteros, Kwame Quansah en Marko Vejinovic.

Peter Bosz begon met Samuel Armenteros in de spits en Everton Ramos da Silva keerde terug op de linksbuiten positie na he vertrek van Glynor Plet. Heracles begon goed aan de kwartfinale tegen RKC Waalwijk in een ijskoud Polman Stadion. Ben Rienstra was dichtbij de openingstreffer na ongeveer twee minuten spelen, maar tikte de bal naast het doel. Beide ploegen probeerden niks weg te geven in de eerste helft en dat leidde tot voorzichtigheid. De tweede kans was opnieuw voor Ben Rienstra, die de bal hoog over schoot. De Heraclieden bleven het initiatief houden en kwamen na exact een half uur spelen terecht op voorsprong. Een ingeving van Lerin Duarte leidde het doelpunt in. De middenvelder bediende Marko Vejinovic met de hak, die vervolgens nog op doelman Jeroen Zoet stuitte. In de rebound was het een koud kunstje voor Samuel Armenteros: 1-0. Heracles kwam daarna beter in het spel en scoorde binnen zes minuten al de 2-0. Na een vloeiende aanval kwam de bal voor de voeten van Kwame Quansah die de verdediging fopte en daarna raak schoot: 2-0. RKC kon in de eerste helft verder weinig uitrichten op een schot van Sander Duits na, was het ongevaarlijk.

In het begin van de tweede helft kwamen er wel kansen voor de bezoekers. Kristian Nemeth stuitte op doelman Remko Pasveer. Samuel Armenteros had daarna de 3-0 op zijn schoen, maar zag na een goede solo zijn schot net naast het doel gaan. De volgende kans was weer voor de Waalwijkers die in de tweede helft gevaarlijker werden. Invaller Rick ten Voorde kreeg een goede kans, maar doelman Remko Pasveer hield zijn doel schoon. Het bleek een belangrijke fase in de wedstrijd te zijn want daarna wist Heracles op een belangrijk moment de beslissende 3-0 aan te tekenen. Willie Overtoom zorgde voor de voorbereidende actie waarna Marko Vejinovic in de 58e minuut de 3-0 kon binnen schieten. RKC Waalwijk probeerde daarna nog wel een doelpunt te forceren, maar mede door een rode kaart van Evander Sno, kon Heracles de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Komende donderdag weet Heracles tegen wie het moet opnemen in de halve finale. Hopelijk hebben de Heraclieden opnieuw een gunstige loting. Het liefst natuurlijk een thuiswedstrijd tegen …

Sponsoren

Reacties (49)

Reageer nu!
Rono 23:45 2 februari 2012

Jammer dat het uit is, az is echter niet de sterkste vd overige 3, ti’s niet onmogelijk. Met een beetje mazzel halen we gewoon de finale. Tot nu toe alleen makkies gehad, moeten ook deze winnen om de beker te pakken.
00
SCH 23:43 2 februari 2012

vieze kut loting KUT az, als ik een uitwedstrijd hekel is het az wil, is ook nooit veel animo voor en de kans om te winnen is nihil. Als we nog uit moesten hoopte ik op hveen uit maar het zit weer eens niet mee
00
henirich 23:42 2 februari 2012

@ heracles4live

Hoe had jij dan willen loten?
00
Heracles4live 23:39 2 februari 2012

Kutloting. daar gaat de finale, naja mischien lukt nog via de sportievste ploeg van de eredivisie.
00
hsupporters 21:44 2 februari 2012

Robert,
Over het algemeen onderbouw ik mijn mening (wat jij onder kritiek verstaat).
Ik heb niks tegen mark alleen wat ik verwoordt als speler.
blijkbaar zie jij dat anders, maar dat is jou goed recht.
Als mijn mening jou niet aanstaat, lees er dan overheen of reageer eens normaal en niet als iemand die alleen de waarheid spreekt, hoe selectief dat ook mag zijn.
00
Dakmaster 20:25 2 februari 2012

@robbert

De een heeft kritiek en de ander deelt dat niet, ok dat kan maar jij hoeft niet jouw visie en mening bij een ander als waarheid op te spelden. Ik vind de linker kant ook net ff wat zwakker als rechts. Wat mark als persoon en voetballer betreft, heb ik helemaal geen problemen met hem, ti’s een harde werker met ook zijn beperkingen . Breukers vind ik vele malen sterker en agressiever dan vorig seizoen, daar was ook kritiek op, mag dat dan niet!?? Volgens mij heeft Peter Bosz ook regelmatig kritiek op spelers, mag dat dan ook niet? Iedereen zijn eigen mening, een beetje kritiek mag en dat gebeurt bij elke club. Dus iedereen er maar op aanvallen wanneer ze gewoon hun mening of gezonde kritiek geven vind ik ook overdreven. Zolang bepaalde grenzen niet overschreden worden, laat dan ook iedereen in zijn waarde.
00
Heracles4live 20:17 2 februari 2012

@simon
Ik heb aleen kritiek op everton, mag dat niet?Is toch terecht die kritiek, die man verdient veel en veels te veel in verhouding met zijn prestaties.
En dat van kwame,daar hou ik nie van, maar zijn spel is goed hoor, begint nu zelfs al te scoren, dus prima!
00
VakjeQole 20:02 2 februari 2012

Nogmaals een verzoek om een topic over twente uit! Hoeveel bussen zijn er al vol!? Iemand!?
00
Robbert 20:01 2 februari 2012

@ hsupporters jouw feiten hebben geen enkele waarde evenals je mening. Zoals hieronder geschreven, de mannen die dagelijks met onze spelers werken weten wel beter. Zij stellen de sterkste spelers op en als Jallo dat op links back is, dan had hij er al lang gestaan! Bovendien let je niet goed op, we hebben de laatste 2 wedstrijden de 0 kunnen houden, incl Mark Looms op links. Het meeste gevaar gisteren kwam niet van links, maar van rechts. Door goed optreden van Pasveer werd de 0 gehouden. Dan de goals tegen Groningen, één daarvan kwam over rechts.

Ik heb de indruk dat je wat tegen Mark hebt en de veel te selectief en niet objectief bent. Je mag je mening hebben, maar de praktijk is toch anders en zal ook jij het voorlopig met Mark moeten doen.
00
koentjj 19:27 2 februari 2012

met alle respect voor gaby natuurlijk, de man komt er zeker wel
00
koentjj 19:27 2 februari 2012

er is maar 1 iemand die zowel looms als jallo elke dag meemaakt en dat is peter Bosz. De man heeft ook nog een aardig verstand van het potje… dus laten we er nu maar van uitgaan dat looms niet voor niks in de basis staat…….
00
Simon 18:39 2 februari 2012

@heracles4live
Waarom kraak je je eigen spelers af? En sno heeft zich gewoon dom laten gaan ..
00
hsupporters 18:36 2 februari 2012

Robert, met mijn ogen krijgt mark heel vaak een onvoldoende, dat is mijn mening.Dat heeft niks te maken met de vergelijking die jij maakt.Ik beperk mij op basis van feiten en niet op emoties.Dit is ook geen gezeik maar realiteit.Daarnaast heb je Jallo, die schat ik hoger in dan mark, die heeft zijn tijd gehad.Het heeft ook niet met geld te maken,maar met kwaliteit.Wat clubs uitgeven aan spelers staat te vaak niet in verhouding tot de realiteit.
00
Robbert 17:40 2 februari 2012

Laten we eens ophouden met dat gezeur over Mark Looms. Mark blijft voorlopig gewoon staan, tegen Excelsior en RKC heeft hij een voldoende gehaald. Niet de sterkste tegenstanders, ja dat weet ik, maar wij zijn “slechts” Heracles en geen Ajax, PSV, of Heerenveen om eens wat clubs te noemen waar meer kan worden betaald en het nivo hoger ligt.
00
hsupporters 17:34 2 februari 2012

We zien steeds weer dat er bij Heracles goed keuzes gemaakt worden.Wanner je aankomend zomer de selectie met nog 3 spelers kunt versterken, is de kans groot dat je structureel naar de linker rijtje gaat.
Ik vraag mij wel af hoe lang P.Bosz Looms nog blijft beschermen.Ook everton presteert structureel te weinig.
Het lijkt mij dat op die plaatsen andere spelers de kans krijgen, slechter dan de genoemde spelers kan niet.
00
Henkuh 15:41 2 februari 2012

@Heraclers4live

Ik zou eigenlijk moeten hopen dat jij gelijk zou hebben (dat van die 2 miljoen…..). Maar als Bassie verkocht wordt worden wij er sowieso beter van en daar gaat ‘t om !!
00
Heracles4live 15:24 2 februari 2012

Ik hoorde laats 20% van de doorverkoop, maar kan ook zijn dat jij het goed hebt hoor en ik fout!
00
Henkuh 15:06 2 februari 2012

@Heracles4live

Reken mij dat een even voor a.u.b.
Volgens mij is het 10% van de (verkoopprijs – 3 miljoen). Dus 10% van de overwaarde en dat is natuurlijk ook g€ld maar (helaas) geen 2 miljoen. Of zit ik fout ??
00
Heracles4live 14:36 2 februari 2012

@ilonk
Dat zou zeker een goeie deal zijn, we hebben kunnen zien gisteren dat we Plet niet misten, vond Armenteros met een actie echt briljant, aleen helaas scoot ie naast de goal.
Hoop dat we thuis mogen en het liefst tegen AZ, want die winnen echt niks meerop het moment. Heerenveen wil ik niet zo graag, want die winnen echt alles op het moment en hopelijk scoort dost er nog 10, wordt ie doorverkocht voor 10 miljoen en zijn wij weer 2 miljoen rijker.
00
ilonk 14:26 2 februari 2012

Ik las net op twentesport dat heracles 1,7 miljoen euro voor plet heeft gekregen inclusief de twee spelers erbij en daarbij heeft smit ervoor gezorgd dat ze per jaar een ton bijgeschreven krijgen zolang hij voor twente speelt en twente europa ingaat. Lijkt me dus dat smit wel een goede deal heeft gemaakt.
00
Martijn 12:57 2 februari 2012

Mooie woorden van Plet over onze club:
http://www.heracles.nl/nieuws?newsId=6334

Hopen op heerenveen thuis!!
00
Robbert 12:56 2 februari 2012

Goed en effectief gevoetbald, na de eerste 20 minuten van wennen a/d omstandigheden en de tegenstander,vervolgens op het juiste moment toeslaan. Uitstekend!!Ook een goede sfeer in on stadion. Dat er dan toch nog bijna 8000 toeschouwers waren gekomen met deze vrieskou vind ik ook opvallend. Veel bobo’s schitterden wel door afwezigheid. Ze moesten ook gewoon betalen begreep ik. Kaarten kosten voor hen € 25, dat mag toch geen probleem zijn voor een ondernemer?
00
Dakmaster 11:45 2 februari 2012

Waar word er iemand afgekraakt dan?
00
DenniS 10:38 2 februari 2012

idd netjes dat we geen tegentreffer hebben tot nu toe. JVC Cuijk – Heracles 0-1, Heracles – vv Berkum 4-0, Heracles – de Graafschap 4-0 en Heracles – RKC Waalwijk 3-0 best netjes
00
Marko 09:51 2 februari 2012

Trieste reacties hierboven om zo je spelers af te kraken.Echt te triest voor woorden.
00
Emiel 09:15 2 februari 2012

Heerlijk koud voetbalavondje!

Goede overwinning en tot nu toe nog geen doelpunt tegen in de beker!
Hopen op een gunstige loting en op naar een prachtig avontuur! Dikke hulde
00
Donkerbruinebroeder 08:26 2 februari 2012

@ PollyOle..

amen!
00
Pin 01:33 2 februari 2012

Sfeeractie was top. Alleen jammer dat er nog zoveel supporters buiten het hek stonden, omdat het gewoon niet opschoot. Gelukkig gingen de hekken los.

Maar donders koud avondje (lang leve jägermeister… spul werkt echt) en mooi voetbal gezien. Jammer dat Sno zich liet gaan. Ik vind dat echt een goede, sterke voetballer. Zondag psv en dat kan best leuk worden als roes 🙂
00
SCH 01:16 2 februari 2012

Prachtige sfeeractie! hoor je nu weer eens niemand over ! Na excelsior veel gezeur hier op dit forum over de sfeer, maar hoor nu niemand over de geweldige sfeeractie, waar ook erg veel werk in zit. Ik vond de sfeer wel belabberd vandaag, vooral de eerste helft, het word steeds minder, maar de sfeeractie was top en degene die dit op been hebben gezet: Bedankt!
00
Dakmaster 23:55 1 februari 2012

U jij en ik wij zijn Heracles!
00
eduard 23:54 1 februari 2012

Jammer dat onsportieve gebeuren van Kwame, waarom moet zoiets toch??. Verder Heracles
heel goed gehandeld met FC Twente. Echt knap gedaan. Hebben met Gouriye , een heel groot talent binnen gehaald.Heeft in jong Twente al wel laten zien, wat hij kan. En dan ook nog 1,5 miljoen erbij, en ook nog een wat mindere speler, maar voor Heracles zeker bruikbaar voor het 2e team, dan kan ik niks anders zeggen, Heracles prima onderhandeld. En een goede buitenspeler is in mijn ogen nu minder nodig, omdat we voorin nu geen lengte meer hebben. De spelers die we nu hebben zijn goed genoeg. Alle aanvallers kunnen goed een mannetje uitspelen, maar inderdaad de ene week beter als de andere week, bij Heracles is dit elke week weer verassend hoe goed en of slecht ze het doen, het blijft telkens weer een verassing.
00
Arie 23:53 1 februari 2012

klopt dat ben ik met je eens maar als je weet wat mark bijv de afgelopen 6 mnd hebt meegemaakt dan gaat je dat niet in de koude kleren zitten die jongen heeft t moeilijk gehad en ik hoop dat hij een fantastische 2e seizoenshelft heeft samen met de rest van het elftal
00
Dakmaster 23:47 1 februari 2012

@arie

Doe ff niet zo melodramatisch. Ik zie hier nergens dat mensen Heracles afkraken?? Iedereen weet waar we vandaan komen, maar zullen we nu kijken waar we staan? We spelen goed en aantrekkelijk voetbal, voetbal voor se supporter en kijker, dus mogen we ook kritisch zijn toch? Als armenteros, vejinovic Willie enz hakjes, lopjes en steekpaasjes doen, dan doe ze dat voor de amusementwaarde, wij zijn verwend de laatste jaren, maar we worden ook verwend, en kritischer dan moet toch gewoon kunnen. Mensen die alleen maar negatief lopen te zeiken, daar heb ik ook niks mee. Maar ik zie gewoon dat de linker kant van onze defensie gewoon zwakker is. Wij vinden of vonden het altijd mooi als Mark langs de langszijde opkomt als echte Heraclied, dat nostalgisgche gevoel. Maar wees eerlijk Mark word ouder en dat zie je terug in zijn spel en fouten. Geen ramp want ja we komen van ver en we moeten niet vergeten waar we 3/4 jaar geleden stonden. Maar het doel is vooruit en niet alsmaar achteruit kijken. VDL en mark zullen hun plekkie moeten overdragen aan hun opvolgers.
00
Arie 23:38 1 februari 2012

kijk maar waar de meeste goals ontstaan en geef dan je oordeel …. en als ik zie hoe hier over spelers gesproken wordt dan schaam ik me soms dat ik supporter van deze club ben, men vergeet snel waar we vandaan zijn gekomen 3 jr geleden stond iedereen op de banken als we de laatste wedstrijd veillig waren en nu zien we al tijden leuk voetbal en er kunnen zeker dingen beter maar geniet er ook een beetje van.. Het kan ook zomaar weer anders worden
00
Dakmaster 23:26 1 februari 2012

@arie

Stap ie net van het veld af ofzo??

Op rechts met Breukers komt nooit zoveel ruimte vrij, omdat Breukers het beter beloopt en verdedigd. Mark gaat soms teveel op in opportunisme, waardoor er TEVEEL ruimte op links vrijkomt, wat Mark niet meer kan belopen. Dat duarte rugdekking moet geven begrijp ik ook, alleen als VDL bij een counter tegenover 3 man komt te staan, dan wil daar nog weleens een doelpunt uit komen. Groningen uit bijvoorbeeld! Niet zo gauw met je grote mond oordelen, over wie wel en wie niet verstand heeft van voetbal. Niemand kraakt de verdeldiging af, alleen is links beduidend zwakker dan rechts. dat is geen schande, Breukers en rienstra zijn jonge twintigers en Mark en VDL dertigers.
00
Arie 23:18 1 februari 2012

Dat heet rugdekking geven aan je back maar als je niet hebt gevoetbald dan weet je dat niet… Hoeveel kansen heeft RKC gehad.. Dat negatieve gepraat over de verdediging.. Ze hebben minder goals tegen dan vorig jaar spelen vaak ver van de goal weet je hoe lastig dat is??
00
Peddie 23:17 1 februari 2012

droomscenario; Heracles – Heereveen / Az – PSV.
00
Dakmaster 23:13 1 februari 2012

@ilonk

Dat is soms het probleem, Mark gaat op of over de middellijn hangen of opkomen, bij een counter kan ook duarte dat allemaal niet belopen, en komt het op VDL aan. Vaak zie ik Mark en VDL ook als blinde paarden met twee man op 1 man dekken, terwijl VDL beter dan de 16 in kan om daar te verdedigen. Duarte is echt een juweeltje.
00
ilonk 23:09 1 februari 2012

@dakmaster. Een paar keer gaf duarte rugdekking aan looms en dan gaat het beter. Hij is ook wat sneller. Bij looms heb je echt rugdekking nodig. Hij werkt verder wel weer hard
00
Heracles4live 23:07 1 februari 2012

@iemand
Die jongen verdient het meest van iedereen en brengt het minst dat kan toch niet zo zijn? ja vind je het gek dat hij die elleboog deed, ik zou ook zo reageren als ik mijn dreads zou doen en hun gaan eraan trekken, wat zeg ik, ik zou hem nog harder aanpakken. Ik vind hard spel oke, maar dit is toch geen voetbal, maar poppekast om aan andermans haren te zitten. Verder heel blij met de overwinning en nu hopen op een thuiswedstrijd.
00
Dakmaster 22:50 1 februari 2012

Zulke Acties kun je niet goedkeuren. Maar we weten allemaal dat het nu eenmaal gebeurt. Sno had al eerder een akkevietje met quansha, maar na de 3-0 zag je wel een soort irritatie bij RKC spelers. Duarte was ondanks 20cm lengte verschil een waardig tegenstander van Sno. Minpuntje blijft toch wel links met Mark en VDL, Mark komt teveel op, waardoor er bij een counter te veel ruimte vrij komt. Dit kan VDL niet alleen verdedigen, ondanks veel kritiek soms om VDL, vind ik dat dit deels aan het vele opkomen van Mark te wijden is. Voor de rest helemaal top en op weg naar de halve finale!
00
Dakmaster 22:46 1 februari 2012

Dank u
00
Gerrit 22:45 1 februari 2012

Quansah en Everton trokken Sno aan z’n haar, waardoor dat opstootje ontstond. Daardoor raakte Sno gefrustreerd en kreeg even later rood.
00
FELIX Hengelo 22:44 1 februari 2012

@ Dakmaster
Na de reclame uitgebreide samenvatting op veronica!
00
Dakmaster 22:41 1 februari 2012

Wat is er precies gebeurd dan? Kheb dat gemist??
00
PollyOle 22:22 1 februari 2012

Eindelijk 2 viezerikken in de ploeg! Profs! Eindelijk! We zitten in de halve finale! Goed gespeeld, geknokt, top! who the Fuck is Plet!
00
Iemand 22:19 1 februari 2012

@Heracles4live en dan nog, Sno heeft wel een elleboog uitgedeeld, dus terecht. Everton doet tenminste zijn best nog, jij zou het geen haar beter doen.
00
joris-hafcc 22:16 1 februari 2012

Heerlijk gewonnen, was niet echt een hele goede pot maar ach winnen is winnen.
Nu op naar de kuip!
00
Heracles4live 21:50 1 februari 2012

Bah Kwame en everton, viezeriken zijn julie!! GEWOON SNO GENAAID… Hou hier nie van, hoort nie bij onze club,lieten ze op eredivisie live zien. Verder speelde iedereen redlijk tot goed op 1 na. EVERTON, kan er echt niks meer van, wordt tijd voor een ander speler, desnoods douglas. Denk dat we een grote fout hebben gemaakt door geen linksbuiten aan te trekken, maar we zullen het zien.
00