Heracles Almelo heeft vanavond de halve finale van het KNVB Beker toernooi bereikt. In het Polman Stadion werd RKC Waalwijk met 3-0 verslagen. De doelpunten werden gemaakt door Samuel Armenteros, Kwame Quansah en Marko Vejinovic.

Peter Bosz begon met Samuel Armenteros in de spits en Everton Ramos da Silva keerde terug op de linksbuiten positie na he vertrek van Glynor Plet. Heracles begon goed aan de kwartfinale tegen RKC Waalwijk in een ijskoud Polman Stadion. Ben Rienstra was dichtbij de openingstreffer na ongeveer twee minuten spelen, maar tikte de bal naast het doel. Beide ploegen probeerden niks weg te geven in de eerste helft en dat leidde tot voorzichtigheid. De tweede kans was opnieuw voor Ben Rienstra, die de bal hoog over schoot. De Heraclieden bleven het initiatief houden en kwamen na exact een half uur spelen terecht op voorsprong. Een ingeving van Lerin Duarte leidde het doelpunt in. De middenvelder bediende Marko Vejinovic met de hak, die vervolgens nog op doelman Jeroen Zoet stuitte. In de rebound was het een koud kunstje voor Samuel Armenteros: 1-0. Heracles kwam daarna beter in het spel en scoorde binnen zes minuten al de 2-0. Na een vloeiende aanval kwam de bal voor de voeten van Kwame Quansah die de verdediging fopte en daarna raak schoot: 2-0. RKC kon in de eerste helft verder weinig uitrichten op een schot van Sander Duits na, was het ongevaarlijk.

In het begin van de tweede helft kwamen er wel kansen voor de bezoekers. Kristian Nemeth stuitte op doelman Remko Pasveer. Samuel Armenteros had daarna de 3-0 op zijn schoen, maar zag na een goede solo zijn schot net naast het doel gaan. De volgende kans was weer voor de Waalwijkers die in de tweede helft gevaarlijker werden. Invaller Rick ten Voorde kreeg een goede kans, maar doelman Remko Pasveer hield zijn doel schoon. Het bleek een belangrijke fase in de wedstrijd te zijn want daarna wist Heracles op een belangrijk moment de beslissende 3-0 aan te tekenen. Willie Overtoom zorgde voor de voorbereidende actie waarna Marko Vejinovic in de 58e minuut de 3-0 kon binnen schieten. RKC Waalwijk probeerde daarna nog wel een doelpunt te forceren, maar mede door een rode kaart van Evander Sno, kon Heracles de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Komende donderdag weet Heracles tegen wie het moet opnemen in de halve finale. Hopelijk hebben de Heraclieden opnieuw een gunstige loting. Het liefst natuurlijk een thuiswedstrijd tegen …

Sponsoren

Reacties (49)

Reageer nu!