Je zou het door de transferperikelen bijna vergeten, maar er wordt morgen gewoon gevoetbald om de halve finale van de KNVB Beker. De kwartfinale tegen RKC Waalwijk moet gewonnen worden om de halve finales van het bekertoernooi te halen.

Heracles speelde afgelopen zaterdag een puike pot tegen Excelsior. Het liet de Rotterdammer vrij kansloos. Zelfs na de rode kaart van Lerin Duarte bleven de Heraclieden eenvoudig overeind. Ook RKC is in vorm. De Waalwijkers wonnen met 4-0 van VVV Venlo. Heracles is dus gewaarschuwd. De ploeg van oud-Heracles trainer Ruud Brood en oud-speler Rob Maas kunnen voor verassingen zorgen.

Bij Heracles kan Lerin Duarte gewoon spelen. De middenvelder kreeg de rode kaart gepresenteerd in de wedstrijd tegen Excelsior, maar omdat de schorsing alleen geldt voor de Eredivisie, kan Peter Bosz hem gewoon opstellen. Dat geldt niet voor Glynor Plet. FC Twente nam de boomlange spits over voor een bedrag tussen de 1 en 1.5 miljoen euro, die dus 25 kilometer verderop mag proberen Marc Janko te doen vergeten.

Eerder werd er op deze site al een “twee vingers in de neus”-overwinning voorspeld en ook nu blijven we erbij dat RKC te doen moet zijn. Oké, het artikel was dan ietwat aangedikt, maar was vooral bedoeld met een knipoog en om aan te tonen dat Heracles met dergelijke spelers RKC in normale doen moet oprollen. Het is en blijft echter voetbal en daarin is alles mogelijk. Wie herinnert zich niet die bekerwedstrijd tegen GA Eagles, waarbij Pasveer hoogspersoonlijk de Deventenaren een ronde verder hielp en wie herinnert zich nu niet die uitwedstrijd in Groebseek tegen Achilles ’29, die met 5-3 verloren werd… Met dat in het achterhoofd, een gezonde dosis vechtlust en concentratie moet Heracles gewoon in de koker zitten van de halve finale.

Morgenavond zal in het ijskoude Polman Stadion duidelijk worden wie zich halve finalist van de KNVB Beker mag noemen.

Sponsoren

Reacties (16)

Reageer nu!