Vrijdagavond is het weer zover. Dan zullen Heracles en FC Twente mogen uitmaken wie zich “kampioen van het oosten” mag noemen.

De winter stond vooral in het teken van de transfer van Glynor Plet. De aanvaller verkaste naar FC Twente en de kans is dus groot dat Plet zijn opwachting zal gaan maken tegen zijn oude club. Hoe hij ontvangen zal worden door het uitvak, zal morgen blijken.

Heracles Almelo begon de tweede helft van de competitie redelijk. Het verloor van FC Groningen met 2-1, maar na deze wedstrijd begon het toch te draaien. Er werd gewonnen van Excelsior en de halve finale van de KNVB beker werd bereikt door RKC met 3-0 te verslaan. De laatste wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waarbij PSV op een gelijkspel (1-1) werd gehouden. We staan momenteel in de middenmoot en daar zit meer in, vind ook trainer Peter Bosz.

FC Twente strijdt voor het kampioenschap. Sinds de aanstelling van McLaren heeft de club nog geen duel verloren en staat het heel dichtbij PSV. Met een wedstrijd minder staat de ploeg op een tweede plaats met drie punten achter de koploper. Zij zullen dus alles in het werk stellen om de aansluiting te houden.

De laatste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een zwaarbevochten1-1. Lerin Duarte was toen de matchwinner door in de allerlaatste minuut de gelijkmaker te scoren. Heracles zal daarom wederom alles op alles moeten zetten om wat over te houden aan deze “derby”, want dat de derby niet meer de derby van een aantal jaren geleden is, moge duidelijk zijn. Met pijn en moeite kunnen (net zoals vorig jaar) amper tien bussen gevuld worden. Dit in tegenstelling tot enkele jaren geleden, waar je ‘s morgens al op de stoep bij de Primera ging staan om kaartjes te bemachtigen. De verwachting is dat er morgen tussen de 500 en 600 supporters zullen meereizen naar Enschede.

Misschien dat mensen het zat zijn om als vee of crimineel behandeld te worden. Busreizen met een entreekaartje kosten een vermogen, waarbij het grootste deel van de prijs ook nog eens betaald wordt aan alles behalve voetbal. Denk hierbij aan agenten, bussen en (in het verleden) zelfs helikopters, terwijl bobo’s wel doodleuk op de lange zijde mogen plaatsnemen. De behaalde resultaten in uitwedstrijden helpen ook niet. Dit alles zou niet mogen uitmaken, maar toch, het is wel zoals het is.

Om weer even tot het voetbal te komen. De wedstrijd zal onder leiding staan van arbiter Wiedemeijer en zal beginnen om 20:00.

Sponsoren

Reacties (45)

Reageer nu!