Heracles speelt morgen de uitwedstrijd tegen AZ. Na de deceptie tegen VVV afgelopen vrijdag heeft de ploeg van Peter Bosz wat goed te maken. Dat AZ van een ander formaat is, daar kan Anderlecht over meepraten. Het verloor in de Europa League en men had het daar over “Champions League”-niveau.

De wedstrijd thuis tegen AZ was voor de Heraclieden ook de enige wedstrijd waarin helemaal niets te halen viel. Zuur was het dat Maher zo laat de 0-1 binnenschoot, maar het verlies was wel zwaar terecht.

Voor Peter Bosz wordt het puzzelen, omdat hij een aantal spelers moet missen. Hij zal zelf niet op de bank mogen plaatsnemen, aangezien de oefenmeester zelf de rode kaart kreeg gepresenteerd in de laatste wedstrijd tegen VVV. Hendrie Krüzen zal zijn honeurs gaan waarnemen. Bij Heracles is Marko Vejinovic nog steeds geblesseerd. Hij loopt al enkele weken met een blessure aan zijn knie. Wanneer hij terugkeert in de selectie is niet bekend. Bovendien zijn Kwame Quansah en Tim Breukers geschorst, nadat zij hun vijfde gele kaart van het seizoen hebben gekregen. Waarschjinlijk worden zij vervangen door Mike te Wierik en Thomas Bruns.

AZ doet nog volop mee in de race om de titel. Vorige week werd op spectaculaire wijze Heerenveen van de winst afgehouden. In hun eigen stadion werd het uiteindelijk 3-3. Bovendien zitten zij nog steeds in de beker en in de Europa League. Het lijkt echter niet meer de ploeg van voor de winterstop. Er valt wat te halen en dat merken de tegenstanders van AZ ook. De ploeg had moeite met de kwartfinale tegen de amateurs van GVVV en het verloor uit kansloos bij Utrecht met 3-0.

De wedstrijd staat onder leiding van Ruud Bossen en begint om 20:45.

Sponsoren

Reacties (52)

Reageer nu!
uggs laarzen china 17:50 12 december 2012

Hello, Neat post. There’s a problem together with your website in web explorer, may test this? IE still is the marketplace chief and a good part of other people will miss your magnificent writing because of this problem.
00
ilonk 21:52 5 maart 2012

@eduard. Over techniek ben ik het mee eens als het gaat om marko. Hij heeft ook de meeste assists. Hij is een verfijnde, goede speler, maar zijn instelling is niet goed. Hij verdedigt niet mee en is soms te nonchenlance net als overtoom die er niks van bakt de laatste tijd. Lijkt inderdaad of hij met zijn hoofd bij een transfer zit.
00
Sjaak 01:28 4 maart 2012

Eduard ik ben het helemaal met je eens, ook over Marko, vind het echt qua techniek een geweldennaar.
00
snobo 01:03 4 maart 2012

De wedstrijd werd prima gefloten door de hr van Bossen.
00
eduard 00:58 4 maart 2012

Een ding moet ik wel zeggen, dat Bosz en zijn assistenten , de spelers in korte duur veel sterker hebben gemaakt.De reserves zijn stuk voor stuk hele goede voetballers, waar we nog veel plezier aan zullen beleven. Niet voor niets dat we verleden jaar tweede zijn geworden bij de beloften. Alleen ik vind hem te lang wachten met het opstellen van deze spelers in het eerste. ( waarom ? ) hier is die heeeeeel anders als Verbeek, die kiest eeder voor verjonging , en volgens mij terecht, zie zijn reserve bank nu, iedereen makkelijk verwisselbaar.
00
snobo 00:56 4 maart 2012

Nou dat was mij een avondje wel !
De jonkies deden het goed, ook Pasveer en looms speelde goed, Duarte was weer een van de beste.
Maar dan de aanvallers en niet vergeten Overtoom, mijn god wat een voetballers zijn dit zo win je nooit een wedstrijd.
Overtoom bal aan bal werd niet goed gespeeld tweede goal A.Z. (fout van Overtoom) hij maakte weer veel fouten onze z.g sterspeler. Volgens mij zat hij al met zijn gedachten bij A.Z. om daar te mogen spelen.
En dan Everton en Armenteros wat een stel knullige voetballers die moeten dan de goals maken, nou daar kun je lang op wachten.
Armenteros technisch goed maar er komt niks geen gevaar uit. Everton die kan echt geen bal fatsoenlijk raken, en Douglas kan de bal niet voor de doel krijgen.
Een oplossing: zo snel mogelijk deze spelers zien kwijt te raken. Dougglas, Everton,en Overtoom waardeloos zijn ze.
00
eduard 00:45 4 maart 2012

Ilonk sorry dat je het niet ziet, maar Marco heeft zo,n balgevoel dat hij een pass kan geven, dat precies aankomt, zodat hij zelf niet direct snelheid nodig heeft. Hij laat de bal het werk doen.( snelheid ) .Kan ook alleen als hij alleen is en niet samen met Willy voetbalt. Je zult nog wel eens aan mij terugdenken, voor nu is het nog onbegrijpelijk voor jou , maar ook dat ga je zien, want je hebt inderdaad wel enig kijk op het spelletje. Ik was vandaag blij dat er 2 niet mee konden doen, zodat de anderen eindelijk eens de kans kregen. ( zie mijn voorgaande commentaars vwb de opstelling en het doen van wissels ) Vanavond lieten de reserves zien, dat ze niets minder zijn, en ook het spelletje wat Heracles speelt moeiteloos in mee konden doen.), en nu doordrukken om ook de anderen op te stellen.
Voordeel hierbij is, dat je je selectie breeder maakt en gemakkelijker kunt wisselen.
00
ilonk 00:25 4 maart 2012

Met marko haal je de snelheid eruit eduard en die doet voorlopig niet mee. Van der Linden hoeft van mij ook niet. Ik zeg voor komend seizoen een goede linksback en centrale verdediger. Goede buitenspelers, afmaker en overtoom verkopen. Duarte vond ik eigenlijk vandaag niet zo goed spelen als normaal veel foute passes, maar goed dat is mijn mening. Bruns was de beste middenvelder vandaag, maar verdedigend wel minder als quansah en aanvallend is ie beter.
00
eduard 00:16 4 maart 2012

Bruns was heel goed. ( veel beter als de grote namen Overtoom, Douglas, Everton, ) laat deze 3 ook maar weg volgende week . en als het kan met Bruns, Pedro , van Miechem,
Duarte, vd Linden, Rienstra, Breukers, ter Horst, Vejinovic , Gouriye, Armenteros.
Met deze mensen crieer je iets meer snelheid in de ploeg, en je maak je selectie sterker, kijk bij AZ op de bank, iedereen is bekend, bij Heracles blijven sommige onbekend, maar zijn niets minder dan de al bekende spelers. Bruns heeft het vanavond, en vorige week Pedro al bewezen.( sommige sterren raken nonchalent, niet nodig te zeggen wie ik bedoel , maar geven daardoor het team ook nog te weinig spirit.)Zie afgelopen week in Venlo. ( dat was echt dramatisch )Ben benieuwd wat de trainer doet.
00
Tor 23:59 3 maart 2012

Verloren, dat wel, maar toch trots op de club! Gedurfd gevoetbald en niet van dat benauwde. Heren bedankt, ik heb genoten van een mooie voetbalavond.
Gesteund door 850 man, gaan we op 22 maart voor plek in de finale. Ik geef het een goede kans!
00
Dakmaster 23:56 3 maart 2012

@ilonk

Zeker mogen en moeten ook positieve dingen genoemd worden. En daar heb ik er maar 1 van gezien, wederom is duarte veruit de beste man van het veld. Al weken lang presteert hij ook beter dan Willie, armenteros , Everton en douglas.
00
Sjaak 23:51 3 maart 2012

Moet wel zeggen dat ik ons de eerste helft erg goed vond spelen, in aanvallend opzicht beste wedstrijd van het seizoen en ik zie in bruns ook een goeie speler, voetballt beter dan Kwame op die leeftijd.
00
ilonk 23:47 3 maart 2012

Eens dakmaster en het is ook frusterend als supporter dat looms en van der Linden maar mogen blijven aanklooien vooral looms vandaag. Zo haal je playoffs niet. Geldt ook voor douglas. Als je die 3 vervangt gaat het misschien nog beter. Dat berichtje was ook meer gericht aan mensen die het hebben over een waardeloze en baggerwedstrijd en dat alles superslecht was. De slechte punten is al langer bekend die zit achterin, maar we mogen ook de positieve punten benoemen.
00
Sjaak 23:45 3 maart 2012

Bosz en hendrie maken er qua wisselen alhet hele jaar een potje van, Duarte mocht ook pas in de basis waneer er 3 gebleseerd waren en dan moest ie ook nog een 7 halen. Zo gaat het ook met van miechen en pedro. Moeten eerst 10 x scoren voor ze de voorkeur krijgen op douglas.. Zelf mijn dochter vond heracles laf voetballen met 1 man meer.
00
Dakmaster 23:35 3 maart 2012

@ilonk

Het enige verschil was vandaag kansen benutten en verdedigingsfouten maken waaruit 3 keer gescoord wordt

Je zegt het hier toch allemaal, kansen benutten en afmaken, en fouten maken in de verdediging waardoor je tegenstander kan scoren. Dat is voetbal, het spel was eerste helft gewoon goed, en het ging gelijk op, maar door domme persoonlijke fouten verliezen wij deze pot, of het nou titel of degradatie kandidaat is, dat maakt geen zak uit! Ze waren in de defensie niet scherp, en zoals gewoonlijk was het openhuis op links. Met het wisselbeleid ben ik het volledig met je eens, dat is pas amateuristisch.!
00
ilonk 23:30 3 maart 2012

Edit: En dan hoor je kruzen na afloop zeggen: we hadden moeten profiteren van 1 man meer situatie, maar de jongens speelden niet over de vleugels, maar alles door het midden ja logisch als je niet met goede buitenspelers speelt pffff. Ik kan dat niet begrijpen. En dat zegt ie ook ja tis moeilijker tegen 10 dan 11. Had liever gewoon alleen een strafschop gehad en met 11 tegen 11 gespeeld dan hadden we misschien meer eruit kunnen halen. Tis toch wat.
00
ilonk 23:28 3 maart 2012

Nou nou wat overdreven allemaal. Tis echt aan het hoofd te stijgen bij de supporters. Eredivisie live, mensen van az, verslagen op twentesport e.d. over complimenten over ons heracles. Van gangelen sprak zelfs over indrukwekkend voetbal vooral eerste half uur en wat zeggen we hier. Dat het waardeloos en slecht was nee dit kan niet meer hoor. We zijn toch verdomme geen barcelona. Je speelt tegen een titelkandidaat en zijn de enige ploeg dit seizoen geweest volgens maher die het hun thuis zo moeilijk heeft gemaakt en wij zeiken hier alleen maar. Het enige verschil was vandaag kansen benutten en verdedigingsfouten maken waaruit 3 keer gescoord wordt. Dat is ook het risico, omdat heracles altijd aanvallend wil spelen. We klaagden wel eens dat we altijd zo laf speelde in uitwedstrijden en dat er gezegd werd liever aanvallen en 5-0 verliezen dan alleen maar verdedigen en bal weg schieten. Wat willen we nu? Het enige waar ik pissig op ben is het wisselbeleid. Je moet risico nemen. Az haalt er een aanvaller uit voor verdediger dan moet kruzen het tegenovergestelde doen en douglas eruit.
00
marvinbingo 23:15 3 maart 2012

Mensen vergeet Pedro voor deze wedstrijd. Hij zat niet eens op de bank, hij was geblesseerd vandaag
00
eduard 23:07 3 maart 2012

Ik zal ook nu wel weer de enige zijn, maar ik vind dat Heracles goed gevoetbald heeft.Ben blij dat de reserves hebben kunnen spelen, en deden dat heel erg goed. Gelukkig
was de scheidsrechter ook erg goed vanavond.
Az is gewoon een betere ploeg. Ook met Quansah hadden we verloren. Prachtig de derde goal van AZ. Zo zie je , dat ik tevreden ben, hoewel we verloren hebben. En dat kan ook. Zoals er vandaag gespeeld is, wordt het thuis gewoon weer een overwinning. Thuis spelen speelt steeds meer een rol, en niet alleen voor Heracles. Volgende keer bij een uitwedstrijd , hopen dat er weer reserves worden opgesteld. Ook wanneer er niemand geschorst is. We zijn echt niet minder met de reserves die we hebben. Dat bleek vanavond wel weer. Nogmaals, ik heb een hele leuke wedstrijd gezien, veel en veel beter als vorige week. ( toen met Quansah), maar met wel een hele goede Pedro. (vanavond gemist)
00
Sjaak 23:06 3 maart 2012

Ben het met sommigen eens. Bosz wisselbeleid slaat nergens op en de goals worden veels te naief weggegeven. Als bosz ballen had bracht hij Pedro en van michem meteen na de rooie kaart voor die waardeloze douglas, die helemaal niks toevoegt en voor Willie die weer niet opviel.
00
Sjaak 23:04 3 maart 2012

1ste helft goed gevoetbalt, aleen vergeten te scoren. Rienstra heeft een dipje, 2 keer zijn fout net zoals tegen vvv. Willie viel me erg tegen na zo’n grote mond te hebben gehad. 2de helt na de rode kaart leek het nergens op. We hebben niet de kwaliteitten om een team wat zich ingraaft kapot te spelen. Baart me zorgen aangezien veel teams dat gaan doen zoals ado. Over het geheel een redelijk goeie wedstrijd waar we zonder persoonlijke fouten nog een heel eind mee kunnen komen. Aleen het wisselbeleid lijkt nergens op. Sta je met een man meer en doe je niks!! Viel me wederom erg tegen van de heren coaches. En douglas was de enige die ik echt slecht vond, kan echt niet meer en ik pleit voor Pedro. Maar dat zullen de trainers wel niet doen. Te wierik en Bruns in de 1ste helft deden het erg goed!
00
Bompa 23:02 3 maart 2012

Wat een slechte wedstrijd. Als Heracles op deze manier gaat voetballen tegen AZ in de halve finale dan kunnen ze beter thuis blijven.

Groot gedeelte van de spelers van Heracles speelde ver onder maats. Te Wierik speelde naar mijn inziens heel erg slecht, maakte enorme fouten, waardeloos!

Passes die niet aankwamen, passes die in het niks werden gespeeld, grote gaten in de verdediging… noem maar op.
00
ilonk 23:01 3 maart 2012

Nou weggetikt is overdreven, maar waarom niet meteen na die rode kaart verdediger eruit en dan van miechem en gouriye erin, want douglas was waardeloos. Nee men gaat in de 80e minuut pas een verdediger eruit halen en 5 minuten voor tijd mag van mieghem nog effe meedoen. Jammer, maar goed over twee weken met quansah en breukers zorgen voor een betere verdediging en je kan genoeg kansen creeeren dat hebben we gezien. Ado thuis moeten 3 punten worden en niets minder.
00
Dakmaster 23:00 3 maart 2012

@marko

Ben jij blind? Alle tegendoelpunten waren het gevolg van persoonlijke dekkingsfouten. We hebben 3 doelpunten veel te makkelijk weggegeven, voor het eerste doelpunt gingen ze alletwee gewoon gelijk op. Doelpunt pouslen, niemand die hem denkt, doelpunt altidore, precies hetzelfde en bij het doelpunt maher, is het looms wat hem zo uit de rug laat lopen. Na de rooie kaart, had kruzen meer op de aanval mogen spelen van mij.
00
Marko 22:40 3 maart 2012

Ja Heracles heeft er niks van gebakken. wat dramatisch. Heracles is heeeeelemaaal weggetikt door de nr1 van nederland. boehoeeee
00
Dakmaster 22:32 3 maart 2012

11 tegen 10 man en nog kunnen ze fatsoenlijke kans creëren! Wat een wisslebeleid zeg!
00
Marko 22:12 3 maart 2012

Zullen we gelijk maar het hele elftal vervangen jongens ?
00
Dakmaster 22:05 3 maart 2012

Echt alle 3 de doelpunten zijn het gevolg van een zwakke verdediging! Echt slecht
00
ilonk 22:02 3 maart 2012

Tsj looms heh. Die verdediging is aan vervanging toe, maar goed 1 man meer 3-1 kijken wat ze ermee doen. Die willy is zo nochenlant soms. Misschien douglas wisselen voor pedro die heeft een goede voorzet.
00
Dakmaster 21:54 3 maart 2012

Ja hoor Mahler loopt zo weg uit de rug van MARK LOOMS!! Gvd wat een slappe verdediging!!
00
stef 21:42 3 maart 2012

Volgens mij was het rood, met die actie van Armenteros
00
ilonk 21:38 3 maart 2012

We missen quansah gewoon. Aanvallend is het prima en pech gehad in de eerste 30 minuten, maar naar mijn idee mogen ze wel iets minder ten aanval trekken met z’n allen tis gatenkaas achterin. Zie wel mogelijkheden in de beker met quansah erbij die loopt wel wat meer gaten dicht en als we dan de kansen die we krijgen wel benutten dan gaat het goed.
00
R. 21:37 3 maart 2012

Jammer van de tegendoelpunten!
Maar er wordt ook wel goed gespeelt.
Bruns draait wel lekker mee op het middenveld en met 2 kansen.
Alleen moest hij het 2de schot wel afgeven en bij het tegendoelpunt iets meer ingrijpen.
Helaas fluit bossen ook in het voordeel van AZ.
Handsbal op het middenveld fluit hij niet voor, waardoor er wel een corner kwam + doelpunt…
Hopelijk 2de helft snel de 2-1 maken!
00
Dakmaster 21:29 3 maart 2012

Anders geef je de doelpunten ff weg!!! Gvd
00
Dakmaster 21:20 3 maart 2012

Openhuis op links!!
00
Dakmaster 21:17 3 maart 2012

Hoppa 1-0 niemand dekt poulsen!!
00
snobo 20:24 3 maart 2012

Ben het helemaal met je eens ilonk,ze moeten flink hun best doen anders gaat het niet goed.
00
Sjaak 20:00 3 maart 2012

@ilonk
Zou het niet te series nemen, die voetballers roepen heel veel en als we de toto van de spelers mogen geloven hadden we tot nu toe alles gewonnen. Gewoon lekker je best doen en dan zien we wel wat het wordt.
00
ilonk 19:46 3 maart 2012

Ja klopt. Ik ga ervan uit dat we de thuiswedstrijden nog wel gaan winnen behalve misschien tegen heerenveen en dan ben je al veilig. Overtoom heeft trouwens een grote mond. Lekker om uit tegen az te spelen dat ligt ons wel en we hebben meer kans dan thuis op ons kleine kunstgrasveld waar az prima op kan spelen. Moet niet gekker worden. Ik zou zeggen bewijs het maar vanavond.
00
Sjaak 16:58 3 maart 2012

@ilonk
Als vvv wint waar ik van uitga is het verschil nog maar 5 punten! Maar dat is ook zo met het linkerijtje, kan alle kanten op.
00
ilonk 13:53 3 maart 2012

@henk. Onderaan bungelen? Wat een onzin. We staan ws 11e na vanavond als rkc van excelsior wint. Alles staat dicht bij elkaar behalve de laatste 3.
00
henk 13:22 3 maart 2012

Klopt Arie, wat hebben ze zich te kijk gezet Heracles Almelo vorige week.
Vanavond een nederlaag en we zitten weer onderaan te bungelen.
00
arie 11:34 3 maart 2012

ben nu benieuwd of Overtoom eindelijk een keertje wat laat zien, wat wordt er toch gepocht op hem.
00
Robbert 22:49 2 maart 2012

Dat kan alleen in Nederland, een Az fans fluit een wedstrijd van zijn club.
00
Matteo 20:49 2 maart 2012

Het klopt dat bossen een AZ fan is! ik heb hem nog gezien in een AZ-vak toen hij was geschorst!
00
Matteo 20:48 2 maart 2012

AZ gaat winnen denk met 4-1, Heracles kansloos maarja…….. je weet het nooit
00
Andere Maikel 18:49 2 maart 2012

Hopen op 3 punten, hoewel ik liever even 3 weekjes wacht met een overwinning in Alkmaar… Dit zou al een geweldige stap zijn overigens
00
Sjaak 15:14 2 maart 2012

@robert
Dat klopt en op de az fansite zeggen ze zelfs dat hij suporter is van az en in zijn vrije tijd daar zelfs wel eens kijkt.
Ga net als bij Twente uit van niets en dan zien we wel waar het schip strand.
00
Robbert 15:02 2 maart 2012

Ach Bossen als scheids…….dat is de man die, als hij iemand een gele of rode kaart geeft,vervolgens de betreffende speler niet eens aankijkt. Let u maar eens op. Je zou haast denken dat de man contactgestoord is.

Ik reken op niets (net als Twente uit), en soms kan het dan wel eens meevallen.
00
Henkuh 14:29 2 maart 2012

Toch spookt mij de 9-0 tegen sc Heerenveen door ‘t hoofd (GJV was toen ook coach !!)………..
00
anoniempje 13:37 2 maart 2012

wie is de speler die op de foto staat bij Heracles.nl bij woensdag training in beeld en dan foto 3 ? Ken hem namelijk niet
00
hsupporters 13:19 2 maart 2012

Elke wedstrijd is belangrijk en wil je winnen.
De 2 geschorste spelers kunnen nu beter afwezig zijn dan de wedstrijden hierna.
Ik ga uit van een nederlaag , maar je weet maar nooit.
00