Heracles heeft de uitwedstrijd tegen de titelkandidaat met 3-1 verloren. In Alkmaar zagen de Almeloërs AZ weglopen naar een 3-0 voorsprong. Overtoom deed nog wat terug via een strafschop, maar gevaarlijk werd het uiteindelijk niet meer.

Heracles kwam goed uit de startblokken. Het creëerde aardig wat kansen. Zo was Thomas Bruns een aantal keren gevaarlijk en mikte Samuel Armenteros op de paal. Na een half uur spelen was het toch AZ dat op een voorsprong kwam. Poulsen kon vogeltjevrij binnen tikken uit een corner. Nog voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist door een doelpunt van Jozy Altidore.

De tweede helft was een stuk minder leuk dan de eerste. Het begon al met de 3-0, die door Maher (op overigens bijzonder fraaie wijze) binnen werd geschoten. Daarna gebeurde er wat waardoor AZ met tien man verder moest na een rode kaart van Viergever. De verdediger maakte na een uur spelen hands door de bal van de doellijn te slaan. Aanvankelijk deelde arbiter Bossen de rode kaart uit aan Elm, maar eerstgenoemde gaf zelf aan aan de schuldige te zijn, waardoor hij alsnog mocht vertrekken. Overtoom benutte de strafschop, die hieruit volgde.

De rode kaart en de aansluitingstreffer bracht nog wat hoop bij de meegereisde supporters, maar dit was tevergeefs. Heracles kon  de gehele tweede helft niet meer gevaarlijk worden voor het doel van AZ.

AZ staat weer bovenaan en Heracles staat nog maar vijf punten voor op de nacompetitiestreep. RKC Waalwijk heeft Heracles ingehaald op de ranglijst, waardoor Heracles nou op de elfde plaats te vinden is.

Sponsoren

Reacties (28)

Reageer nu!