Heracles heeft de uitwedstrijd tegen de titelkandidaat met 3-1 verloren. In Alkmaar zagen de Almeloërs AZ weglopen naar een 3-0 voorsprong. Overtoom deed nog wat terug via een strafschop, maar gevaarlijk werd het uiteindelijk niet meer.

Heracles kwam goed uit de startblokken. Het creëerde aardig wat kansen. Zo was Thomas Bruns een aantal keren gevaarlijk en mikte Samuel Armenteros op de paal. Na een half uur spelen was het toch AZ dat op een voorsprong kwam. Poulsen kon vogeltjevrij binnen tikken uit een corner. Nog voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist door een doelpunt van Jozy Altidore.

De tweede helft was een stuk minder leuk dan de eerste. Het begon al met de 3-0, die door Maher (op overigens bijzonder fraaie wijze) binnen werd geschoten. Daarna gebeurde er wat waardoor AZ met tien man verder moest na een rode kaart van Viergever. De verdediger maakte na een uur spelen hands door de bal van de doellijn te slaan. Aanvankelijk deelde arbiter Bossen de rode kaart uit aan Elm, maar eerstgenoemde gaf zelf aan aan de schuldige te zijn, waardoor hij alsnog mocht vertrekken. Overtoom benutte de strafschop, die hieruit volgde.

De rode kaart en de aansluitingstreffer bracht nog wat hoop bij de meegereisde supporters, maar dit was tevergeefs. Heracles kon  de gehele tweede helft niet meer gevaarlijk worden voor het doel van AZ.

AZ staat weer bovenaan en Heracles staat nog maar vijf punten voor op de nacompetitiestreep. RKC Waalwijk heeft Heracles ingehaald op de ranglijst, waardoor Heracles nou op de elfde plaats te vinden is.

Sponsoren

Reacties (28)

Reageer nu!
hsupporters 21:12 5 maart 2012

Sjaak,
Rienstra heeft er ook last dat VD Linden onze Looms steeds moet ondersteunen, om dat de L back met andere dingen bezig is.
Daardoor raakt ook de organisatie in het centrum uit balans.
Organisatie is toch belangrijk lijkt mij.
Persoonlijk vindt ik Rienstra degelijk niet opvallend spelen, ook dat is een kwaliteit.
je eigen kwaliteit en beperkingen kennen, had Looms die kwaliteit maar.
00
John 20:45 5 maart 2012

Zo, beloften 6/0 gewonnen, is die gourye niet een keer klaar voor een basisplek misschien, want die scoort elke wedstrijd en onze aanval scoort niet veel. En ook die australier weer 2 goals, is dat ook niet beter dan looms mischien? Kan me niet voorstellen waarom je ze anders contracten geeft.
00
Sjaak 20:37 5 maart 2012

Is al langer bekend, onze kwaliteit ligt op het middenveld en dat komt voornamelijk door Duarte en Quansah, onze aanval is normaal, niveau rkc, nec, niks bijzonders dus, onze verdedediging is ook van dat niveau en ons middenveld is van het niveau feyenoord, heerenveen, dus dat is goed!
00
Sjaak 20:34 5 maart 2012

@jan
Ik ben het met je eens, Rienstra zakt de laatste wedstrijden door het ijs en is aanvallend ook nog niet zo, maar hij is nog jong, dus ik vergee het hem. Maar de backs voegen aanvallen niet veel toe, ik bedoel hoeveel goals en assist geven ze? Looms volgens mij niks en breukers 4 assist, dus die is wel nuttig.
00
Tim 18:06 5 maart 2012

@jan
Natuurlijk heb je gelijk als je zegt dat het opkomen van backs gevaarlijk kan zijn en het kan helpen inde aanval..
Maar als hetgeen az speelt is toch het verdedigend dichthouden het belangrijkste. laat dan de aanvallers proberen gevaarlijk te worden..
En ja doordat te wierik niet meeging kwam jeniet vaak door aan die kant, maar er kwam ook geen gevaar voor ons vandaan..dit was bij looms wel het geval..
Tegen az eerst op zeker spelen en man uitschakelen als Back..wanneer je dat onder controle hebt kun je kijken wat je aanvallend kunt doen
00
hsupporters 17:47 5 maart 2012

Jan, Looms speelt meer links buiten dan l back.
Hij komt op en dwingt daardoor een middenvelder zijn plek over te nemen.
Door zijn egoïstische speelwijze zie je structureel dat mark te veel punten kost.
Hij loopt veel (onnodig) brengt het team in onbalans.Jalo bracht meer rust, en balans in het elftal en het elftal was toen een team.
VD Linden is ook niet best en moet vervangen worden, maar door mark zijn speelwijze brengt hi ook VD linden nog meer in moeilijkheden.
00
Henk Jan 17:44 5 maart 2012

Ik lees hier vaker dat we een goede aanval hebben, maar is dit wel zo. Het rendement van Armenteros is zo goed als nul, heeft hij dit jaar al 4 maal gescoord?.Everton werkt zich een slag in de ronde, maar ook zijn rendement is te laag, er komen weinig bruikbare ballen van hem.
Douglas is duidelijk over zijn hoogtepunt en van Mieghem moeten we eerst zien in een hele wedstrijd, als hij dat ooit haald.Pedro is een ander verhaal, volgens mij is hij niet goed bezig op de trainingen, omdat hij geregeld helemaal niet bij de selectie zit, zo ook de wedstrijd tegen AZ.
Al met al durf ik te betwijvelen of we wel zo’n goede aanval hebben.
00
Jan 17:03 5 maart 2012

@Thom, Hsupporters
Ik vind juist dat Looms veel corrigerend moet optreden achterin. Vaak staat Looms 2 man te dekken.
Dat de backs veelvuldig opkomen, vind ik juist de kracht van Heracles. je zag nu ook dat Te Wierik dit nauwelijks deed waardoor we aan die kant ook weinig gevaar konden uitrichten. Dat het opstomen van de backs risico inhouden, lijkt me logisch. Een keuze kan zijn dat de backs dus niet moeten opkomen maar dat gaat weer ten koste van het aanvallende spel. En ja als we daardoor doelpunten tegen krijgen is dat maar zo. Als men voorin maar scoort en daar mankeert het nogal eens aan. Maar kom dus niet aan met het verhaal dat Looms slecht speelt; dit heeft alles met de aanvallende spelopvatting van Heracles te maken (zo gaat Rienstra al enige wedstrijden niet vrijuit bij de tegendoelpunten maar daar hoor je niemand over!).
00
Thom 16:32 5 maart 2012

@hsupporters

Volgens mij zeggen we hetzelfde. Ik ben het in ieder geval met je eens
00
Sjaak 15:32 5 maart 2012

Als hier mensen zijn die vinden dat het aan de instelling ligt, wordt dan boos op de trainer, want ik vind zelf dat een coach de boel scherp moet krijgen. Zoals verbeek daar de beste van is, krijgt iedereen fit en zorgt ervoor dat de inzet 200% is!
00
hsupporters 15:13 5 maart 2012

Thom,
Als je de wedstrijd tegen Twente bekijkt zie je looms wel kan (moet) verdedigen en toen ging het beter.
Als Looms opkomt zoals je verwoordt vallen structureel het hele seizoen gaten.
Daaruit komen heel veel verlies punten.
Blijkbaar heeft mark onbeperkt krediet bij de staf, maar deze ramp figuur kost Heracles zeker tussen de 5 a 10 punten per jaar, en dat met toestemming van.
00
Thom 13:45 5 maart 2012

‘t Viel mij op dat vd Linden veel vuil werk op moest knappen voor Looms. Looms was vaak al als een gek naar voren gerend en bij de (snelle) omschakeling van AZ niet op tijd terug. En ja dat was ook de verdienste van AZ en ja Looms zorgt met zijn opstomen langs de lijn ook voor gevaar, maar volgens mij zou verdedigen toch op de 1e plek moeten komen voor een lnksback
00
Pieter 13:18 5 maart 2012

We hebben een goede aanval en het middelveld is een van de beteren in de eredivisie… Als we de verdediging een impuls kunnen geven met een goede linker centrale verdediger en een goede linksback doen we structureel mee bij de 1e 7… De verdediging maakt helaas te veel kapitale fouten waardoor er dit jaar weer aardig wat punten zijn laten liggen, vooral in uitwedstrijden.
00
Fokje Modder 12:51 5 maart 2012

Ik hoor hier zeggen dat de instelling goed was tegen AZ.. Ik vond het persoonlijk vooral de tweede helft een wanvertoning! Wat een slappe hap!!! Dat je verliest van AZ is niks raars aan, maar wel de manier er de tweede helft gevoetbald werd! De eerste jaren in de ERE toen we nog lang niet zo’n goede selectie hadden als nu werd er tenminste nog gevochten voor elke meter! Toen werd er met passie, strijd en trots gevoetbald! Dat mis ik de laatste tijd een beetje, met als dieptepunt vvv uit.. Ik denk namelijk als we die passie en strijd van jaren terug er in krijgen in combinatie met het talent wat we nu hebben we veel meer resultaat kunnen boeken! En met bijkomend voordeel dat de sfeer dan ongetwijfeld ook weer veel beter word! Mensen willen zien dat er geknokt word voor onze trots! Tuurlijk is het mooi om mooie acties etc te zien, maar we zijn HERACLES!! Hier moet je vechten!
00
Sjaak 20:53 4 maart 2012

Truus klopt,
Maar dat komt omdat ze het de 2de helft niet vol konden houden en die ebicilo doping heeft gebruikt. Vergeet niet dat ze 4 basispelers misten. Dan wordt het ook moeilijk. Maar ik kijk graag naar dat soort teams. Verwacht dat we tegen ado het ook moeilijk krijgen. Die voetballen ook niet mee, tegen heerenveen hingen ze ook aleen maar voor de goal!
00
Truus 20:30 4 maart 2012

Sjaak,maar het wel 4-1 voor Ajax!!
00
Jan 17:55 4 maart 2012

Jammer, 1e helft goed gespeeld. De betere kansen niet benut. Na de 2-0 was het over. Rode kaart werkte eigenlijk in ons nadeel. AZ hield de ruimtes klein waardoor we niet kreatief genoeg waren de man-meer situatie te benutten.
00
Sjaak 16:23 4 maart 2012

Zullen wij douglas en willie ook uitfluitenn?
Doen ze ook bij ebicilio en die wordt beter dan ooit tevoren. Hopelijk hun dan ook!
00
Sjaak 15:19 4 maart 2012

Haha was het maar zo’n feest, az doet dat natuurlijk niet, want die gaan ervanuit dat ze 2 maal winnen.
Jongens ik zie roda en die counteren ook goed en staan voor, zoiets moeten wij toch ook eens gaan doen, dat leuk meevoetballen levert echt te weinig punten op en te makkelijk tegengoals. Dan maar lelijk en winnen.
00
Henkuih 13:52 4 maart 2012

Truus, had het idee ook al geopperd !!

Henkuh2012-02-27 11:00:25
Misschien dat we een dealtje kunnen sluiten met AZ, zij de competitie, wij de beker….??
:+))))))))))))))))))
00
Robbert 13:35 4 maart 2012

Zou een hele goede deal zijn Truus, daar tekenen veel fans voor!
00
Truus 12:31 4 maart 2012

Jongens,het was gewoon een deal,hun nu 3punten,en wij de finale,moet toch kunnen!!
00
Ben 11:58 4 maart 2012

De eerste helft was het echt genieten.
maar als je dan de tweede helft tegen tien man komt te staan en dan ineens niet meer gaat voetballen,alleen nog maar `n balletje breed en terug gaat spelen,nou dan snap ik er echt niets meer van.gooi die bal maar `n keer voor de goal krijg altijd wel `n paar kansen.maar de tweede helft was echt slecht.
00
Robbert 11:38 4 maart 2012

Strijd, passie, inzet en de wil om te winnen hoop ik op 22 maart terug te zien. Dan gaat het om één finaleplaats en als PSV dan de tegenstander is (en zij worden kampioen of 2e) dan hebben we Europees voetbal. De kortste weg daarna toe. Drie keer scheepsrecht zou ik zeggen.
00
Henkuh 11:16 4 maart 2012

Eerste helft naar kunnen en behoren gespeeld alleen scoren is én blijft een probleem !! begin tweede helft ook niet slecht maar na de rode kaart van Viergever gingen we in één keer achteruit voetballen …… Waarom nou niet een extra aanvaller (Pedro ??) erin en waarom niet spelen met een instelling van “de dood of de gladiolen” ?? In plaats daarvan de bal rondspelen zonder ook maar éé’n echte kans weten te creéren. Natuurlijk is uit winnen van AZ een utopie maar ik mis, strijd, passie en inzet iets waar wij altijd berucht om waren…
00
Bompa 08:19 4 maart 2012

053 had een offday toen wij tegen hen speelden. Daarnaast hadden we heel erg veel geluk. 053 speelde bedroevend slecht. We kunnen wel met dezelfde instelling aantreden tegen AZ, dat betekent nog niet dat we dan ook winnen.

Ik ga er vanuit dat ons KNVB-beker avontuur stopt in Alkmaar. We zijn dan in elk geval ver gekomen.

Het spel van Heracles vond ik gisteravond niet eens zo heel goed. Er zat maar weinig pit in. IPV de aanval naar voren gingen de heren achterin doodleuk langzaam over en weer balletjes tikken.

Te Wierik blunderde er vrolijk op los vanavond, Douglas ging weer eens voor eigen succes…

Nouja, Pasveer speelde een puike wedstrijd net zoals Duarte!
00
John 02:32 4 maart 2012

@ALBW
Aan de instelling was nu ook niets mis hoor! Vond ons de 1ste helft zelfs beter als tegen twente. Tegen twente, dat vergeten sommigen, hadden we erg veel geluk en nu erg veel pech, naja dat kan gebeuren. Maar denk dat we met een vol uitvak makkelijk over dat klapvee heen moet kunnen qua zang en dan moeten de spelers net zo spelen als het 1ste hal uur aleen niet zo kinderlijk als rienstra vandaag de goals weggeven. Dan zeg ik de kuip.
00
ALBW 02:00 4 maart 2012

Tsja vet kut maar na vvv uit wel te verwachten. Als we 22 maart maar ffe laten zien wat we kunnen. Hopelijk met zelfde instelling als tegen 053. Als dat zo gebeurt staan we gwn in de finale!!
00