Na de bekerstunt van afgelopen donderdag bij AZ zullen de Heraclieden terug moeten naar de realiteit van de competitie. Komende zondag om half 3 staat er een uitermate belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen FC Utrecht. Bij winst kan het gat met plaats 16 vergroot worden naar 8 punten.

Peter Bosz trainde gisteren (vrijdag) weer in Polman Stadion. Het vizier werd direct omgezet naar de wedstrijd tegen FC Utrecht. De spelers liepen uit en er werd geïnventariseerd wie er pijntjes hadden. De Heraclieden moeten komende zondag weer vol aan de bak om de belangrijke drie punten te pakken in Almelo. Trainer Peter Bosz zal defensief moeten puzzelen. Het centrale duo Antoine van der Linden en Ben Rienstra zijn voor zondag geschorst en Olivier ter Horst is geblesseerd (knie). Vandaag (zaterdag) zal Bosz de knoop doorhakken welke elf hij zondag het veld in zal sturen. Één ding is zeker, zondag zal er net als donderdag weer met passie, strijd en de volle beleving moeten worden gevoetbald om de drie punten in eigen huis te houden!

FC Utrecht staat een plek onder Heracles en heeft hetzelfde aantal punten momenteel. De ploeg van trainer Jan Wouters speelt wisselvallig, maar sprokkelt de laatste weken weer punten bij elkaar. Afgelopen weekend werd er thuis met 3-1 gewonnen van FC Groningen en een week daarvoor werd in De Kuip een punt gepakt tegen Feyenoord. Wouters vindt het lastig om te bepalen of de bekerwedstrijd van Heracles in hun voordeel zal werken. “Toch is het slecht te voorspellen wat voor een ploeg we gaan tegenkomen. Aan de ene kant kan de euforie zorgen voor een flow, aan de andere kant kan de vermoeidheid en de blik richting de finale parten spelen.” Wouters is op zijn hoede voor de kracht van Heracles: “Ik vind het een moeilijke ploeg om tegen te spelen. Ze spelen goed voetbal en altijd hun eigen spel. Ze zijn wat dat betreft moeilijk te bestrijden en ook het kunstgras geeft hen thuis een voordeel. Ik heb ze zien spelen tegen Vitesse. Dat duel verloor Heracles weliswaar, maar in fases waren ze sterker dan de Arnhemmers. Ook in de wedstrijd tegen FC Twente hebben ze goed voetbal gespeeld, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-2 winst.” De oefenmeester kent voor zondag een aantal afwezigen. Jan Wouters kan geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Jacob Mulenga en Marcus Nilsson. Daarnaast ontbreken ook Leon de Kogel en Daan Bovenberg bij Utrecht. Oud-Heraclied Jan Wuytens is een vraagteken en Nana Asare is geschorst.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem. Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!