Na de bekerstunt van afgelopen donderdag bij AZ zullen de Heraclieden terug moeten naar de realiteit van de competitie. Komende zondag om half 3 staat er een uitermate belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen FC Utrecht. Bij winst kan het gat met plaats 16 vergroot worden naar 8 punten.

Peter Bosz trainde gisteren (vrijdag) weer in Polman Stadion. Het vizier werd direct omgezet naar de wedstrijd tegen FC Utrecht. De spelers liepen uit en er werd geïnventariseerd wie er pijntjes hadden. De Heraclieden moeten komende zondag weer vol aan de bak om de belangrijke drie punten te pakken in Almelo. Trainer Peter Bosz zal defensief moeten puzzelen. Het centrale duo Antoine van der Linden en Ben Rienstra zijn voor zondag geschorst en Olivier ter Horst is geblesseerd (knie). Vandaag (zaterdag) zal Bosz de knoop doorhakken welke elf hij zondag het veld in zal sturen. Één ding is zeker, zondag zal er net als donderdag weer met passie, strijd en de volle beleving moeten worden gevoetbald om de drie punten in eigen huis te houden!

FC Utrecht staat een plek onder Heracles en heeft hetzelfde aantal punten momenteel. De ploeg van trainer Jan Wouters speelt wisselvallig, maar sprokkelt de laatste weken weer punten bij elkaar. Afgelopen weekend werd er thuis met 3-1 gewonnen van FC Groningen en een week daarvoor werd in De Kuip een punt gepakt tegen Feyenoord. Wouters vindt het lastig om te bepalen of de bekerwedstrijd van Heracles in hun voordeel zal werken. “Toch is het slecht te voorspellen wat voor een ploeg we gaan tegenkomen. Aan de ene kant kan de euforie zorgen voor een flow, aan de andere kant kan de vermoeidheid en de blik richting de finale parten spelen.” Wouters is op zijn hoede voor de kracht van Heracles: “Ik vind het een moeilijke ploeg om tegen te spelen. Ze spelen goed voetbal en altijd hun eigen spel. Ze zijn wat dat betreft moeilijk te bestrijden en ook het kunstgras geeft hen thuis een voordeel. Ik heb ze zien spelen tegen Vitesse. Dat duel verloor Heracles weliswaar, maar in fases waren ze sterker dan de Arnhemmers. Ook in de wedstrijd tegen FC Twente hebben ze goed voetbal gespeeld, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-2 winst.” De oefenmeester kent voor zondag een aantal afwezigen. Jan Wouters kan geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Jacob Mulenga en Marcus Nilsson. Daarnaast ontbreken ook Leon de Kogel en Daan Bovenberg bij Utrecht. Oud-Heraclied Jan Wuytens is een vraagteken en Nana Asare is geschorst.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem. Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!
hele goedkope uggs 21:45 12 december 2012

Somebody necessarily help to make critically articles I would state. That is the first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the research you made to make this particular publish amazing. Wonderful job!
00
Willem 11:57 26 maart 2012

@fritz
Wat moeten we met zo’n betweter als jou?
Die dit al een hele mooie pot vond.
00
Frits 11:19 26 maart 2012

@Sjaak
Wat moeten we met een niet-voetbalkenner als jij op dit forum?
Gisteren genoten van de mooie pot.
00
Sjaak 17:25 25 maart 2012

Mooie overwinning, was matige wedstrijd, maar wel 3 punten en daar gaat het om! En ik durf te zeggen dat we veilig zijn, mede dankzij Ninos Goutye, viel erg goed in. Maar wat moeten we met Looms, krijgt alle ruimte van de tegenstander, omdat hij toch nooit een bal voor krijgt en verdedigend wordt hij er telkens uitgelopen.
00
ilonk 17:23 25 maart 2012

Goede overwinning. Duidelijk te zien dat die wedstrijd van donderdag er nog inzat en zonder 5 basisspelers dus knappe prestatie. In de rust hadden we wel met 2-0 voor kunnen staan en na de 1-1 hadden we het effe moeilijk, maar daarna goed uitgespeeld. Gouriye geweldige speler. Hij begon niet goed, maar goed die jongen speelt niet dagelijks. Complimenten aan te wierik en davidson die het naar behoren hebben gedaan. Die davidson heeft wel een goede pass in huis, verdedigend kan nog iets beter en hij mist nog wat fysiek, maar voor de toekomst goede speler.
00
JTD 16:26 25 maart 2012

ik denk dat ik meneer gouriye een verontschuldiging schuldig ben haha, voor de rest matige pot. Maar 3 punten zijn het belangrijkste nu!
00
JTD 16:04 25 maart 2012

wat moeten we met die gouriye? wat is die slecht he
00
Sjaak 12:37 25 maart 2012

@henkuh
20% toch?
00
Henkuh 12:18 25 maart 2012

@Sjaak

Volgens mij vangt Hééráácles van alles boven
€ 3 miljoen iets van 10% !!
00
Sjaak 11:40 25 maart 2012

@henkuh
Heerenveen moet hem voor minimaal 10 miljoen verkopen, dan krijgen wij er ook nog zo’n 2 miljoen voor.
00
Stefan L 11:34 25 maart 2012

Jallo – Looms – te Wierik – Breukers
Dit wordt de verdediging, de rest is hetzelfde als altijd
00
Henkuh 10:21 25 maart 2012

Wellicht offtopic maaruh Dost in beeld bij Aston Villa. Levert Hééráácles toch weer wat euri’s op !!
00
Eddy 20:30 24 maart 2012

Bus 222, net 2 kaarten gekocht
00
Henkuh 20:10 24 maart 2012

Hoop dcat de historische overwinneng als dope werkt en de pijntjes niet doorslaggevend zijn………
00
maxieboy40 19:59 24 maart 2012

Sorry mensen verkeerde topic. haha
00
maxieboy40 19:58 24 maart 2012

zoals ik heb gehoord zijn en er 17000 plaatsen voor heracles, en 17000 plaatsen voor PSV de overige plaatsen zijn voor de neutrale toeschouwers, die tussen de kanten van psv en heracles in zitten, dus mensen koop je kaarten maandag voor familie etc. en ik hoop dan dat er 17000 man mee gaat naar de kuip! ik heb trouwens ook al gehoord dat we op bus 283 zitten, wie kan dit bevestigen? ik zit trouwens in busje 154 dus ben er zeker bij! Als we net zoals tegen AZ spelen, maken we een hele grote kans om de beker te winnen! en kunnen we europa in! eindelijk een keertje joepie!

Zwart-Witte groet uit vak K
00
johan 18:00 24 maart 2012

rienstra is geschorst te wierik doet mee
00
Patrick St 17:21 24 maart 2012

@egbert

Rienstra is geschorst
00
Egbert 17:11 24 maart 2012

pasveer
breukers-rienstra-davidson-looms
quansah – overtoom – duarte
douglas – armenteros – everton
00
dasilva 15:53 24 maart 2012

met welke 11 gaat heracles volgens jullie spelen ?
00
Heracles uit en thuis 13:10 24 maart 2012

@ Gerrit
Inderdaad, de bekerfinale is mooi, maar we moeten de competitie niet vergeten, we moeten deze wedstrijd nog wel even winnen zodat we bij de degradatiezone weg blijven.
En dan OP NAAR ROTTERDAM!
00
Gerrit 11:58 24 maart 2012

Zondag tegen FC Utrecht de koppies er weer bij houden, dan moet het lukken en als VVV
verliest zijn we zo goed als zeker veilig en
kunnen we ons helemaal op de bekerfinale richten.
00