Heracles heeft zondagavond de beker niet kunnen winnen in een volgepakte Kuip. PSV was duidelijk de betere ploeg en won met 3-0 van Heracles. Het was de negende keer dat de Eindhovenaren de Nationale beker wisten te veroveren. Iedere Heracles-fan kan ondanks deze uitslag terugkijken op een historische dag in zijn of haar leven.

Het begon s’morgens al vroeg. De eerste bussen vertrokken rond een uur of 9 / half 10 al richting De Kuip met Heracles-supporters. Zo’n 300 bussen legden de rit af richting Rotterdam. Rond de klok van zes zat De Kuip volgepakt met supporters. Aan de ene kant de PSV fans en aan de andere kant het Zwart-Witte legioen van Heracles. De opkomst werd ingeluid met confetti, fakkels en een doek. Alle ingrediënten voor een mooie finale waren aanwezig. De wedstrijd werd helaas nooit een echte strijd tussen beide ploegen. PSV was duidelijk scherp in alle opzichten en Heracles kwam daardoor gewoonweg kwaliteit te kort. De Heraclieden hadden weinig in te brengen en mochten blij zijn dat de ruststand slechts 1-0 was voor PSV. Ola Toivonen passeerde Remko Pasveer.

In de tweede helft was het al snel duidelijk dat er vanmiddag niks was te halen tegen een goed spelend PSV. De Eindhovenaren kwam bijna binnen het uur spelen op een comfortabele 3-0 voorsprong en een eenzijdige finale. Dries Mertens kon na tien minuten spelen in de tweede helft zomaar doorlopen op Pasveer en de bal binnen koppen. Een kleine tien minuten later zorgde Jeremain Lens, die zo vaak simpel Mark Looms de baas was, met een lob voor de eindstand. Everton Ramos da Silva had in de tweede nog de enige echte kans voor Heracles. De Braziliaan schot de bal diagonaal in, maar Tyton kon nog net redding brengen. Er zat helaas niet meer in voor Heracles in deze finale, maar kan wel met een goed gevoel terug kijken op het bekeravontuur. De supporters hebben in ieder geval een leuke dag gehad, die misschien wel nooit meer wordt meegemaakt. PSV was gewoon de betere ploeg en won verdiend de KNVB Beker.

Filmpjes:

http://youtu.be/W00lWQA6wz8

http://youtu.be/EwdR5PJUOtc

Sponsoren

Reacties (112)

Reageer nu!