Willie Overtoom is er meer dan ooit klaar voor om een stap hogerop te maken. Dit zegt hij tegenover NuSport. “Ik voel me nog meer klaar voor een nieuwe stap dan vorig jaar. Ik wil naar een Nederlandse club die in de top vijf speelt of naar een mooie buitenlandse club.”

Het contract van de 25-jarige spelmaker loopt volgend seizoen af en komende zomer lijkt voor Heracles nog de enige kans om wat aan hem te verdienen. Er zijn wat clubs lichtelijk geïnteresseerd (FC Twente en AZ), maar het is nog niet echt concreet geworden. “Ik kan niet zeggen dat zulke berichten niets met me doen. Maar het is afwachten of de interesse concreet wordt. Mijn vriendin zou het geweldig vinden als we weer in Alkmaar konden gaan wonen, maar ik sta overal voor open.”

Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!
uggs laarzen nederland 12:35 12 december 2012

Fantastic publish, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not understand this. You must continue your writing. I’m sure, you’ve a huge readers’ base already!|What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & aid different users like its aided me. Great job.
00
Truus 22:07 27 mei 2012

@POH,Henk1,kan niet naar 053,daar zijn de kaarten op de goedkoopste plaatsen,dus achter de goal(vak p)50euro duurder dan hier!!
00
zwolle 13:27 27 mei 2012

Ook Bas Dost kreeg destijd niet altijd lovende kritieken. Hij zou te lui zijn, onvoldoende voetballende kwaliteiten hebben. Nu is hij topscorer geworden. Je hebt ook betere spelers ( een beter team ) om je heen nodig om je zelf naar een hoger plan te ontwikkelen.
Ik gun het Willie van harte.
00
eduard 08:22 27 mei 2012

Afgelopen competitie vond ik de ingebrachte spelers beter als het z.g. basisteam. Heb het
het hele jaar ook gezegd.De reden volgens mij, is dat Heracles geprobeerd heeft enkele spelers in de kijker te spelen, om zodoende de wat duurdere spelers te kunnen verkopen. Was het niet zo, dan had er al veel eerder spraakmakende spelers aan de kant gezeten, enkele namen, Overtoom , Armenteros, Everton.
Wees eens eerlijk, Gouriye, Bruns , van Mieghem, brachten toch veel meer. Nee ik vond dit een gemiste kans van de trainer, deze spelers niet constant op te stellen. Maar ja dan verkoop je de zg vedettes nooooooooooooooit, dus moet ik het wel snappen.Maw in het team was genoeg concurrentie, maar er werd te weinig mee gedaan.Verkoop van spelers stond voorop , ben benieuwd of er spelers verkocht worden?
00
hsupporters 18:14 25 mei 2012

Robbert,
Goed verwoord,we begrijpen elkaar al beter.
00
Robbert 17:39 25 mei 2012

hsupporters, het vechten voor je plaats heeft enkel en alleen te maken met onze financiële mogelijkheden. Met een begroting van €8,5 miljoen kun je nu eenmaal geen selectie van 22, met nagenoeg gelijkwaardige spelers van enig nivo, betalen. Heracles heeft terecht gekozen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Dit betekend dat je op bepaalde posities weinig concurrentie hebt en dat je bepaalde spelers haast wel MOET opstellen. Dat weten de betreffende spelers donders goed. En vergeet natuurlijk ook niet het zakelijk belang. Een speler niet nog een jaar te gaan heeft moet gewoon in de etalage gezet worden. Dat is veel spelen en als hij even minder is, toch blijven opstellen. De club heeft wel degelijk rekenschap gehouden dat er voor Willie geld binnen komt.
00
hsupporters 17:06 25 mei 2012

Robbert,
Wij verschillen duidelijk van mening over veel van wat je schrijft, maar niet alles.
kritische zijn dat ben ik zeker,uitkotsen zeker niet.Iedereen beleefd het op zijn manier, en jij vanuit de basis vh lezen en ik vanuit mijn praktijk ervaring.
Ik hoop voor Willy dat er gauw een mooie club komt en dat Heracles zowel kwalitatief als kwantitatief voor de juiste versterkingen zorgt.
Dat is zeker nodig als je stappen wilt maken. Daar worden spelers beter van, het moeten vechten voor je plaats.Dat is nu niet het geval en dat gaat ten koste van je inzet,scherpte,prestatie en ontwikkeling.
00
Robbert 22:04 24 mei 2012

Je noemt jezelf hsupporterS (meervoud) dus ik ben er even van uitgegaan dat jij namens meerdere fans spreekt!

Jouw redenatie van 16,14 uur dat het eenvoudiger is om aan te haken vanaf de amateurs naar Heracles dan van Heracles naar een club uit de top 5 klopt niet. Het nivo van de tops 5 is de laatste jaren ook achteruit gegaan en de clubs die daar onder zitten haken steeds beter aan, zie Heerenveen, zie Vitesse en op termijn mogelijk weer Utrecht en Fc Groningen. Ook het feit dat onze top 5 op het Europese podium (met name CL)elk seizoen vroegtijdig afhaakt bevestigd mijn vermoeden.

Met andere woorden, het is heel waarschijnlijk dat een van de betere spelers van Heracles op termijn kan aanhaken bij de selectie van een top 5 club. Zie Boerrigter, zie Luck de Jong zie de jonkies van Feyenoord en zo zijn er voorbeelden te over. In de top 5 heb je meer concurrentie maar daar wordt ook op een hoger nivo getraind en in dat gezelschap zou hij zich kunnen optrekken en beter worden. Dat heeft hij bij ons bewezen en hij zou dat ook bij een top 5 club kunnen.

Ik heb echter moeite met fans die deze speler “uitkotsen” terwijl hij uitstekende seizoenen bij ons heeft gedraaid. Die lul verhalen dat hij niet één is met de fans wordt ook nu uit de kast gehaald. Allemaal bullshit. Voetballers komen naar Almelo om geld te verdienen, beter te worden en vervolgens ergens een mooie transfer te realiseren. Als je dat voor ogen blijft houden, en ze niet als een soort van popster adoreert, dan kun je nooit teleurgesteld reken in die gasten en hoef je ook niet op hen af te geven.
00
hsupporters 21:16 24 mei 2012

Robbert, mijn excuus voor je naam niet goed nagekeken.
Robbert er zijn ook nog mensen die overdag de economie draaiende proberen te houden, vandaar het tijdstip qua reactie.
Verder weet ik niet waar jij (Jullie) weghaalt maar dat kan aan mij liggen.
Veel lezen is altijd goed maar het ook begrijpen en weten wat er verder zou kunnen spelen,ja dan komen er toch andere kwaliteiten te voorschijn.
Ik had gehoopt Robbert om een inhoudelijke discussie met je te hebben.
Je verhaal lezen-de begrijp ik je beperkingen, zoals je zelf schrijf.

(citaat)
Maar ik zal je verklappen, ik heb niet op nivo gespeeld, maar wel ontzettend veel over het spelletje gelezen, gezien en gehoord. Die kennis kun je je eigen maken, hoef je helemaal niet op hoog nivo gespeeld te hebben.
Ik denk dat daar de meningen over verdeeld zijn.
00
Robbert 20:35 24 mei 2012

Tjong jong hsupporterS op het antwoord hebben jullie wel heel lang zitten broeden. Of hebben jullie over het antwoord eerst moeten vergaderen? Voordat je reageerd moet je wel eerst even mijn naam goed schrijven, met twee b’s aub.

Maar ik kan heel kort zijn, je denkt al net als “de snor” van VI. Die beweerd ook altijd bij hoog en laag dat je een onbenul bent en je geen kennis v/h spelletje kunt toedichten als je zelf niet op niveau hebt gevoetbald. Maar ik zal je verklappen, ik heb niet op nivo gespeeld, maar wel ontzettend veel over het spelletje gelezen, gezien en gehoord. Die kennis kun je je eigen maken, hoef je helemaal niet op hoog nivo gespeeld te hebben.
00
hsupporters 16:14 24 mei 2012

Robert, mijn reactie

Citaat
(Vinnie is overtuigd van) dat is zijn mening over het afgelopen seizoen.

Robert, jij vraagt waarop Vinnie dat baseert? maar dat staat er al alleen jij (wil)leest het niet.

Waar jij Robert het schip mee ingaat is dat het aanhaken van Amateurs naar Heracles, makkelijker is gezien de progressie die je dan maakt.
Dat telt ook voor bv Rienstra, Bruns en dat soort spelers,
Aanhaken bij Heracles is makkelijker dan in een selectie waar er aan 20 zitten.
En waar het niveau dicht bij elkaar ligt.
Als Willy de door jou toegeëigende kwaliteiten had was hij allang weggeweest.

Citaat Robert)
Hij zit soms niet in de wedstrijd.

Dat zit hij al niet meer zins Willy international kon worden. Ik denk al ongeveer een half jaar.
Zijn spel is gewoon slecht, jammer dat Marco geblesseerd was anders had Willy er geregeld naast gestaan.

Taz Van je reactie over strafschoppen slaat helemaal nergens op.
Er zijn genoeg spelers die ook die kwaliteit hebben maar omdat willy het zo goed doet, zie je ze niet.
Robert, mensen die zelf ook gespeeld hebben weten hoe het spelletje gespeeld wordt en wat er verder nog komt kijken.
Ik hoop voor Willy dat er een mooie club komt,.
Hij wordt zeker niet beter met al die nieuwelingen en dat begrijp ik ook wel.
00
sjoerd 14:34 24 mei 2012

dit zou hij willen, waardelose wanprestatie dit jaar bij heracles, dan komt hij bij fortuna terecht als hij zo blijft spelen.
00
ricardo 13:26 24 mei 2012

offtopic:

Ik hoorde net dat Heracles Almelo met een nieuwe twee keeper bezig is. Een oude bekende gaat het om: namelijk Johannes Yarburg. Hij zou voor de komende twee jaar ijn vastgelegd. Mocht Pasveer weg gaan, zou hij de concurrentie aan moeten gaan met Telgenkamp. Volgens mij wint hij deze wel. Ben benieuwd hoe ze bij Deto hierop reageren.
00
Rick 10:36 24 mei 2012

Waarschijnlijk ook nog een kleine transfervergoeding voor Breukers. Hij is namelijk zijn contract vergeten op te zeggen dus staat hij nog een seizoen onder contract hier, dus moet Twente afkopen
00
Patrick 10:12 24 mei 2012

Ponyclub in rep en roer
op voetbalzone vele reacties gelezen van die rooien die alles op t bordje bij ons neerleggen
Heerlijk toch he denken iemand transfervrij binnen te krijgen en die dan vergeet zijn contract op te zeggen
Oeps : Even Apeldoorn bellen
00
rick 09:52 24 mei 2012

haha moest toch wel ff heel hard lachen om dat bericht van breukers, ik ging bij mezelf is denken:

Stap 1 : Bericht lezen over breukers
Stap 2: twente site bekijken, hahaha hier lach je helemaal je ballen uit je broek wat ze van breukers vinden
stap 3: http://www.hafc.nl

twente supporters willen hem niet, breukers ongelukkig, het mooiste zou zijn hem lekker hier een jaar op de tribune zetten! Alleen het feit al dat je je contract niet wil verlengen 1/2 jaar geleden zegt genoeg over jou ! bye bye men
00
POH 09:10 24 mei 2012

@ Henk1

Lekker naar Twente gaan jonge ! Zulke nep supporters als jou zijn wij liever kwijt dan rijk. Helaas heeft Heracles wel meer van dat soort kneusjes, die zodra we wat minder spelen gaan fluiten of niet meer terug komen. Daaaaaaaaaaaag
00
Henkuh 08:49 24 mei 2012

Supporter ben je voor ‘t leven, in goede maar ook mindere tijden…..
00
DBB 08:48 24 mei 2012

Breukers doet ‘Labyadje’
De overgang van Tim Breukers naar FC Twente is op losse schroeven komen te staan. De verdediger (24) leek transfervrij te zijn en tekende al een driejarig contract bij de club uit Enschede, maar heeft volgens zijn werkgever Heracles verzuimd zijn contract op rechtmatige wijze op te zeggen. Volgens de letter van de wet had Breukers zijn arbeidsovereenkomst met Heracles vóór 15 mei per aangetekende brief moeten opzeggen. Hij vergat deze aan te tekenen. Omdat hij al twee keer een contract tekende bij Heracles, geldt volgens de wettelijke bepaling dat hij nu automatisch een seizoen langer in Almelo onder contract staat. Breukers nam echter al afscheid van zijn huidige club en werd bij FC Twente al gepresenteerd als nieuwe aankoop. Beide partijen hebben al contact gehad over de ontstane situatie, zonder tot een oplossing te komen.
00
hans 08:45 24 mei 2012

prachtig als dat soort supporters hun kaart inleveren.heb vroeger aan de bornsesraat talloze belabberde jaren meegemaakt .maar daar gaat het helemaal niet om als je jezelf fan noemt.zwart-wit ben je en dat zal nooit anders worden.onmogelijk.
00
Martijn 08:28 24 mei 2012

Op het AD staat dat Breukers zijn contract niet voor 15 mei heeft opgezegd. Dit betekend dat zijn contract automatisch een haar doorloopt. Wie weet hiet meer van?
00
DBB 08:08 24 mei 2012

Daaahaaaag Gloryhunters!

Snel je kaart inleveren en nooit meer terugkomen..
00
ALBW 08:01 24 mei 2012

@Henk1 mijn seizoenskaart is welgeteld €5 duurder geworden. Dat vind ik niet bepaald schokwekkend.

En goede wedstrijden of niet, voor mij is herecles meer dan een goede of slechte wedstrijd. Maar blijkbaar zijn er supporters die daar anders over denken. Hopelijk komend seizoen met een fanatiek en trouw zwart wit publiek.
00
hsupporters 06:24 24 mei 2012

Robert, ik zal er vanavond dieper op ingaan.
00
henk1 23:32 23 mei 2012

Ik verleng ook niet meer,van de 17 wedstrijden heb ik er maar 3 a 4 leuke wedstrijden gezien, de rest was niet om aan te zien. En
een seizoen kaart is voor mij ook veel te duur,ook zal de kaart het komende seizoen weer duurder worden. en dat heb ik er niet meer voor over.
00
ALBW 22:38 23 mei 2012

Ffe offtopic, ligt het aan mij of zijn er heelveel mensen die dit jaar de seizoenskaart opzeggen? Ik heb nu al 5 mensen gesproken die om verschillende reden niet verlengen. Dat was vorig jaar geloof ik wel anders, Of is dit alleen bij mij’?

daarnaast was naar mijn idee dit seizoen het stadion veel minder vaak uitverkocht dan vorige jaren. Beetje jammer. Hopelijk hebben we komend seizoen weer een fanatiek zwartwit legioen en gaan we weer knalle!
00
Robbert 22:22 23 mei 2012

@ hsupporter dat mijn bewering van alle kanten rammeld moet je maar eens onderbouwen en niet met twee regels afdoen. Zo kan ik ook reageren!
00
DenniS 21:49 23 mei 2012

Ben Rienstra en Ninos Gouriye hebben vandaag gespeeld met het beloften elftal van Nederland tegen Egypte 3-0 in Toulon !!

Beide spelers startten in de basis,Gouriye begon als linksbuiten en werd in de rust gewisseld voor Rick ten Voorde (maker van de 3-0) Ben Rienstra startte als rechtercentrale verdediger en was tevens aanvoerder en maker van de 2-0
00
hsupporters 21:31 23 mei 2012

Robert,
Ik weet niet of jij zelf ooit gevoetbald hebt en zo ja op welk niveau,
Je gaat nu een kant op met je reactie op Vinnie wat rammelt aan alle kanten.
Blijkbaar is jou (overtuiging) waarheid en die van Vinnie niet.
00
Robbert 20:30 23 mei 2012

Waarop baseer jij je overtuiging @ vinnie? Omdat hij dit seizoen minder heeft gespeeld? Vergeten wat hij de seizoenen daarvoor heeft laten zien? Ik ben er van overtuigd dat als Willie met nog betere medespelers mag trainen en spelen, hij nog beter wordt. Hij heeft laten zien dat, komende van de amateurs van Hollandia, hij in zeer korte tijd kon aanhaken op eredivisie nivo. Zijn 11 meters bv worden zeer koel en berekend genomen. Hij zit soms niet in de wedstrijd maar gaat dan wel achter de bal staan als er een 11 meter genomen moet worden. Dat zegt heel veel over zijn mentale weerbaarheid en dat is niet voor veel sporters weggelegd en ook dat is een capaciteit. Wie moeten straks de 11 meters nemen als Willie is vertrokken?
00
vinnie 18:34 23 mei 2012

Ik ben er van overtuigd dat willie in de top 5 het niveau niet haalt.Dit seizoen haalde hij het niveau lage niet.Hij moet zich nog wel enkele jaren ontwikkelen
00
Andere Hans 18:23 23 mei 2012

@koentjj
Snap je reactie wel, gelukkig denk en handel ik niet zo, maar er zijn inderdaad altijd lieden die volgens mij eerst reageren en dan pas denken….
Nogmaals Willie maar ook andere jongens hebben simpelweg die vrijheid.
00
koentjj 17:25 23 mei 2012

lekker weer hoor hafc.. lekker stoken op deze site.. gevolg: wilie krijgt de fans tegen zich, verkocht wordt hij toch niet (smit wil alleen de hoofdprijs) , Als hij wordt uitgekotst is hij helemaal niet meer vooruit te branden komend seizoen en vervolgens loopt hij gratis de deur uit. tel uit je winst!
00
hafc_wijfie 13:23 23 mei 2012

Doei!!!!
00
Maxx 09:26 23 mei 2012

Prima, dat heeft hij verdient. Nu kunnen we nog iets voor hem krijgen. Hij kan alleen maar gefrustreerd raken en minder gaan presteren.
De opvolger, Bruns, wordt nog beter. Hij staat te popelen om met Gouriye zich te bewijzen. Een goede libero aantrekken, kaliber Maertens, en we zijn goed op weg.
00
Andere Hans 00:33 23 mei 2012

Hij schijnt het iets genuanceerder te hebben gezegd maar hij maakte er al veel eerder geen geheim van en waarom ook niet. De kwaliteit heeft hij wel maar na de knieoperatie aan het begin van het seizoen nog niet de
oude vorm terug gekregen.
Ik gun het hem in ieder geval wel.
00
DenniS 22:20 22 mei 2012

is er al wat bekend over Mark Slooms ???
00
Heracles95 21:46 22 mei 2012

ik gun het willie hij heeft veel voor ons betekent. dit seizoen misschien minder maar dat komt door dat hij wat blesures had.Willie vorrig seizoen was de beste man er af en ik weet zekere dat hij een stapje hoger aan kan.
willie ik gun je het !
00
Robbert 20:39 22 mei 2012

Willy succes bij je nieuwe club, tenzij je binnenkort gaat bijtekenen, dan zie ik hem nog graag bij ons spelen. Ik zie dat trouwens niet gebeuren. Als dat het geval is, dan moet hij gewoon verkocht worden. Voor elke redelijke prijs wel te verstaan. Met een 1 jarig contract mag de club blij zijn als er 1 miljoen richting onze kant op komt, met clausule van een percentage als hij wordt doorverkocht. Het is je gegund Willie.
00
hsupporters 20:17 22 mei 2012

Er komt een moment dat je klaar bent en uit geleerd bij Heracles..Elk jaar weer nieuwe (jonge) spelers erbij daar wordt Willy en anderen niet beter van.Ik gun het hem van harte, en hoop voor hem op een mooie club, het is hem gegund.
00
henk1 20:04 22 mei 2012

Hij wil zo graag naar A.Z. Dat had ik een jaar geleden al in de gaten toen liep hij al te solliciteren bij G.J.V.
Nou snel verkopen,je zag het aan zijn instelling afgelopen seizoen.
Hij heeft het in Almelo helemaal gehad!
00
jan 19:54 22 mei 2012

ben ik het mee eens klavan hier weer terug en willie naar az ook fc twente schijnt interesse te hebben laat gauw gaan haalt al een tijd niet meer zijn niveau
00
ietsema 19:50 22 mei 2012

Deal sluiten met AZ. Wij Klavan terug, hij wil daar weg want speelt te weining + een paar centen erbij. Willie blij, Klavan blij en Heracles blij.
00
remy 19:02 22 mei 2012

hij kan wel mee bij een grotere club maar het jammer dat hij afgelopen seizoen te weinig is opgestaan… Hij wil en zal heracles niet transfervrij verlaten. Heracles krijgt een bod van een club, maar die bieden waarschijnlijk net iets minder dan heracles vraagt, en heracles zal zakken want willy is gratis hierheen gekomen. Dus iedere ton die krijgt in extra. Maargoed ik denk dat je voor willy in goede doen gewoon 2 miljoen kan krijgen. Ik gun het je wel willy!
00
Dakmaster 18:53 22 mei 2012

Het is je gegund! Laat wel ff een vergoeding achter voor de club!
00
Spook 18:35 22 mei 2012

En terecht. Willie heeft genoeg kwaliteiten voor een stap hoger. Een minder seizoen doet daar niets aan af. Ongeacht wat sommige azijnzeikers hier denken.
00
@@@@@@ 18:26 22 mei 2012

die overtoom kan niet spelen man donder met je stapje hoger…..
00
Sjaak 18:23 22 mei 2012

Ik wil ook wel eens wat, wat ik niet krijg, ben bang voor Willie en ons dat hij gratis wegloopt na dit jaar. Hoop dat we nog een bod ontvangen er hij naar een leuke club kan gaan!
00
Daniël 18:17 22 mei 2012

Gaat hm niet worden Willie.
00
Henkuh 18:12 22 mei 2012

Willie, nog lekker een jaartje aanklooien en de kantjes er af lopen om na volgende seizoen gratis te vertrekken………….. pfftt !
00