Heracles heeft vanmiddag zijn eerste overwinning geboekt van het seizoen 2012-2013. In het Polman Stadion werd er moeizaam met 2-1 gewonnen van NAC Breda. Heracles stond lang met 1-0 achter, maar wist in de slotfase alsnog de overwinning binnen te halen. Willie Overtoom en Everton Ramos da Silva scoorden namens Heracles.

Peter Bosz startte de wedstrijd met spits Geoffrey Castillion in de basis in plaats van Samuel Armenteros. De Zweed was ziek. De eerste kans was ook voor de boomlange spits. Zijn schot ging tergend voorlangs het doel van doelman Jelle ten Rouwelaar. Een paar minuten later kon Everton Ramos da Silva vrij inkoppen na een prachtig pass van Mike te Wierik. Everton kopte echter recht op de keeper af. De wedstrijd speelde zich af in een erg laag tempo. De bezoekers kwamen binnen het kwartier uit het niets op voorsprong. Een bal van links werd door Alex Schalk langa doelman Remko Pasveer geschoten: 0-1. De wedstrijd kabbelde daarna voort. NAC vond het wel goed en Heracles dwong te weinig af om echt gevaarlijk te worden. Kansen kregen de Heraclieden wel. Everton kopte nog recht op Ten Rouwelaar en een snoeihard schot van Lerin Duarte ging net over. Heracles ging rusten met een 1-0 achterstand.

In de rust bracht Peter Bosz twee verse krachten in het veld. Thomas Bruns kwam voor Dragan Paljic en Ninos Gouriye kwam voor Luis Pedro in het veld. Achterin werd er één-op-één gespeeld. De tactische omzettingen hadden weinig effect op het spelbeeld van de wedstrijd. De formatie van Peter Bosz had wel een veldoverwicht, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. In de 65e minuut leek NAC de beslissende 2-0 te maken, maar Alex Schalk stond buitenspel. Een paar minuten later had Thomas Bruns de gelijkmaker op zijn schoen. De middenvelder zag zijn schot van dichtbij naast gaan. Heracles kreeg daarna nog kansen via Kwame Quansah en had scheidsrechter Gozubuyuk Heracles nog een penalty kunnen geven. In de 81e minuut kwam Heracles dan alsnog op gelijke hoogte. Willie Overtoom schoot beheerst diagonaal de bal in het doel. Heracles daarna pressie spelen om er alles aan te doen om de overwinning binnen te slepen. In blessuretijd won Heracles dan toch toen Everton Ramos da Silva de 2-1 scoorde. De eerste drie punten zijn binnen ondanks een slechte wedstrijd.

Sponsoren

Reacties (49)

Reageer nu!