Heracles heeft vanavond verdient een punt gepakt in de Gelredome. In Arnhem werd het 1-1 tegen de nummer 2 Vitesse en voor Heracles maakte Ninos Gouriye het doelpunt.

De wedstrijd begon rustig in het Gelredome. Vitesse speelde behoudend en liet Heracles het spel maken. De eerste kansen was wel voor de gastheren, maar Jonathan Reis wist niet te scoren. De beste kans in eerste helft was voor Heracles Almelo. Samuel Armenteros wist oog-in-oog met doelman Piet Velthuizen niet te scoren vlak voor rust.

De tweede helft begon uitstekend voor de Heraclieden. Binnen drie minuten lag de bal al in het doel. Ninos Gouriye passeerde van dichtbij Piet Velthuizen. Daarna kreeg Vitesse kansen op de gelijkmaker. Bony kopte in de handen van Pasveer en ook Jonathan Reis en invaller Mike Havenaar hadden het vizier niet op scherp staan. Theo Janssen probeerde het nog van afstand, maar Remko Pasveer hield de bal stijlvol uit het doel. Twintig minuten voor tijd kwam Vitesse via een penalty van Wilfried Bony toch op gelijke hoogte, nadat Mike te Wierik Marco van Ginkel onderuit had gehaald. De slotfase was daarna nog spannend, maar de goed spelende defensie hield stand van Heracles.

Sponsoren

Reacties (39)

Reageer nu!