Heracles Almelo en ADO Den Haag hebben in een doelpuntrijk duel de punten gedeeld in Almelo. Het werd 3-3 in het Polman Stadion. Vooral in de eerste helft gebeurde er veel en bij rust was het al 3-2. Voor Heracles scoorde Willie Overtoom twee maal uit een penalty en Ninos Gouriye.

Heracles begon sterk aan de wedstrijd. Bosz koos weer voor drie verdedigers achterin en kreeg via Everton Ramos da Silva al direct een schotkans. Uit het niets kwam ADO toch naar tien minuten spelen op voorsprong. Het was een knullig doelpunt uit een vrije trap van Danny Holla. Onder druk van Kenneth Omeruo werkte Lerin Duarte van dichtbij de bal in het doel. Totaal tegen de verhouding in kwamen de bezoekers op voorsprong. Daarna ging het snel met het scoreverloop. De Belgische arbiter Christof Dierick gaf maarliefst drie penalty’s in de eerste helft. Na 20 minuten spelen kreeg Heracles een penalty en wist Willie Overtoom de gelijkmaker te benutten. Niet veel later ging de bal aan de andere kant op de stip. Danny Holla schoot ADO Den Haag weer op voorsprong. Een memorabele eerste helft waarin niet veel later weer een penalty werd gegeven. Het was moeilijk bij te houden. Binnen het half uur mocht Willie Overtoom opnieuw van elf meter aanleggen. Hij verzuimde niet en schoot de 2-2 binnen. Heracles bleef daarna de betere ploeg en wist na dik een half uur al weer het net te vinden. Nu was het geen penalty, maar schoot Ninos Gouriye de 3-2. Diezelfde Gouriye miste even later een enorme kans op de 4-2. De rust bleef 3-2 voor de Heraclieden.

In de tweede helft ging Heracles op zoek naar de beslissing in de wedstrijd. Kansen kwamen er voor Ninos Gouriye en Thomas Bruns. De Heraclieden vergat ADO Den Haag echt pijn te doen en daardoor bleven de bezoekers in de race voor minimaal een punt in Almelo. Een dik kwartier voor tijd kreeg Heracles het deksel op z’n neus. Een vrije trap van Danny Holla werd van richting veranderd en belandde ongelukkig in het doel: 3-3. Daarna drong Heracles nog wel aan, maar miste het de daadkracht. Ook ADO werd af en toe met uitvallen nog gevaarlijk. Het bleef 3-3 naar 94 minuten spelen, maar een overwinning  zat er zeker in deze avond voor Heracles!

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!