Heracles speelt zondagmiddag opnieuw een thuiswedstrijd. SC Heerenveen komt dan op bezoek in het Polman Stadion. De ploeg van Marco van Basten heeft één punt minder dan Heracles. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om wat vaster in de middenmoot te blijven.

De ploeg van Peter Bosz heeft de stijgende lijn te pakken. De ploeg speelt weliswaar in een andere samenstelling als in het begin van het seizoen, maar er komen steeds meer vastigheden in het team. Afgelopen weekend werd er in de slotminuut knap een punt gepakt tegen Ajax: 3-3. Heracles had wat meer punten kunnen hebben in wedstrijden als tegen VVV-Venlo, RKC en ADO. Bosz moet tegen SC Heerenveen twee verdedigers missen. Mike te Wierik is geschorst en zal worden vervangen door Milano Koenders. Daarnaast heeft Jeroen Veldmate nog steeds last van een hardnekkige voetblessure. De trainer houdt vast aan het 3-4-3 concept en zal verder geen wijzigingen aanbrengen. Peter Bosz bekeek de tegenstander zorgvuldig: “Heerenveen is net als wij wat zoekende geweest. Ze begonnen in een 4-3-3 systeem, schakelden over naar 5-3-2 en afgelopen zondag toen ze met 3-0 van FC Groningen wonnen was het weer 4-3-3. We bereiden ons voor op beide varianten. Ik verwacht dat Heerenveen vooral vanuit de omschakeling speelt met een aantal snelle mensen en met Alfred Finnbogason en spits die de ballen gemakkelijk binnen schiet.”

De tegenstander van zondagmiddag, SC Heerenveen, kent zoals gezegd ook een moeizaam begin van het seizoen waarin het zoekende was naar een goede samenstelling van het elftal.  Afgelopen weekend werd de belangrijke derby van het Noorden gewonnen van FC Groningen met 3-0. SC Heerenveen heeft het altijd erg lastig in Almelo en won vorig seizoen voor het eerst in het Polman Stadion met o.a. Bas Dost in de gelederen. Marco van Basten heeft met Alfreð Finnbogason nu weer een spits die makkelijk het net weet te vinden. Oppassen dus achterin zondagmiddag!

De wedstrijd staat zondagmiddag om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Jan Wegereef. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!