Heracles speelt zondagmiddag opnieuw een thuiswedstrijd. SC Heerenveen komt dan op bezoek in het Polman Stadion. De ploeg van Marco van Basten heeft één punt minder dan Heracles. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om wat vaster in de middenmoot te blijven.

De ploeg van Peter Bosz heeft de stijgende lijn te pakken. De ploeg speelt weliswaar in een andere samenstelling als in het begin van het seizoen, maar er komen steeds meer vastigheden in het team. Afgelopen weekend werd er in de slotminuut knap een punt gepakt tegen Ajax: 3-3. Heracles had wat meer punten kunnen hebben in wedstrijden als tegen VVV-Venlo, RKC en ADO. Bosz moet tegen SC Heerenveen twee verdedigers missen. Mike te Wierik is geschorst en zal worden vervangen door Milano Koenders. Daarnaast heeft Jeroen Veldmate nog steeds last van een hardnekkige voetblessure. De trainer houdt vast aan het 3-4-3 concept en zal verder geen wijzigingen aanbrengen. Peter Bosz bekeek de tegenstander zorgvuldig: “Heerenveen is net als wij wat zoekende geweest. Ze begonnen in een 4-3-3 systeem, schakelden over naar 5-3-2 en afgelopen zondag toen ze met 3-0 van FC Groningen wonnen was het weer 4-3-3. We bereiden ons voor op beide varianten. Ik verwacht dat Heerenveen vooral vanuit de omschakeling speelt met een aantal snelle mensen en met Alfred Finnbogason en spits die de ballen gemakkelijk binnen schiet.”

De tegenstander van zondagmiddag, SC Heerenveen, kent zoals gezegd ook een moeizaam begin van het seizoen waarin het zoekende was naar een goede samenstelling van het elftal.  Afgelopen weekend werd de belangrijke derby van het Noorden gewonnen van FC Groningen met 3-0. SC Heerenveen heeft het altijd erg lastig in Almelo en won vorig seizoen voor het eerst in het Polman Stadion met o.a. Bas Dost in de gelederen. Marco van Basten heeft met Alfreð Finnbogason nu weer een spits die makkelijk het net weet te vinden. Oppassen dus achterin zondagmiddag!

De wedstrijd staat zondagmiddag om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Jan Wegereef. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!
Anja 13:26 28 oktober 2012

Ai koenders… Dat word billenknijpen!!
00
JHagenstein 13:23 28 oktober 2012

Opstelling

Pasveer

Koenders, Rienstra, Dorda
Bruns, Quansah, Overtoom, Duarte
Gouriye, Armenteros, Everton
00
jan 12:58 28 oktober 2012

De Hafc site verloop zeer moeizaam het inloggen gaat niet goed maar ja als heracles maar wint.
00
JHagenstein 12:30 28 oktober 2012

Zal wel met vorig jaar nog een kaart meegenomen zijn.
00
koentjj 12:25 28 oktober 2012

@feedy

Blijkbaar heeft hij er 5, anders zou hij toch echt niet geschorst zijn…
00
Feedy 12:02 28 oktober 2012

Weet iemand waarom Te Wierik geschorst is? Vijf gele kaarten is toch een schorsing, hij heeft er volgens mij pas vier?
00
HafcRdam 10:59 28 oktober 2012

ik zeg 2-0
00
jan 16:35 27 oktober 2012

Eindelijk weer een Europese wedstrijd!
00
JHagenstein 13:04 27 oktober 2012

Om eerlijk te zijn verwacht ik drie punten.

Ik verwacht een zelfde wedstrijd als Heracles – FC Utrecht, de 3-1 in het succes seizoen van Verbeek. Ongelukkig op achterstand komen (door Finnbogason), komt op 1-1 door een afstandschot van Overtoom. Armenteros scoort de 2-1 nog voor rust, en Gouriye bepaald de eindstand net na rust na een goede assist van Everton.

Iedereen, veel kijkplezier morgen.
00