Heracles speelt woensdagavond in de derde ronde van de KNVB Beker thuis tegen Sparta Rotterdam. De Heraclieden versloegen in de tweede ronde FC Lienden met 4-0 en Sparta Rotterdam ging ten koste van AGOVV naar de derde ronde door een 3-2 overwinning op het Kasteel.

De ploeg van Peter Bosz zal woensdagavond ook in de beker verder willen. Heracles is vol vertrouwen, want afgelopen weekend werd er met 6-3 gewonnen van SC Heerenveen. Toch zal Bosz met een ander elftal beginnen tegen Sparta. Dit niet vanwege onderschatting, maar om sommige spelers te sparen. Zo zal Dragan Paljic voor Christian

Dorda spelen en speelt Marko Vejinovic voor het eerst in de basis in plaats van Thomas Bruns. Daarnaast zal ook Mike te Wierik (lichte bovenbeen blessure) en ex-Spartaan Jeroen Veldmate (voetblessure) niet spelen. Clubtopscorer Ninos Gouriye is nog onzeker. De aanvaller is ziek. Peter Bosz benadrukt dat ook het bekertoernooi belangrijk is voor Heracles: ” Het bekertoernooi is van groot belang voor Heracles Almelo en waar dat toe kan leiden hebben we vorig jaar gezien. Je moet een beetje geluk hebben met de loting, maar het is mogelijk om als relatief kleine club ver te komen. Iedere wedstrijd vergt optimale concentratie.” De trainer verwacht tegen Sparta een aantrekkelijke wedstrijd.

De Spartanen staan momenteel vijfde in de Jupiler League en bereikten door een overwinning op AGOVV de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi. De ploeg van Michel Vonk heeft een aantal goede spelers, zoals Danny Buijs (ex-Feyenoord), Iliass Bel Hassani en Mario Bilate, Sparta kan alleen maar verrassen en zal dus loeren op de kansjes die het krijgt in Almelo.

De wedstrijd staat woensdagavond om 19:00 uur onder leiding van Serdar Gözübüyük.

Sponsoren

Reacties (20)

Reageer nu!