Heracles Almelo heeft vanmiddag een ruime overwinning geboekt op ‘angstgegner’ Roda JC. De ploeg van Peter Bosz won door een goede teamprestatie met 5-1 van de Limburgers. Bij Heracles was Lerin Duarte de absolute uitblinker met twee doelpunten. De andere doelpunten van Heracles werden gemaakt door Willie Overtoom, Geoffrey Castillion en Samuel Armenteros.

De wedstrijd begon wederom uitstekend. De Heraclieden zetten vroeg druk  en Roda JC kwam er niet echt aan te pas. Met Marko Vejinovic als centrale man achterin, stond Heracles ook verdedigend zijn mannetje. Na een kwartier spelen, opende Lerin Duarte de score. De middenvelder speelde zich knap vrij en haalde verwoestend uit. Na de 1-0 bleef Roda JC loeren op de counter. Een fout van Marko Vejinovic, werd genadeloos afgestraft door wie anders dan Malki.

In de 37e  minuut leverde een weergaloze aanval met Lerin Duarte zelf en Samuel Armenteros in de hoofdrol de 2-1 op. Samuel Armenteros lobte de bal over de verdediging, waarna Lerin Duarte de bal ineens uit de lucht voorbij keeper Kurto schoot. Vlak voor rust had Roda JC nog de kans om op gelijke hoogte te komen, maar Remko Pasveer had het geluk aan zijn zijde. De bal kwam terecht op het aluminium. De 2-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft was net zo aantrekkelijk als de eerste. In de 58e minuut werd Castillion gevloerd binnen de “16”. Resultaat: strafschop voor Heracles en een rode kaart voor Kurto. Overtoom weet altijd wel raad met deze buitenkansjes en schoot beheerst de penalty binnen. (3-1) Uiteindelijk wisten Castillion en Armenteros de score nog uit te breiden naar 5-1, wat wederom een monsterscore genoemd mag worden.

Met een achtste plek, zit Heracles weer op de hielen van de subtop. Een goed resultaat bij Willem II zou zomaar kunnen betekenen dat de aansluiting met de subtop echt gevonden is.

 

Sponsoren

Reacties (29)

Reageer nu!
uggs sale 12:31 7 december 2012

I’ve been browsing on-line more than three hours as of late, yet I never found any attention-grabbing article like yours. It’s lovely worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content material as you probably did, the net will probably be a lot more helpful than ever before.
00
Deventer 22:28 19 november 2012

Mooie, leuke en goede wedstrijd gezien.
Het zou toch wel mooi zijn als we voor een van de jongens nog wat geld kunnen vangen. Mijn voorkeur gaat dan uit naar overtoom . Denk dat we zijn vertrek makkelijker kunnen opvangen met de vele middenvelders die we hebben zoals bruns, veijnovic en vujicevic die ook weer fit is. Bruns kan dan bijv. ten opzichte van vorige wedstrijd weer doorschuiven en dn gewoon te wierik er weer in. Het vertrek van armenteros is denk ik moeilijker op te vangen. Ik denk dat hij een groter gat achter laat
00
WillemNMGN 22:18 19 november 2012

Ik denk dat Armenteros de opvolger wordt van Bony als die vertrekt in de winterstop. Hoop dat Jordania dan wel een flinke zak geld meeneemt naar Almelo.
00
Henkuh 21:13 19 november 2012

Duarte speler van de week (VI)
00
Robbert 20:15 19 november 2012

Nu Rutten toch op de tribune zat, kon hij ook gaan kijken welke speler “uit de snoepwinkel van Jan Smit” gratis of voor heel weinig (voor Jordania begrippen)is weg te halen. Het is zo jammer dat je deze groep niet bij elkaar kunt houden, dat is nu eenmaal de keerzijde van ons succes! Heb je ook nog eens de situatie dat er enkelen voor niets de poort uitlopen. Vooral de spelers zonder transferopbrengt pieken nu op het juiste moment, leuk voor de speler, minder leuk voor de club. Shit happens!
00
Romano 18:13 19 november 2012

Rutten zat alleen op de tribune omdat vitesse tegen roda moet volgende week.. just saying..
00
Rick 15:24 19 november 2012

Het is werkelijk waar toch wel genieten om een seizoenkaart van heracles te hebben!

Er komen echt hele belangrijke weken aan met Tilburg, waar je écht 3 punten kunt halen, groningen licht eraan met hoeveel lef we spelen, 3 punten is zeker niet onmogelijk, en thuis moeten we elke club kunnen pakken, dat zou heel goed dus 9 punten uit 3 wedstrijden kunnen zijn.

En dan een gigantisch feest bouwen in Enschede, kom op jongens, met die prachtige voetbal, de uitslag van de vorige wedstrijd, en het derby gevoel en op een vrijdag avond kun je er bijna niet omheen om een kaartje te kopen;-) !
00
cewi 13:45 19 november 2012

@ Andere Hans. Jan Smit zei gisteren op eredivisielive dat er gerichte belangstelling bestond voor Overtoom (zowel binnen- als buitenland) en Armenteiros. In ieder geval zat Fred Rutten op de tribune en volgens de voorzitter zaten er diverse scouts.
00
Kris 13:12 19 november 2012

Mooie pot gezien gister en dik verdiend gewonnen. Voor mij was Rienstra de man van de wedstrijd. Ik vond de keuze voor Bruns als verkapte rechtsback minder geslaagd, wel slim gedaan door Roda, dat dan weer wel. Ook Castillion als rechtsbuiten vond ik niet zo geslaagd. Vooral in eerste helft trok hij te vaak naar binnen en liep hij de ruimtes dicht. Denk dan ook dat Bosz een keuze moet maken op het middenveld en Te Wierik gewoon rechtsback. Op naar Tilburg en de punten pakken en het publiek daar maar vermaken, zien ze ook eens leuke pot voetbal, haha
00
Andere Hans 13:00 19 november 2012

@Sjaak
Met alle respect, maar dat is ieder voor zich,ik hou van mooi voetbal. Vraag me dan wel nogmaals met respect af of Heracles de juiste club voor je is.
Ben hier over wel nieuwsgierig naar de mening van anderen.
00
Andere Hans 12:53 19 november 2012

@JAN
We ontkomen er denk ik niet aan dat er enkele bepalende jongens zullen vertrekken, maar hoeveel plezier ze bij ons ook uitstralen, het is natuurlijk gewoon hun werk.
Laten we daar maar niet teveel over nadenken en zo lang het kan er van genieten, want dat doen we, reken er op dat menig collega van Peter Bosz jaloers op hem is….
00
Sjaak 12:52 19 november 2012

@andre Hans
Dat is natuurlijk dom gelul. Als je met countervoetbal 4de kan worden en alles 1-0 wint dan tekenen we daar direct voor.
00
Jan 12:02 19 november 2012

Het was weer geweldig. Roda was onmachtig door een superieur Heracles. Het spel oogt misschien inderdaad traag maar in 1x wordt de vrije man gevonden en wordt het gevaarlijk met veel diepgang. Hierop is het lastig verdedigen. Marko erg goed (op de fout na)evenals Duarte en Armenteros en Overtoom. Als ze vertrekken gaan we ze missen.
00
Andere Hans 11:31 19 november 2012

Heerlijke pot voetbal weer gezien.
Werkelijk een lust om op dit moment naar onze club te kijken.
Veel doelpunten, de een nog mooier uitgespeeld dan de ander.
Terecht veel complimenten uit het hele land.
Maakt me trots, teveel jongens die goed speelden om namen te noemen.
Mooiste compliment hoorde ik bij Studio Voetbal, van welke club wil je een seizoenkaart, PSV, FC Twente of zei er een Heracles en toen kwam ons cluppie dus weer in beeld.
Heb het al eerder geschreven, liever dit mooie voetbal en eindigen op de 8e of 10e plek dan resultaat voetbal met baggervoetbal.
Complimenten aan de gehele technische staf en natuurlijk de 11.
00
Roy 10:58 19 november 2012

Mooie pot tegen een onmachtig Roda, met Malki als beste speler.

Als we zo door blijven gaan, pakken we absoluut nog veel punten maar verdedigend blijven we erg kwetsbaar. Een flinke zeperd blijft er dus inzetten (maar dat was met 433 ook zo).

op naar Willem 2, Groningen en dan weer een mooie thuiswedstrijd in het Polman Stadion.
00
ilonk 10:35 19 november 2012

Ik hou alles kapot
00
hafc_wijfie 10:25 19 november 2012

Trots om een Heracles supporter te zijn!!!
00
Ralf 10:01 19 november 2012

Trots. Dat ben ik op de club en vooral op de jongens op het veld.
00
Koja 08:55 19 november 2012

Opnieuw genoten van mijn cluppie. Rode kaart wordt met een mooie aanval toch gewoon zelf afgedwongen. Ook daarvoor was Heracles de betere ploeg. Marko erg goed, maar slordigheden en onnodige gele kaarten moeten echt uit zijn spel om de volgende stap te kunnen maken. Wijze van spelen blijft risico’s met zich meebrengen, maar dat maakt dit soort wedstrijden juist leuk en aantrekkelijk.
00
Emiel 08:24 19 november 2012

Heerlijk middagje voetbal!

Heracles was heer en meester over Roda en genoten van de wedstrijd. De rode kaart kan een breekpunt zijn voor Roda maar ook voor de rode kaart brachten ze weinig in dus.

Enige puntje was dat ze te veel op balbezit speelden de 2e helft in plaats van te score echt op te voeren!

Dikke hulde en op naar Willem II
00
Dutchy 23:48 18 november 2012

Het is de laatste weken al telkens raak met veel doelpunten waarbij je je soms kan afvragen of het verstandig is om iedere wedstrijd zo’n aanvallende taktiek te hanteren. Al met al zeg ik, ja doe dat maar, want dat komt het kijkersspektakel ten goede. Wel hoop ik dat Marko niet weer geblesseerd is want die kwam ik vanavond tegen in het ziekenhuis.
00
Robbert 23:22 18 november 2012

Geweldige wedstrijd, Heracles is een voorbeeld club. Met weinig middelen zo iets mooi’s je publiek elke 14 dagen laten zien! Geweldig!! We verdienen meer publiek, ik zag nog teveel lege stoelen met name op de hoofdtribune. Hoe is dat mogelijk, zijn de ondernemers zo “vastgeklonken” aan die club uit Enschede terwijl ze daar voetbal te zien krijgen wat niet om aan te zien is!
00
ilonk 23:18 18 november 2012

Zullen we weer met 4 verdedigers spelen.
00
Chris 22:39 18 november 2012

wat een spektakel weer vanmiddag/vanavond !
heerlijke sfeer, mooie wedstrijd en een super resultaat !
00
Sjaak 22:01 18 november 2012

Jezus man, maar 5 recties met deze erbij en als we veroren zaten we al op 33. Laten we eens afspreken dat je alleen mag reageren als heracles wint en mensen die daar niet op reageren mogen ook niks over een verlies zeggen. Heracles speelde goed vandaag, maar die rooie kaart was natuurlijk beslissend en daarom koste de de helft geen enkel kracht en hebben we het doelsaldo een boost gegeven. Nu MOET je willem 2 winnen en je staat er dan erg goed voor.
00
hans 21:47 18 november 2012

Veijnovic absolute uitblinker, op zn ene foute pass na.wat jammer dat hij zo lang geblesseerd is geweest.de rest ook goed uiteraard.
00
Rick 21:41 18 november 2012

wat is het toch een genot om supporter van deze club te zijn! sfeer in het stadion vond ik vandaag zeer tam, maargoed! op naar de top 6 !!
00
Kapitein 21:37 18 november 2012

Genieten, vandaag af en toe wat laag tempo maar het is gewoon een genot om naar Heracles te kijken. Zou mooi zijn als de oude sfeer weer is een keer terug komt zodat het in lijn is met het goede voetbal.
00
Kevin de Graaf 21:31 18 november 2012

Jeej goed zo Heracles! 3 punten erbij. Goede wedstrijd van Vejinovic, Duarte en Armenteros
00