Heracles Almelo heeft vanmiddag een ruime overwinning geboekt op ‘angstgegner’ Roda JC. De ploeg van Peter Bosz won door een goede teamprestatie met 5-1 van de Limburgers. Bij Heracles was Lerin Duarte de absolute uitblinker met twee doelpunten. De andere doelpunten van Heracles werden gemaakt door Willie Overtoom, Geoffrey Castillion en Samuel Armenteros.

De wedstrijd begon wederom uitstekend. De Heraclieden zetten vroeg druk  en Roda JC kwam er niet echt aan te pas. Met Marko Vejinovic als centrale man achterin, stond Heracles ook verdedigend zijn mannetje. Na een kwartier spelen, opende Lerin Duarte de score. De middenvelder speelde zich knap vrij en haalde verwoestend uit. Na de 1-0 bleef Roda JC loeren op de counter. Een fout van Marko Vejinovic, werd genadeloos afgestraft door wie anders dan Malki.

In de 37e  minuut leverde een weergaloze aanval met Lerin Duarte zelf en Samuel Armenteros in de hoofdrol de 2-1 op. Samuel Armenteros lobte de bal over de verdediging, waarna Lerin Duarte de bal ineens uit de lucht voorbij keeper Kurto schoot. Vlak voor rust had Roda JC nog de kans om op gelijke hoogte te komen, maar Remko Pasveer had het geluk aan zijn zijde. De bal kwam terecht op het aluminium. De 2-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft was net zo aantrekkelijk als de eerste. In de 58e minuut werd Castillion gevloerd binnen de “16”. Resultaat: strafschop voor Heracles en een rode kaart voor Kurto. Overtoom weet altijd wel raad met deze buitenkansjes en schoot beheerst de penalty binnen. (3-1) Uiteindelijk wisten Castillion en Armenteros de score nog uit te breiden naar 5-1, wat wederom een monsterscore genoemd mag worden.

Met een achtste plek, zit Heracles weer op de hielen van de subtop. Een goed resultaat bij Willem II zou zomaar kunnen betekenen dat de aansluiting met de subtop echt gevonden is.

 

Sponsoren

Reacties (29)

Reageer nu!