De besluitvorming over een nieuw stadion van Heracles Almelo krijgt een steeds ingewikkelder karakter. Bij raadsleden en het management van Heracles Almelo is onduidelijkheid ontstaan over de rol van de provincie Overijssel in de besluitvorming. Dit werd dinsdagavond duidelijk tijdens een informatieve raadsbijeenkomst.

De Almelose wethouder Van Marle maakte dinsdagavond tijdens een raadsbijeenkomst duidelijk dat de provincie het bestemmingsplan voor het nieuwe stadion kan afkeuren. Daarop werd met vragen en verbazing gereageerd door raadsleden en directeur Hoogma van Heracles Almelo.

Heracles wil bij het stadion grootschalige detailhandel, maar stuit daarbij op verzet van winkeliers aan de woonboulevard Almelo en in de binnenstad. Tussen beide partijen lijkt een padstelling te zijn ontstaan. Heracles kan het stadion niet bouwen zonder de verhuur van ruimtes aan grote winkelbedrijven. De Almelose winkeliers zeggen dat er geen markt is voor nieuwe winkels in hun stad. Zij vrezen dat er faillissementen

volgen als het plan van Heracles wordt goedgekeurd.

Volgens wethouder Van Marle is het belangrijk dat Heracles en de ondernemers op dezelfde golflengte zitten. Volgens hem is een duidelijke, breed gedragen visie over winkelgebieden in de stad belangrijk om goedkeuring van de provincie te krijgen.

Bron: RTV Oost

Sponsoren

Reacties (8)

Reageer nu!