Vrijdagavond staat de derby van het oosten weer op het programma. In Enschede strijden FC Twente en Heracles Almelo voor de drie punten. Vorig seizoen werd het een historische 3-2 overwinning voor de Heraclieden in de Grolsch Veste. Wordt het vrijdag weer zo’n mooie avond? We zullen zien!

De ploeg van Peter Bosz steekt in een goede vorm. Afgelopen weekend werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht in een wedstrijd waarin Heracles het nodige pech had in de afronding. Deze week

trainde de formatie van Peter Bosz zelfs voor het eerst besloten in aanloop naar de derby tegen FC Twente. Ninos Gouriye zal waarschijnlijke weer bij de selectie zitten tegen zijn oude club. De aanvaller is hersteld van een hamstringblessure. Trainer Peter Bosz mist in de Twentse derby nog wel de geblesseerden Luis Pedro (teen), Dario Vujicevic (hamstring), Daryl van Mieghem (middenvoetsbeentje) en Jeroen Veldmate (voet). Het is nog onduidelijk in welke samenstelling Bosz zijn team het veld in zal sturen vrijdagavond. Bosz over de tegenstander: ”Het is allemaal wat minder spectaculair dan een aantal jaren geleden, maar ze hebben een degelijke ploeg met individueel een aantal uitstekende spelers.”

FC Twente staat momenteel op een gedeelde tweede plaats op de ranglijst met twee punten achterstand op lijstaanvoerder PSV. De club uit Enschede speelt niet zo spectaculair als andere jaren, maar heeft Chadli en Tadic twee gevaarlijke voorhoede spelers. Trainer Steve McClaren heeft voor de linksachter positie een probleem. Zowel Edson Braafheid als Robbert Schilder zijn niet fit genoeg voor het treffen met Heracles. Ook Nicky Kuiper is herstellende van een blessure. Sander Boschker zal in de derby weer onder de lat staan. Eerste doelman Michaylov is dit jaar niet meer inzetbaar door een knieblessure. Steve McClaren is lovend over Heracles:  “Heracles speelt het aantrekkelijkste voetbal van Nederland.”

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van Eric Braamhaar. Doe je mee met de HAFC Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (20)

Reageer nu!