Heracles Almelo is niet altijd tevreden geweest over Samuel Armenteros. De behendige spits, die onlangs verkaste naar RSC Anderlecht, werd in 2011 door de directie van Heracles aangeboden aan Germinal Beerschot. Chris Van Puyvelde, in 2011 werkzaam als technisch directeur van Beerschot, was niet onder de indruk van Armenteros. De Belg werkte eerder bij sc Heerenveen samen Samuel Armenteros. “In die tijd was Armenteros een beetje een moeilijk karakter, eigenlijk een enfant terrible”, vertelt deze laatste. Hij stak pas zijn neus aan het venster en dacht dat hij het al gemaakt had,” zegt hij tegenover Het Nieuwsblad.

Birger Maertens, onze oude aanvoerder heeft wat positievere woorden over voor zijn oud-teamgenoot.  “Ja, hij liep zoals alle jongeren met een scheve pet op én met een oorring en een koptelefoon, maar hij was heel sociaal. Hij

spreekt naast Zweeds ook Nederlands, Spaans, Portugees, Engels en Noors. Bij Anderlecht zal hij wel Frans leren. Samuel was voor ons belangrijk als targetspits”, gaat Maertens verder. “Hoewel hij niet zo groot is, is hij kopbalsterk en kan hij een bal afschermen. Een doelpuntenmachine is hij wel niet. Hij dacht te collectief, maar misschien is hij het afgelopen jaar egoïstischer geworden.”

Heracles Almelo beurde alsnog 500.000 euro voor de spits, die al helemaal gesettled lijkt in Brussel. Inmiddels heeft hij ook zijn eerste training achter de rug.

Sponsoren

Reacties (3)

Reageer nu!