Heracles Almelo heeft zichzelf geen goede dienst bewezen. De ploeg van Peter Bosz ging in en tegen Den Haag onderuit met 3-1. Een 1-0 achterstand werd door Castillion nog wel ongedaan gemaakt, maar Mike van Duinen schoot ADO den Haag uiteindelijk naar de overwinning.

De eerste helft waren de kansen schaars, maar de kansen die er waren, waren toch vooral te noteren voor Heracles. Vooral Milano Koenders en Lerin Duarte hadden een grote kans om de score te openen, maar hun schoten werden gestopt door Gino Coutinho. In de tweede helft werd de wedstrijd wat opener en kwamen er aan beide kanten kansen. Mike van Duinen wist het net als eerste te vinden, waarna Geoffrey Castillion tien minuten later voor de gelijkmaker zorgde. Helaas kreeg eerstgenoemde het op zijn heupen en scoorde hij de 2-1. Cherry maakte er uiteindelijk nog 3-1 van. Castillion schoot in de laatste minuten nog wel op de paal, maar enig vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd was er op dat moment al niet meer.

Zoals eigenlijk in elke wedstrijd dit seizoen had Heracles wel het betere van het spel. Ook scoorde het weer, zoals bijna in elke wedstrijd. Helaas werden de goals wel weer heel erg makkelijk weggegeven. Vooral de manier waarop Koenders de 1-0 weggaf, liet de kijker zien waar de problemen van Heracles liggen. In de verdediging…

Omdat de rest van de uitslagen ook zeer tegenvielen, is het gat met de nummer 8 (Den Haag) nu vergroot naar zeven punten en is de zo gevreesde nacompetitie plaats op nog maar drie punten afstand verwijderd… Heracles zal het komende weekend een goede uitslag neer moeten zetten tegen NEC, dat dit weekend van het thuisduel met Feyenoord verloor. Mochten we winnen, is er weer wat lucht. Mocht ook deze wedstrijd verloren worden, moet met zeer sterk rekening gaan houden met degradatievoetbal de laatste wedstrijden.

Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!