Heracles speelt zondagmiddag om half 5 de lastige uitwedstrijd bij koploper Ajax in de Amsterdam ArenA. Eerder dit seizoen werd het spectaculair 3-3 in het Polman Stadion tussen beide ploegen. Kunnen de Heraclieden zondag weer voor een verrassing zorgen?

Heracles verloor afgelopen weekend in een teleurstellende wedstrijd van AZ met 1-2. De ploeg van Peter Bosz wist ook tegen tien man van AZ weinig uit

te richten en verloor dus verdiend. Aankomende zondag tegen Ajax zal het naar verwachting weer lastig worden. De Amsterdammers zijn thuis oppermachtig en Bosz zal de ploeg tactisch goed moeten voorbereiden. De oefenmeester kan vrijwel over een complete selectie beschikken. Alleen Thomas Bruns zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit en Lerin Duarte is een twijfelgeval (kuitblessure). Christian Dorda en Kwame Quansah keren terug van schorsing. De blessure die Dragan Paljic opliep viel mee en kon afgelopen week al weer volop mee trainen.  Bosz benadrukt dat Heracles met een positief instelling richting Amsterdam gaan om proberen voor de winst te gaan. “Wij willen iedere wedstrijd winnen, met die instelling gaan we het veld in. Natuurlijk is Ajax-uit moeilijker dan bijvoorbeeld VVV-uit, maar het kan wel. Daar geloven we in. Ik hoop dat het ons een keer mee zal zitten. Het is onze taak om elf fitte spelers het veld in de sturen met een strijdplan waar we allemaal in geloven. En natuurlijk is Ajax een grote kandidaat voor de titel, misschien wel de topkandidaat, maar we gaan proberen te winnen.”

Ajax is goed op weg om de derde titel op rij binnen te halen. Afgelopen weekend deed de ploeg van Frank de Boer zeer goede zaken in de strijd om het landskampioenschap. Ajax won thuis zelf van NEC en zag Feyenoord en PSV punten verspelen. Alleen Vitesse kroop dichterbij en staat nu op drie punten afstand. Frank de Boer kent net als Peter Bosz weinig personele problemen in aanloop naar de wedstrijd van zondag. Christian Poulsen keert terug bij de wedstrijdselectie en dat geen ten koste van Jody Lukoki. Voor Isaac Cuenca komt de wedstrijd van zondag nog te vroeg. De Boer heeft veel respect voor Heracles: “Ik heb respect voor de wijze waarop ze zich presenteren. Heracles probeert normaal gesproken aanvallend en dominant te spelen. Ook tegen tegen PSV hebben ze dat geprobeerd, maar toen hadden ze het geluk dat het ‘slechts’ 5-1 werd. Ik waardeer zo’n visie. De laatste tijd waren de prestaties iets minder. Ik weet niet of ze tegen ons vol druk gaan zetten of vanuit de counter spelen. Het maakt ons niet uit, wij zijn op alles voorbereid.”

De wedstrijd staat zondagmiddag om 16:30 uur onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!