Zaterdagavond speelt Heracles een thuiswedstrijd tegen FC Groningen in het Polman Stadion. Eerder dit seizoen verloren de Heraclieden iets wat ongelukkig in de Euroborg met 2-0 van de Groningers. En daarbij, het wordt weer eens tijd voor drie punten!

Na twee nederlagen op rij, wordt het weer tijd dat Heracles de punten gaat pakken. Afgelopen weekend werd Ajax een makkelijke middag bezorgt en kon het notabene met tien man naar 4-0 uitlopen. Komende zaterdagavond zal er strijd en passie verwacht worden. Peter Bosz moet het tegen FC Groningen wel doen zonder Lerin Duarte. De middenvelder is er vier weken uit met een hamstringblessure. Daarentegen komt Thomas terug in de basis na een schorsing. Peter Bosz heeft ook een plaats in de basisformatie ingeruimd voor Bart Schenkeveld en Dragan Paljic. Laatstgenoemde vervangt de in slecht verkerende vorm Ninos Gouriye. “De vraag was steeds wanneer haal ik hem eruit. Het moment is nu gekomen”, aldus de oefenmeester. Heracles kan stiekem nog hopen op play-offs voor Europees voetbal. De ploeg moet dan wel in de komende twee thuiswedstrijden de punten gaan pakken. Bosz: “Morgen zijn zowel Groningen als wij alleen gebaat bij een overwinning. Dat kan een mooie wedstrijd opleveren.”

FC Groningen begon moeizaam aan dit seizoen, maar pakt na de winterstop met regelmaat weer de drie punten. De ploeg trainer Robert Maaskant  staat een plaats boven Heracles is nog volop in de race om een play-off ticket voor Europees voetbal. Afgelopen weekend werd de derby van het Noorden gewonnen van SC Heerenveen met 3-1. Trainer Robert Maaskant moet tegen Heracles steunpilaar achterin Virgil van Dijk missen vanwege een schorsing. Timo Letschert zal zijn debuut maken als vervanger van Van Dijk. Naast Van Dijk, zijn ook Nick Bakker (kruisband) en Johan Kappelhof niet inzetbaar in Almelo. “Het wordt een spannende en leuke wedstrijd tegen Heracles, dat sinds de winterstop iets minder draait dan ervoor. De winnaar doet goede zaken en zal volop meedoen om de play-offplekken,” aldus Maaskant.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink.

zp8497586rq
zp8497586rq
jfdghjhthit45
Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!