Heracles Almelo heeft zich vanavond definitief veilig gespeeld door een klinkende 4-0 overwinning op RKC Waalwijk. In een moeizame wedstrijd kwam Heracles voor rust op een 1-0 voorsprong. Na rust bouwde Heracles de voorsprong uit. Kwame Quansah, Marko Vejinovic en twee maal Everton Ramos da Silva scoorden.

In de beginfase was er weinig te beleven in het Polman Stadion. Het spel speelde zich af op het middenveld en er gebeurde niks voor beide doelen. Pas na een dikke twintig minuten spelen kwam de eerste kans voor Heracles. Geoffrey Castillion wist oog-in-oog met doelman Jeroen Zoet niet tot scoren te komen. Daarna was het RKC dat enkele kansen kreeg. Mart Lieder wist van dichtbij niet te scoren en een inzet van Nourdin Boukhari werd knap gepareerd door Remko Pasveer. Vlak voor rust werd Dragan Paljic neergelegd. De overtreding was net buiten de zestien, maar Heracles kreeg toch een penalty van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Kwame Quansah benutte de penalty en Heracles ging rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft waren in het begin enkele mogelijkheden voor de bezoekers uit Waalwijk. Gescoord werd er niet door RKC. Heracles wist daarentegen wel de score uit te breiden. Na zo’n 65 minuten spelen werd via een goede aanval de bal panklaar gelegd voor Marko Vejinovic die de 2-0 kon aantekenen. Heracles ging daarna door en vermaakte het publiek met nog twee goals. Everton Ramos da Silva schoot knap raak na een voorzet van Marko Vejinovic na zo’n 70 minuten. De Braziliaan kreeg het op z’n heupen, want in de 85e minuut maakte hij zijn tweede en mooiste doelpunt van de avond en zorgde zo voor een mooie 4-0 overwinning. Het was niet een beste wedstrijd, maar in deze fase telt alleen het resultaat. Heracles zal ook volgend seizoen weer acteren in de Eredivisie!

zp8497586rq
zp8497586rq
jfdghjhthit45
Sponsoren

Reacties (40)

Reageer nu!