Zondagmiddag gaan de Heraclieden op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. Er werd nog nooit gewonnen in Rotterdam-Zuid. In het seizoen 2009-2010 pakte Heracles voor het laatst een punt door een laat gelijkspel. Eerder dit seizoen won Feyenoord in Almelo met 2-1. Kan Heracles zondag stunten in De Kuip?

Heracles speelde zich afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk definitief veilig door met 4-0 te winnen in het Polman Stadion. Voor Heracles zit het seizoen er zo goed als zeker op of de komende drie wedstrijden moeten gewonnen worden, dan zijn play-offs misschien nog mogelijk. Peter Bosz kan in De Kuip niet beschikken over de twee geblesseerden Lerin Duarte en Christian Dorda (beiden hamstringblessure). Milano Koenders is de afgelopen week ziek geweest en is nog een vraagteken of hij zondag aan de aftrap zal verschijnen. Bosz ziet de wedstrijd van zondag als de wedstrijden van de kansen. De oefenmeester doelt op de kansen om onder druk een goed resultaat te behalen in een volle Kuip. Peter Bosz zou graag zien dat zijn ploeg zondag de Kuip stil krijgt goed voetbal en met een stunt vertrekt uit Rotterdam. Pelle is de belangrijke man bij Feyenoord. “Ik vind dat Graziano Pelle het geweldig doet, zelfs boven verwachting. Hij is heel belangrijk voor de jonge ploeg van Feyenoord. Maar als je zeven A-internationals hebt dan is Feyenoord dus meer dan alleen Pelle. We hebben geprobeerd ons maximaal voor te bereiden en hebben de tegenstander uiteraard geanalyseerd. We moeten vertrouwen hebben en hopen op een topdag, dan heb je altijd kans om te winnen,” aldus Bosz.

Feyenoord draait een buitengewoon goed seizoen. De ploeg van Ronald Koeman was lang nog in de strijd om de landstitel, maar die kans lijkt nu verkeken. De Rotterdammers deden afgelopen weekend wel uitstekende zaken door directe concurrent Vitesse te verslaan met 2-0 om plek twee. Zoals gezegd is Graziano Pelle de grote man bij Feyenoord. Hij leidt de jonge ploeg tot grote prestaties. De Italiaan, die eerdere seizoenen nooit overtuigde, is nu één van de smaakmakers in de Eredivisie met 24 doelpunten tot nu toe. Als Heracles zondag wil stunten dan moet het de aanvoer naar de spits blokkeren. Koeman kan tegen Heracles niet beschikken over Kostas Lamprou en Jean-Paul Boëtius vanwege blessures. Boëtius zal waarschijnlijk weer vervangen worden door John Goossens.

De wedstrijd staat zondagmiddag om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

zp8497586rq
jfdghjhthit45
Sponsoren

Reacties (39)

Reageer nu!