Heracles bestaat vandaag 110 jaar. De club werd op 3 mei 1903 opgericht als Hercules en ging drie jaar later verder onder de huidige naam Heracles. De club kent enkele grote successen, waarbij de landstitels van 1927 en 1941 het meest in het oog springen. Vanaf de oprichting wordt er aan de Bornsestraat gespeeld, en de fraaie houten hoofdtribune is tot op de dag van vandaag aandachtig toeschouwer bij de wedstrijden van de AVC Heracles. Vanaf 1999 wordt het huidige Polman Stadion bespeeld. In 1974 vindt er een splitsing plaats tussen amateurs en profs, de amateurs gaan verder als AVC Heracles, SC Heracles ’74 blijft actief als profclub. Eind jaren negentig wordt de huidige naam Heracles Almelo geïntroduceerd. 

In 1999 gaat Heracles in het nieuwe Polman Stadion spelen behaalt zelfs de nacompetitie. In 2005 wordt Heracles kampioen in de Eerste Divisie en promoveert het na een uitbundig feest naar de Eredivisie. Daarin behaalt de ploeg mooie successen. Onder leiding van Gert Heerkes wordt de halve finale van de beker gehaald. Later werd de beste klassering ooit neergezet met een 6e plek en werd play-offs voor Europees voetbal bereikt. In het seizoen 2011-2012 wordt de finale van het bekertoernooi bereikt en verliest het in de finale van PSV.

Volgende week vrijdag, 10 mei, is er een groot spektakel omtrent het 110 jarig bestaan van de club. ’s Middags is er een spetterend evenement voor de kids en in de avonduren worden er in het Polman Stadion schitterende historische beelden getoond op grote schermen, is er een indrukwekkend vuurwerk en een groot aantal goede artiesten zoals onder meer Jannes, Sander Kleinenberg en De 3 Baritons. Er zijn nog kaarten, zowel voor het veld als voor de tribune voor slechts € 10,-.

zp8497586rq
zp8497586rq
jfdghjhthit45
Sponsoren

Reacties (18)

Reageer nu!