Vanmiddag heeft Heracles in zijn laatste thuiswedstrijd en derby tegen FC Twente met 1-1 gelijk gespeeld. De ploeg van Peter Bosz kwam al vroeg op voorsprong, maar de bezoekers kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. Na afloop werd er afscheid genomen van het viertal vertrekkende spelers.

De derby begon goed in het zonovergoten Polman Stadion. Met een goede ontbrandde de wedstrijd direct met harde duels. Heracles kwam al vroeg op voorsprong. Een prachtige pass van Dragan Paljic werd goed afgemaakt door Thomas Bruns. Een prima begin voor de Heraclieden. Daarna bleven de duels over en weer uitgevochten en was scheidsrechter Tom van Sichem niet altijd consequent in zijn beslissingen. Heracles kreeg in de resterende eerste helft weinig kansen. De bezoekers kregen kans via Luc Castaignos en Nacer Chadli. Na een klein half uur scoorden ze wel de gelijkmaker. Heracles stapte niet goed bij een vrije trap, waardoor Leroy Fer eenvoudig de 1-1 kon aantekenen.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Eerst was het Willem Janssen van FC Twente die een riante kans miste. De beste kans was voor Heracles daarna. Everton Ramos da Silva dribbelde naar binnen en schoot op de binnenkant paal. De bal ging er jammerlijk niet in en zo bleef het gelijk. Ook Tim Holscher en opnieuw Everton Ramos da Silva wisten daarna het net niet te vinden. De derby bleef onbeslist en na afloop werd er afscheid genomen van clubicoon Everton Ramos da Silva, die na zeven jaar Heracles verlaat. Ook werd er afscheid genomen van Marko Vejinovic, Daryl van Mieghem en huurling Geoffrey Castillion.

Volgende week staat nog de laatste wedstrijd uit bij FC Utrecht op het programma en dan zit het seizoen er op.

zp8497586rq
jfdghjhthit45
Sponsoren

Reacties (20)

Reageer nu!