Morgen staat alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. In een wedstrijd waar helemaal niets meer op het spel staat gaan de Almeloers naar de Domstad, waar FC Utrecht de opponent zal zijn.

Utrecht draait een uitstekend seizoen. Boven alle verwachtingen hebben zij heel eenvoudig de playoffs behaald, waarin nog gestreden kan worden om Europees voetbal. Heracles, dat momenteel op de elfde plaats staat, kan met een beetje geluk nog twee plekken klimmen. Dan moet er wel gewonnen worden en is het afhankelijk van verliesbeurten van AZ en ADO den Haag, die momenteel op de negende en tiende plaats staan.

“Ik hoor sommige mensen zeggen dat er niks meer op het spel staat, maar dat vind ik onzin”, zegt Peter Bosz op de officiele wedstrijd van Heracles. “Er staat namelijk nog heel veel op het spel. We staan elfde, maar kunnen nog negende worden. Tegelijkertijd kunnen we ook veertiende worden. Het is dus een belangrijke wedstrijd. De negende plaats staat toch een stuk leuker. Er staat prestige op het spel, maar ook televisiegeld dat deels afhankelijk is van de eindstand op de ranglijst. We spelen tegen een ploeg die het al heel lang goed doet. En dat zegt veel over de kwaliteit van de technische staf en van de spelers van FC Utrecht. Het is knap wat ze presteren, bovendien zullen ze in hun laatste thuiswedstrijd van deze copmpetitie wat neer willen zetten. Dat kan dus een leuke wedstrijd worden.”

Ook FC Utrecht trainer Jan Wouters vindt de wedstrijd belangrijk. “We hebben nog een duidelijk doel: drie punten, een goede eindklassering en met een goed gevoel naar de play-offs gaan”, zegt hij tegenover het AD.

Bij Heracles doen Christian Dorda (hamstring), Mike te Wierik en Thomas Bruns (beiden geschorst) allen niet mee. Ben Rienstra,Ninos Gouriye en Jeroen Veldmate zijn twijfelgevallen.

De wedstrijd staat onder leiding van Jochem Kamphuis en begint om 14:30.

zp8497586rq
zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!