Heracles Almelo is vanmiddag in Arnhem het seizoen met een nederlaag begonnen. Tegen Vitesse werd er met 3-1 verloren. De Heraclieden hadden vooral de eerste helft zeer weinig in te brengen. In de slotfase kon invaller Matthew Amoah nog enigszins de eer redden met een doelpunt.

Vooraf werd Bosz en Kruzen nog bedankt door de meegereisde supporters uit Almelo. Heracles kon in de eerste helft weinig uitrichten. Vitesse begon fris en zette vroeg druk. Heracles kon zich hier maar moeilijk uit voetballen. In het begin kreeg Thomas Bruns na een goede actie nog wel een kans. De middenvelder stuitte op doelman Velthuizen. Aan de andere kant kopte Guram Kashia in de handen van Remko Pasveer. Halverwege de eerste helft kwam Vitesse op voorsprong. Na een slimme pass van Theo Janssen, wist Kelvin Leerdam het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen te schieten. Het ging daarna snel. Binnen vijf minuten lag de tweede er al in voor de gastheren. Er werd bij Heracles niet adequaat verdedigd waardoor Marcus Pedersen de 2-0 kon binnen schieten. Heracles kon ook daarna niks er tegenover zetten. Alleen Bruns was gevaarlijk met een schot, die werd overgetikt door Velthuizen.

In de tweede helft bracht Jan de Jonge Matthew Amoah en Lerin Duarte in het veld. Heracles kreeg wat meer grip hierdoor op de wedstrijd. Pas na een uur spelen beet Heracles wat van zich af. Bryan Linssen, Lerin Duarte en Matthew Amoah kregen goede kansen, maar de uitblinkende doelman Piet Velthuizen was een sta in de weg. Ook aan de andere kant kreeg Vitesse enkele kansen. Giorgi Chanturia kreeg een grote kans op de 3-0, maar miste. In de slotfase kwam dan toch het derde doelpunt voor Vitesse. Renato Ibarra rondde fraai af. In blessuretijd pakte Matthew Amoah nog zijn doelpuntje mee namens Heracles en besliste de eindstand op 3-1.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (54)

Reageer nu!