Zaterdagavond staat de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma voor Heracles in de Eredivisie. Direct een mooi affiche met een derby tegen streekgenoot PEC Zwolle, dat het verrassend goed doet. Vorig seizoen kwam Heracles niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen de Zwollenaren.

Heracles begon vorig weekend het seizoen teleurstellend in Arnhem. Het verloor met 3-1 van Vitesse. Ondanks het verlies konden er in de tweede helft toch nog lichtpuntjes worden gevonden. De invallers Lerin Duarte en Matthew Amoah zorgden voor veel meer daadkracht bij de Heraclieden in de tweede helft. Beiden zullen dan ook vanaf het begin starten zaterdag tegen PEC Zwolle. Trainer Jan de Jonge heeft alle vertrouwen in zijn eerste Eredivisie-wedstrijd in het Polman Stadion met Heracles. De oefenmeester kan rekenen op een fitte selectie en kan daardoor keuzes maken. De Jonge ziet het duel tegen PEC Zwolle als een soort examen zaterdag: “PEC Zwolle is een uitstekende tegenstander, maar we spelen thuis en moeten het zelf laten zien. Natuurlijk houden we rekening met een paar aspecten in het spel van PEC, maar we moeten toch vooral ons eigen spel spelen. We spelen thuis, willen ons laten zien, dus moeten we volle bak onze dingen doen. Dat het een soort examen is snapt iedereen. We hebben na vorige week wat goed te maken, maar dat kan alleen als we onze dingen goed uitvoeren. En daar heb ik alle vertrouwen in.”

PEC Zwolle, onder leiding van de nieuwe trainer Ron Jans, begon het seizoen uitstekend. De Zwollenaren wonnen afgelopen weekend hun thuiswedstrijd met 2-1 van Feyenoord. Notabene de van Feyenoord gehuurde Guyon Fernandez zorgde vlak voor tijd voor de beslissende 2-1 overwinning in het IJsseldelta Stadion. Het zal dus zaterdagavond geen gemakkelijk wedstrijd worden op voorhand. PEC Zwolle is een voetballende ploeg dat met enkele aanwinsten aardig in takt is gebleven ten opzichte van vorig seizoen. Heracles zal dus volle bak moeten spelen om de eerste drie punten van het seizoen bij te kunnen schrijven.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (71)

Reageer nu!