Heracles heeft vanmiddag in een zeer aantrekkelijke wedstrijd uit bij SC Heerenveen zijn eerste drie punten van het seizoen gepakt! De Heraclieden wonnen met 2-4 in het Abe Lenstra Stadion en dat zeer verdiend. Voor Heracles scoorden Lerin Duarte, Ben Rienstra, Mike te Wierik en Bryan Linssen.

Trainer Jan de Jonge begon in Heerenveen met een aantal wijzigingen. Ben Rienstra stond op het middenveld en achter was er een plaats ingeruimd voor Mike te Wierik en Jason Davidson. Heracles leek in de beginfase niet geleerd te hebben van vorige week tegen PEC Zwolle. De Almeloërs kwamen weer voor op achterstand. Na zo'n drie minuten spelen lag de bal al weer achter Remko Pasveer. De IJslandse spits Alfred Finnbogason scoorde behendig de 1-0 voor de Friezen. Heracles moest dus weer achter de feiten aan lopen. Pas na zo'n half uur spelen werd Heracles pas gevaarlijk. Eerst kreeg Lerin Duarte een grote kans na een goede combinatie met Matthew Amoah. De middenvelder schoof de bal rakelings naast. Een paar minuten later kon Matthew Amoah de bal niet achter doelman Nordfeldt krijgen en raakte de spits daarbij geblesseerd. Hij werd vervangen door Oussama Tannane. Vlak voor rust wist Heracles alsnog de verdiende gelijkmaker aan te tekenen. Mikhail Rosheuvel gaf een perfecte voorzet op Lerin Duarte, die de bal tussen de benen van doelman Nordfeldt in het doel wist te koppen. Scheidsrechter Jeroen Sanders gaf voordeel en dit pakte zeer goed uit voor Heracles.

In de tweede helft ging Heracles gedreven door en ging het op zoek naar de voorsprong. Toch kreeg Heerenveen de beste kans. Heracles liet veel ruimte achterin en via de omschakeling wist Slagveer namens Heerenveen niet te scoren. Heracles drong meer aan en een vrije trap van Lerin Duarte ging rakelings naast. Met name Lerin Duarte en invaller Oussama Tannane speelden zeer sterk aan Heracles-zijde. Na zo'n uur spelen kwam Heracles verdiend op voorsprong. Geklutst achterin bij Heerenveen gaf de mogelijkheid voor Ben Rienstra om de 1-2 binnen te schuiven. Zo'n tien minuten later was er een hoogtepunt te melden. Mike te Wierik schoot met een volley prachtig raak en zorgde voor een 1-3 voorsprong. Niet lang daarna was het al weer 2-3 door Joey van den Berg. De middenvelder kon van dichtbij Pasveer passeren. De Heraclieden hadden het daarna moeilijk. Alfred Finnbogason kreeg een enorme kans, maar schoot de bal naast. Vlak voor tijd wist Heracles alsnog de wedstrijd definitief te beslissen. Een fraaie actie van Bryan Linssen leidde tot een nog fraaier doelpunt. Hij schoot de bal hard achter doelman Nordfeldt. Heracles pakte hierdoor de eerste drie punten die hard nodig waren na twee verliespartijen.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (64)

Reageer nu!