Heracles Almelo heeft in de wedstrijd tegen PSV een punt gepakt. De Almeloërs kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Lerin Duarte, maar konden niet voorkomen dat Ji-Sung Park in de 85ste minuut gelijk maakte.

De eerste helft was overduidelijk voor Heracles. Met een geweldige inzet en strijd bleken de mannen van trainer Jan de Jonge wel degelijk opgewassen tegen het jonge PSV, dat afgelopen dinsdag nog gelijkspeelde tegen het grote AC Milan. In de zesde minuut was het al raak. Lerin Duarte kreeg de bal rond de zestien aangespeeld, na een blunder in de verdediging van PSV en wist de bal (die dan wel van richting werd veranderd) achter doelman Zoet te plaatsen.

Na deze goal bleef Heracles vrij gemakkelijk overeind. De mannen uit Eindhoven wisten niet goed om te gaan met de druk die Heracles zette. Een enkele keer wist PSV wel gevaarlijk te worden. Zo was Jozefzoon een keer gevaarlijk met een schot in de korte hoek, die geweldig gepareerd werd door Pasveer en werd een voorzet van Willems net niet binnengelopen door de spitsen. Aan de kant van Heracles was Jason Davidson het dichts bij de 2-0. De Australiër kwam oog in oog met Jeroen Zoet, maar plaatste de bal recht in de handen van de doelman.

In de tweede helft een ander beeld. PSV had de zaken wat meer op orde en Heracles ging wat meer behoudend spelen. Ergens logisch, want de eerste helft had de Almeloërs behoorlijk wat krachten gekost. PSV zette het overwicht in balbezit echter niet om in directe kansen, waardoor Heracles zelf de beste kansen kreeg. Bryan Linssen raakte via een knappe actie en een geplaatst schot de lat. Later werd een voorzet uit de kluts tegen de paal gewerkt.

Maar net op het moment dat iedereen dacht dat deze wedstrijd de eerste thuisoverwinning ooit tegen PSV zou opleveren, liet Ji-Sung Park zien nog steeds over geweldige kwaliteiten te bezitten. De Koreaan, die eerder in het veld was gekomen voor Wijaldum, draaide in de zestien weg van het centrale duo en wist al vallend de bal achter doelman Remko Pasveer te plaatsen.

De 1-1 werd tevens de eindstand, waarbij we trots mogen zijn op onze jongens! De passie was weer helemaal als vanouds in het Polman Stadion, zowel bij de spelers als bij het publiek!

Reactie van Lerin Duarte op de wedstrijd Heracles – PSV

De foto's

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (86)

Reageer nu!