Heracles Almelo neemt het zaterdagavond op tegen PSV. Op voorhand natuurlijk een zware wedstrijd tegen een goede tegenstander. Beide teams kenden in de zomerperiode een aardige metamorfose in de selectie. Zou Heracles in eigen huis voor een stunt kunnen zorgen?

Heracles won afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In Heerenveen werd dik verdiend met 2-4 gewonnen en dat was ook wel nodig na de twee verliespartijen op rij. De ploeg van Jan de Jonge kan met vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. De Jonge moet wel zijn twee spitsen missen. Zowel Matthew Amoah (hamstring), als Aleksei Kangaskolkka (voet) zijn geblesseerd. Waarschijnlijk zal Oussama Tannane net als in Heerenveen weer de spitspositie innemen. Ook Dario Vujicevic is nog niet helemaal hersteld van een hamstringblessure. Thomas Bruns is wel weer inzetbaar, maar of hij ook start is de vraag. Ben Rienstra vulde het prima in op het middenveld tegen Heerenveen en zal de voorkeur krijgen. Trainer Jan de Jonge heeft zijn strijdplan klaar: “We moeten het met elkaar doen, één blok vormen en erop gaan. Het zal niet gemakkelijk worden, maar we moeten doorgaan met de dingen waarmee we bezig zijn. Zoveel mogelijk vastigheden creëren en de balans tussen aanvallen en verdedigen steeds meer verbeteren. We weten hoe PSV speelt, ze kunnen natuurlijk uitstekend voetballen. Daar moeten wij een antwoord op vinden. Het gaat erom wat wij goed doen en dat moeten we steeds beter gaan doen. Je moet je eigen huis goed inrichten, daar gaat het om. Ik hoop op een heel agressief Heracles Almelo dat het PSV ontzettend moeilijk maakt. We proberen zoveel mogelijk dingen uit te sluiten en heel goed samen te werken. En dan is het hopen dat het eruit komt.”

PSV is nog zonder puntverlies na drie gewonnen wedstrijden tegen ADO, NEC en Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Philip Cocu is vrij jong, maar oogt erg fris en speelt mooi aanvallend voetbal. De Eindhovenaren hebben een hele metamorfose ondergaan. Zo is het hele elftal veranderd ten op zichtte van vorig seizoen. Met het centrale duo Rekik en Bruma, op het middenveld Schaars en Maher en voorin Depay en Josefsoon onder andere is het een heel ander team. Cocu kan zaterdagavond nog niet beschikken over smaakmaker Zakaria Bakkali en Oscar Hiljemark. Zij zijn nog niet fit genoeg om mee te spelen. Trainer Philip Cocu is erg positief over het spel van Heracles: “Ze hebben een uitstekend resultaat gehaald afgelopen week. Ik zie een fris ogende ploeg die graag vooruit wil voetballen, een leuke ploeg om naar te kijken”, aldus Cocu.

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19.45 uur onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (17)

Reageer nu!