Heracles Almelo heeft vanavond in een draak van een wedstrijd RKC Waalwijk verslagen na verlenging. In Waalwijk moest er tot bijna het einde van de tweede verlenging gewacht worden tot een doelpunt. Thomas Bruns was de gevierde man en zorgde er voor dat Heracles verder bekert.

Heracles begon de wedstrijd met Illiass Bel Hassani en Jeroen Veldmate in de basis. In de eerste helft had Heracles veel balbezit, maar RKC had de beste kansen. De Waalwijkers hadden op voorsprong moeten komen, maar verzuimden het af te maken. Zo kregen Kenny Anderson en spits Joachim één op één met Pasveer een enorme kans. Even later raakte Joachim zelfs de paal. Het spel van beide teams was bedroevend. Heracles kreeg kleine kansjes via Mark Uth, Bryan Linssen en Jason Davidson. Het mocht blijf zijn dat het met 0-0 ging rusten.

De tweede helft kabbelde op hetzelfde bedroevende niveau voort. Het voetbal was niet om aan te zien en alleen Jeroen Veldmate was een lichtpuntje achterin de verdediging. De centrale verdediger speelde prima op de plek van Milano Koenders. De Heraclieden kwamen nog goed weg in de tweede helft toen Kwame Quansah een bel van de doellijn haalde. Meer dan een schot van Mark Uth kon Heracles niet produceren. De tijd tikte verder en het werd een lange avond in Waalwijk. Pas in de slotfase van de tweede verlenging werd de wedstrijd beslist. Op aangeven van Mark Uth kon Thomas Bruns ietwat gelukkig de bal binnen tikken. Een zeer bedroevende wedstrijd die Heracles als meest gelukkige uiteindelijk won. Zaterdag mogen beide teams op herhaling in Waalwijk, maar dan voor de competitie. Hopelijk biedt het dan meer spektakel!

Sponsoren

Reacties (33)

Reageer nu!