Heracles heeft vanmiddag in een zeer matige wedstrijd in de slotfase een punt weten te pakken tegen een tiental van NEC. De Nijmegenaren kwamen al vroeg op voorsprong, maar in de slotfase wist invaller en debutant Jens Jurn Streutker voor de eindstand te zorgen: 1-1.

De wedstrijd begon dramatisch in het Polman Stadion voor Heracles. Al vanaf de tweede minuut moest Heracles tegen een achterstand aan kijken. Een vrije trap van Jacob Jantscher belandde op het hoofd van Rens van Eijden, die goed raak kopte: 0-1. Bart Schenkeveld verloor het duel van de doelpuntenmaker. Heracles liep daarna achter de feiten aan en voetbalde tegen zichzelf. Het niveau was bedroevend en armoedig en het was saai in het Polman Stadion. Ook NEC kon maar weinig uitrichten na de vroege 0-1. De Nijmegenaren moest na een klein half uur zelfs met tien man verder nadat Christoph Hemlein al zijn tweede gele kaart ontving van scheidsrechter Eric Braamhaar na onbehouden in komen. Daarvoor had Heracles al op 1-1 kunnen staan. Kwame Quansah wist de bal van dichtbij naast te koppen in vrijstaande positie. Heracles probeerde het daarna nog, maar wist alleen van afstand op doel te schieten via Thomas Bruns en Mark Uth.

In de tweede helft ging Heracles acherin één-op-één spelen en kwam Matthew Amoah in het veld. NEC kon ondanks dat ze met tien man speelden eenvoudig op de been blijven. Heracles speelde slordig en voorspelbaar en kon geen vuist maken. In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de 1-1. Invaller Jens Jurn Streutker schoot raak uit een voorzet van Mikhail Rosheuvel. De verdediger mocht voorin plaatsnemen en scoorde dus direct in zijn debuutwedstrijd. Daarna had Simon Cziommer nog pech met een vrije trap die er net niet in ging. Ook NEC was nog gevaarlijk via Alireza Jahanbakhsh, maar het bleef teleurstellend 1-1 in Almelo en daar kon NEC nog het meest tevreden mee zijn.

Sponsoren

Reacties (76)

Reageer nu!