Heracles Almelo heeft woensdagavond helaas niet de kwartfinale van de KNVB Beker gehaald. In een wedstrijd waarin Heracles de winst verdiende bleef het tot aan de verlenging steken op een 1-1 stand. De penalty’s daarna werden verloren, waardoor Feyenoord een ronde verder ging.

Heracles begon prima aan de achtste finale tegen Feyenoord. Mark Uth kreeg een enorme kans, maar doelman Mulder wist de bal merkwaardig nog voor de achterlijn uit het doel te houden. Daarna kreeg ook Feyenoord de nodige kansen. Na zo’n dikke tien minuten was het raak voor de Rotterdammers. Graziano Pelle draaide goed weg en schoot de 0-1 binnen. De wedstrijd kon daarna alle kanten op en de beste kansen waren voor Feyenoord met name. Heracles bleef strijden en kwam na een klein half uur op gelijke hoogte. Bryan Linssen schoof de bal in het doel: 1-1. Heracles kreeg daarna nog een kans via Mike te Wierik, maar het bleef 1-1 tot de rust in een spannende wedstrijd.

Na de rust was Heracles duidelijk de betere ploeg en verzuimde het zichzelf te belonen. Met veel passie en strijd troefde het Feyenoord af in eigen stadion. Simon Cziommer heerste op het middenveld en ook Ben Rienstra speelde goed. Illiass Bel Hassani was nog het meest gevaarlijk met schoten van afstand. Heracles wist het goede spel maar niet te belonen met een treffer. Vlak voor tijd moest Feyenoord ook nog door met tien man toen Stefan de Vrij zijn tweede gele kaart kreeg. Er kwam geen beslissing in de wedstrijd en het werd verlengen in Almelo. Ook in de verlenging was Heracles de betere, maar kon niet voorkomen dat de penaltyserie de beslissing moest brengen. Ben Rienstra werd uiteindelijk de ongelukkige door de strafschop te missen. Feyenoord mocht zich erg gelukkig prijzen met het behalen van de kwartfinale. Heracles kon terugkijken op een goede wedstrijd met goed veldspel en strijd. Op naar Vitesse-thuis komende zaterdag!

Sponsoren

Reacties (152)

Reageer nu!