Morgenavond speelt Heracles Almelo de laatste wedstrijd van het jaar 2013. Vitesse wacht en laat dat nou net de koploper zijn.

Heracles komt hierbij bekende gezichten tegen. Peter Bosz, Hendrie Krüzen en Marko Vejinovic maakten deze zomer alle drie de stap naar Vitesse en gezien de stand op de ranglijst, leek de stap geen verkeerde. Vitesse is bezig aan een ijzersterke reeks. De Arnhemmers wonnen de afgelopen zes wedstrijden allemaal, waardoor zij zich bij winst de “herbstmeister” mogen noemen.

Heracles Almelo verloor de afgelopen wedstrijd tegen Feyenoord. De wedstrijd voor de KNVB beker stond na negentig minuten spelen nog steeds gelijk, maar de Rotterdammers trokken door middel van penalty’s aan het langste eind. Ben Rienstra was uiteindelijk degene die miste, waardoor de Almeloërs de stunt van een aantal jaar geleden niet kunnen herhalen. Toen werd immers de finale gehaald. Een pluspunt is natuurlijk wel weer dat de ploeg van coach Jan de Jonge zich nu helemaal kan focussen op handhaving in de Eredivisie. “De groep lijkt er goed voor te staan twee dagen na de wedstrijd tegen Feyenoord”, aldus trainer Jan de Jonge. “Al zijn er natuurlijk altijd wel wat kleine pijntjes. Na een wedstrijd staat er altijd 48 uur voor het herstel, daarna wordt het snel beter. Ik ben blij met de ontwikkeling van het team, maar we moeten soms daadkrachtiger zijn. Vitesse is een hele goede ploeg die van het voetbal uitgaat en ze hebben individueel ontzettend veel kwaliteit. We zullen vol aan de bak moeten. Iedereen heeft in elk geval ontzettend veel zin in de wedstrijd.”

Bij Heracles zijn Aleksei Kangaskolkka, Edwin Gyasi, Matthew Amoah, Dario Vujicevic en Milano Koenders niet beschikbaar. Zij zijn allen nog niet hersteld van hun blessures. Oussama Tannane is wel weer inzetbaar. De man in vorm is weer beter na een aantal dagen ziek te zijn geweest.

De wedstrijd staat morgen onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink en begint om 19:45 uur.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!