Heracles Almelo heeft de belangrijke wedstrijd tegen RKC weten te winnen. In een koud Polman Stadion werd het 2-1. Het laatste half uur was nog even billen knijpen, en dat was volledig aan onszelf te wijten…

De eerste helft begon tamelijk tam aan beide kanten. Beide teams wisten geen tot weinig kansen te creëren, waardoor beide doelmannen weinig te doen hadden in de eerste twintig minuten. Halverwege de eerste helft begon Heracles meer aan te dringen. Met Simon Cziommer en Bryan Linssen voorop werd de druk op het doel van RKC groter. De eerste kans was dan ook te noteren aan de kant van Heracles.

Vlak voor rust kwam dan toch de 1-0. Een goede actie van Bel Hassani werd binnengeschoten door Uth, waarvan de keeper die inzet nog wist te keren, maar Bryan Linssen was er als de kippen bij om alsnog de bal binnen te tikken. Deze 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft duurde het ongeveer een kleine tien minuten voor het stadion weer kon juichen. Mark Uth scoorde alweer zijn vierde doelpunt tegen RKC dit seizoen. Eerder maakte de Duitser namelijk al een hattrick tegen de Waalwijkers. Na de 2-0 leek de wedstrijd gelopen. Echter, dit was niet helemaal het geval. RKC begon wat meer uit hun schulp te kruipen en Heracles liet zich wat meer terugdringen. Een vrije trap op de rand van de zestien werd in de 67e minuut binnengeschoten door Schet. Ietwat gelukkig, omdat de bal nog van richting werd veranderd.

Deze goal betekende een ommekeer in de wedstrijd en buiten wat afstandsschoten van Heracles, bleef RKC constant dreigend. Gelukkig bleef de schade beperkt tot één doelpunt, waardoor de 2-1 score de eindstand bleek.

Hierdoor klimt Heracles naar de negende plek en doet het uitstekende zaken. Het gaat met deze overwinning voorbij o.a. Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en FC Utrecht.

Sponsoren

Reacties (82)

Reageer nu!