Heracles Almelo speelt zaterdagavond opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer is NAC Breda de tegenstander in het Polman Stadion. Eerder dit seizoen gingen de Heraclieden met 2-1 ten onder in Breda. Zaterdag tijd voor revanche!

Het is aan Heracles zaak om opnieuw de drie punten thuis te houden. Na de moeizame overwinning van vorige week, kunnen er opnieuw drie belangrijke punten worden beschreven aan het totaal van 25 tot nu toe. Daarmee zet Heracles een goede stap naar een comfortabele plaats op de ranglijst. Trainer Jan de Jonge ziet dat zijn ploeg stappen maakt en was zeer tevreden met de drie punten vorige week. De Jonge kan tegen NAC Breda over een drietal spelers niet beschikken. Dario Vujicevic (voet),  Kwame Quansah (knie) en Jens Jurn Streutker (niet wedstrijdfit) zijn niet beschikbaar. Daarentegen is Milano Koenders (ex-NAC) weer fit na een langslepende blessure. Jeroen Veldmate keert terug in de basis na een wedstrijd schorsing waardoor Jason Davidson weer vertrouwd op de linksbackpositie staat. Verder houdt De Jonge vast aan de vertrouwde elf.  De oefenmeester vindt NAC een stugge ploeg: “NAC Breda is een moeilijk te bespelen ploeg. We zullen scherp en alert moeten zijn en de dingen nog beter moeten doen dan vorige week. Het is even afwachten hoe NAC speelt. Ik heb ze bij AZ gezien en daar probeerden ze wel te voetballen. Ze hebben goede spelers maar spelen nog wel eens in een wisselende samenstelling. We moeten ons eigen ding doen en met veel agressie spelen om de punten thuis te houden.”

Tegenstander NAC Breda staat momenteel op een 14e plaats met drie punten minder dan Heracles. De ploeg van trainer Nebosja Gudelj verloor afgelopen weekend thuis met 1-2 van PEC Zwolle.  Ook de wedstrijd daarvoor werd verloren bij AZ (3-0). NAC is dus gebrand op een goed resultaat zaterdagavond in Almelo. Gudelj kan beschikken over geheel fitte selectie. Ook aanwinst Uros Matic (het broertje van Nemanja Matic, Chelsea) reist direct mee naar Almelo. De oefenmeester weet dat Heracles-uit lastig is, maar is strijdbaar: “Het zal zeker lastig worden, maar we gaan er alles aan om daar een goed resultaat neer te zetten.”

De wedstrijd staat zaterdagavond om 19:45 uur onder leiding van debutant scheidsrechter in de Eredivisie, Martin van den Kerkhof.

Sponsoren

Reacties (36)

Reageer nu!