Het seizoen lijkt voor Heracles Almelo als een nachtkaars uit te gaan. In een wedstrijd, waarin de Eagles talloze kansen creëerde, werd de eindstand bepaald op 1-2.

Het begin van de wedstrijd was voor Go Ahead. Vooral Antonia had het vizier niet op scherp staan. Een voorzet van oud-Heraclied Xander Houtkoop werd over geschoten door de snelle rechtsbuiten en een schot van Falkenburg verdween net naast het doel. Als u dacht dat Heracles hierdoor wakker geschut was, heeft u het mis. De Eagles bepaalden grotendeels het spel en Heracles is (nog steeds) zoekende naar de vorm die het vele seizoenen wel had. Desondanks kwam het wel op voorsprong. Mikhail Rosheuvel schoot met een hard en droog schot de 1-0 tegen de touwen. Vlak voor rust schoot Antoinio nog een bal op de binnenkant van de paal, waardoor er gerust werd met een 1-0 voorsprong.

Maar zoals zo vaak dit seizoen, werd weer een 1-0 voorsprong weggegeven. Het duurde iets langer, maar uiteindelijk viel de gelijkmaker in de 68e minuut. Veldmate, Rienstra en Schenkeveld legden de rode loper uit voor Turuc, die voor de 1-1 kon aantekenen. Het wachten was daarna op de 1-2 en die kwam ook. Falkenburg scoorde de 1-2 in de 74e minuut en daar ging weer ongelooflijk zwak verdedigen aan vooraf.

Uiteindelijk kwamen de Eagles met tien man te spelen, nadat Antonio een rode kaart kreeg voor het duwen van Te Wierik. De rechtsback viel tegen de boarding aan en de scheidsrechter vond dat genoeg voor een rode kaart.

Een trieste avond, waarin Heracles op alle facetten is afgetroefd. De sfeer werd bepaald door de Eagles. Overal in het stadion waren Deventenaren te vinden, de Almelose politie liet zich weer van zijn aller belachelijkste kant zien (op het moment dat het rustig was, kwamen de ME’ers, waardoor de boel alleen maar weer opgeruid werd) en het elftal liet zich op alle fronten afbluffen. Een nieuw elftal of niet: het is gelukt (u mag zelf aangeven wie daarvoor verantwoordelijk voor is) om al het voetbal wat Gert-Jan Verbeek en Peter Bosz erin hebben gebracht om zeep te helpen.

Sponsoren

Reacties (116)

Reageer nu!