Zondagmiddag staat hopelijk de laatste thuiswedstrijd op het programma voor dit seizoen. Heracles treedt thuis aan tegen koploper Ajax. Voor beide ploegen staan er grote belangen op het spel. Ajax kan bij minimaal een punt kampioen worden en Heracles is bij een punt zeker van weer een seizoen Eredivisie.

Heracles heeft zich de laatste weken weer zelf in moeilijkheden gebracht. Er werd drie keer verloren achter elkaar van Feyenoord, GAE en FC Utrecht. Hierdoor zijn de Heraclieden nog steeds niet helemaal veilig. Zondag zou bij een punt Heracles weer een seizoen in de Eredvisie actief zijn. Dit is haast een onmogelijke klus als je ziet hoe Heracles dit seizoen presteerde in thuiswedstrijden. Er werden nog nooit zo weinig punten in eigen stadion gepakt. En dan komt ook nog eens koploper Ajax op bezoek dat waarschijnlijk getergd naar Almelo zal komen. Trainer Jan de Jonge mist dan ook nog eens zes basisspelers! Bryan Linssen, Ben Rienstra, Thomas Bruns en Bart Schenkeveld zijn allen geschorst. Daarnaast zijn Jeroen Veldmate (liesstreek) en Oussama Tannane (enkel) geblesseerd. Ook Dario Vujicevic is nog steeds niet hersteld. Het wordt dus geen makkelijke opgave of gaan de Heraclieden ons zondag eens eindelijk trakteren op een spektakelfestijn?

Tegenstander Ajax zal er zondag alles aan doen om de volle winst te pakken in Almelo en daarmee kampioen zijn. De ploeg van trainer Frank de Boer kreeg afgelopen weekend een enorme dreun te verwerken in de bekerfinale. Iedereen dacht dat ze wel even de beker gingen winnen, maar het was PEC Zwolle die Ajax afslachtte met een 5-1 overwinning. Het was met recht een historische dag voor het Nederlands voetbal. De Boer zal zijn ploeg willen zien revancheren in Almelo. Een punt of meer is genoeg voor de Ajacieden om voor de vierde keer op rij de landstitel te veroveren. Trainer Frank de Boer zal dit wel moeten doen zonder de geblesseerde Niklas Moisander. De Boer over Heracles: “We hebben Heracles geanalyseerd. Ook hun vervangers zijn volwaardige Eredivisiespelers. Bovendien is het voor nieuwe spelers altijd een kans om je te laten zien.”

De wedstrijd staat zondagmiddag om 14:30 uur onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink.

Sponsoren

Reacties (84)

Reageer nu!