Heracles Almelo heeft de derby van FC Twente met 1-4 verloren. De wedstrijd waarin Heracles nog wel op voorsprong kwam, werd binnen enkele minuten weggegeven. Eindstand: 1-4

Vandaag was een uitgelezen mogelijkheid om de negatieve spiraal waar we momenteel met z’n allen in zitten te doorbreken. Die kans leek in eerste instantie ook wel gegrepen te worden door toedoen van Wout Weghorst. De spits zette Heracles vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar deze voorsprong werd nog voor de rust teniet gedaan. Eerst was het Luc Castaignos die FC Twente langszij zette. Vlak voor rust werd het zelfs nog 1-2 en 1-3 (doelpunten van Castaignos en Ziyech).

De tweede helft kon hiermee eigenlijk ook wel schriftelijk afgedaan worden. Er werden geen kansen gecreëerd en FC Twente vond het eigenlijk wel prima. Uiteindelijk wisten ze er toch nog een in te prikken waardoor de eindstand op 1-4 bepaald werd.

Er staat geen team, geen absolute wil om te winnen, geen enkel vertrouwen meer en sommige spelers mogen wel even in de spiegel kijken en zich gaan afvragen of zij wel geschikt zijn om als voetballer hun geld te verdienen. Enige lichtpuntjes zijn toch Mike te Wierik en Thomas Bruns. Laatstgenoemde werd wel gewisseld. Vermoedelijk door een blessure.

De realiteit is nu dat we met z’n allen gewoon nog op NUL punten staan en het nu al verdomde moeilijk gaat worden om de nacompetitie te ontlopen. De achterstand op directe concurrenten bedraagt momenteel al vijf tot acht punten. Het komende weekend staat de uitwedstrijd tegen Zwolle op het programma.  Zwolle staat momenteel op de tweede plaats.

Sponsoren

Reacties (117)

Reageer nu!