Heracles Almelo heeft vanavond op grootse wijze eindelijke de eerste drie punten gepakt dit seizoen in de Eredivisie. NAC Breda werd het slachtoffer en ging met maar liefst 6-1 onderuit in het Polman Stadion!

Heracles begon goed aan de wedstrijd en zat er vanaf minuut één op alle fronten boven op. De ploeg uit Breda kwam er niet aan te pas en na zo’n tien minuten spelen kreeg Heracles een penalty na een vergrijp van Ten Rouwelaar op Wout Weghorst. Verdediger Jeroen Veldmate benutte de penalty feilloos: 1-0. Heracles bleef daarna goed doordrukken en het was niet veel later al 2-0 voor de Heraclieden. Thomas Bruns liet met een schot van afstand Ten Rouwelaar kansloos. Het drama werd compleet voor de bezoekers nadat Stipe Perica na een half uur met rood van het veld moest. De spits van NAC trapte na. Alles leek mee te zitten deze avond voor Heracles. Bryan Linssen en Thomas Bruns kregen nog goede kansen daarna. Voor rust werd het zelfs nog 3-0 voor Heracles. Wout Weghorst wist bekwaam de bal achter Ten Rouwelaar te schieten. Wat een euforie beleefden we en er werd gerust met een 3-0 tussenstand.

In de tweede helft bleef Heracles voetballen en zocht het na de mogelijkheden om de score nog wat verder uit te bouwen tegen de tien van NAC. NAC hield duidelijk tegen en trachtte de score zo klein mogelijk te houden. Heracles wist toch de score uit te breiden. Na zo’n 65 minuten spelen scoorde Joey Pelupessy met een schuiver de 4-0. NAC Breda deed daarna nog wel iets terug via invaller Mats Seuntjes, die de stand op 4-1 zette. Daarna was het weer aan Heracles, dat in de laatste tien minuten nog uitliep naar zelfs 6-1. Illiass Bel Hassani scoorde de mooiste van de avond. De invaller schoot prachtig raak in de kruising en bracht de stand op 5-1. In de slotminuut mocht ook invaller Jaroslav Navratil de eindstand op 6-1 bepalen.

Het was een prachtige avond waarin dit keer alles klopte. De sfeer en het voetbal zorgden voor een mooie avond in het Polman Stadion en dat wel even geleden. Op naar De Kuip over twee weken!

Sponsoren

Reacties (76)

Reageer nu!