De drie officiële supportersverenigingen van Heracles Almelo – Hart voor Heracles, BiancoNero en Black White Army Vriezenveen – hebben onlangs gezamenlijk bij de Gemeente Almelo het voorstel ingediend om een Heracles Singel in Almelo te realiseren. De huidige Nijreessingel zou hierbij een naamsverandering moeten ondergaan. ‘Juist deze weg verbindt het huidige en tegelijk nieuwe stadion met de historische grond van het oude stadion aan de Bornsestraat. Historie en traditie zijn natuurlijk dé kenmerken van onze club en door deze weg naar Heracles te vernoemen, wordt dit uitermate goed geaccentueerd. Bovendien zijn vele Almeloërs trots op Heracles, iets wat met een Heracles Singel perfect tot uitdrukking kan worden gebracht. Navraag in het stadion leverde bovendien ontzettend veel positieve reacties op over het plan, wat aangeeft dat vele Heracles-supporters een Heracles Singel in hun eigen stad prachtig zouden vinden’, aldus Dennis Kremer, fanatiek Heracles-supporter en initiatiefnemer van het voorstel.

De Heracles Singel zou het cadeau van de gezamenlijke supportersverenigingen – namens alle supporters van Heracles – aan de club moeten zijn om het ‘vernieuwbouwde’ stadion te vieren. De Gemeente Almelo heeft laten weten het idee uitermate sympathiek te vinden, maar laat tevens weten dat men alleen in uiterste noodzaak een naamsverandering doorvoert. Hiervan is volgens de gemeente in dit geval geen sprake, waardoor men het verzoek helaas af heeft gewezen.

In een reactie laat Dennis Kremer namens de gezamenlijke supportersverenigingen weten teleurgesteld te zijn. Hij en de supportersverenigingen stellen zich echter strijdlustig op en proberen het plan alsnog te laten slagen. ‘De Gemeente ziet op dit moment geen noodzaak om een naamsverandering door te voeren en zo de Heracles Singel mogelijk te maken. Als we echter met z’n allen – met zoveel mogelijk en liefst alle trotse Almeloërs – laten weten dat wij een Heracles Singel ontzettend graag in Almelo zouden willen hebben, kunnen we die noodzaak natuurlijk wel creëren en laten blijken’.

De gezamenlijke supportersverenigingen zijn daarom een Facebookpagina gestart waarop iedereen die graag een Heracles Singel in Almelo zou willen zien, zijn of haar ‘like’ kan geven en eventueel een reactie kan geven waarom men dit graag wil. ‘Een soort handtekeningenactie dus. ‘We hopen met een groot aantal likes de Gemeente Almelo alsnog te overtuigen om de Heracles Singel te realiseren op de genoemde plek. Het zou natuurlijk een perfect cadeau van de supporters van Heracles, de Almeloërs en ook de Gemeente Almelo zijn. En laten we eerlijk zijn; onze traditieclub verdient toch een eigen straat in haar eigen stad?!’, besluit Dennis Kremer.

Bent u ook voorstander van een Heracles Singel in Almelo? Laat dan nu uw stem horen en like de facebookpagina ‘Heracles Singel’.

Sponsoren

Reacties (38)

Reageer nu!