Heracles Almelo heeft vanmiddag thuis tegen PEC Zwolle goede zaken gedaan. Het won de streekderby met 2-0 door doelpunten van Thomas Bruns en Bryan Linssen en vergrootte daarmee het gat met nummer 16 NAC Breda tot drie punten.

Heracles begon in een zonovergoten Polman Stadion goed aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De Heraclieden waren feller dan de Zwollenaren en ging direct op zoek naar een doelpunt. Na een klein kwartier was het raak voor de thuisploeg. Een schitterend steekballetje van Brahim Darri zette Thomas Bruns vrij voor doelman Warner Hahn, die nog eerst de kopbal kon tegenhouden maar in de rebound verslagen was. Heracles had daarna nog enkele kansen om de score uit te breiden. De goed spelende Tim Breukers zag zijn schot gekeerd worden. PEC Zwolle werd niet heel erg gevaarlijk. Alleen Jody Lukoki wist de bal net in het zijnet te schieten na een goede actie. Het spel van de van Ron Jans was vrij pover. Heracles ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Heracles kende de tweede helft een prima start. Na zo’n twee minuten spelen lag het tweede doelpunt van de middag achter doelman Warner Hahn. Bryan Linssen profiteerde van gestuntel in de verdediging van PEC Zwolle en schoof de 2-0 binnen. Een paar minuten later kreeg Sainsbury van PEC Zwolle rood nadat hij de doorgebroken Wout Weghorst had gevloerd. Het leek definitief gespeeld hierdoor. Heracles kreeg daarna voldoende kansen via met name invaller Illiass Bel Hassani, die de paal onder andere raakte en het vizier niet op scherp had deze middag. Een 4- of 5-0 uitslag was niet geflatteerd geweest op PEC. Heracles verzuimde het vroegtijdig helemaal op slot te gooien. In de laatste minuut van de wedstrijd belandde een inzet van Jesper Drost namens PEC nog op de buitenkant van de paal.

Heracles won verdiend deze wedstrijd en kon drie belangrijke punten bijschrijven in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Volgende week weer een finale. Dan tegen directe concurrent NAC Breda, dat vanmiddag een punt pakte in de ArenA tegen Ajax.

Sponsoren

Reacties (141)

Reageer nu!