Heracles Almelo heeft vanmiddag zijn eerste serieuze test gehad tijdens het trainingskamp in het Duitse Billerbeck. Er werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen 2. Bundesliga club VFL Bochum.

Heracles speelde tegen een ex-trainer. Gertjan Verbeek is namelijk de coach bij de Duitse club. De Duitsers kregen in de beginfase enkele kansen om de score te openen, maar Rafael had het vizier niet op scherp. Later kreeg ook Heracles kansen via Paul Gladon (kopbal naast en Oussama Tannane. Laatst genoemde mocht ook een penalty nemen daarna, maar miste. Vlak voor rust was het wel raak vanaf de stip door Tannane, waardoor Heracles met 1-0 ging rusten.

Na rust ging Heracles veelvuldig wisselen en kreeg het nog kansen via Brahim Darri en Peter van Ooijen, die goed speelde. Bochum leek na een dik uur spelen toch op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de slotminuut kwamen de Duitsers alsnog gelijk. De wedstrijd was daarna ook gelijk afgelopen.

Opstelling Heracles: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Van Ooijen, Pelupessy, Gosens; Navratil, Gladon en Tannane.

Na rust kwamen in 46e minuut Darri en in de 63e minuut Hemmink, Bruns, Bosz, Sibum, Heerkes, Bel Hassani en Aktaou in de ploeg. Bas Sibum moest later met een blessure het veld verlaten.

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!