Heracles speelt morgen de wedstrijd tegen de geplaagde buurman FC Twente en kan morgen hele goede zaken doen als het de drie punten in huis weet te te houden!

Een overwinning betekent namelijk negen punten uit de eerste vier wedstrijden en dat zou (met uitzondering van het seizoen 2005/2006) een unicum zijn voor de Zwart-Witten.

FC Twente zit in een neerwaartse spiraal. In Enschede is de beerput, die een klein jaar geleden is opengetrokken, de club (weer) bijna fataal geworden. Een miljoenenschuld, een doelstelling die met drie stappen achteruit is gegaan, een leegloop aan spelers en een trainer die uitgekotst wordt en door zijn torenhoge salaris niet uitgekocht kan worden. Bovendien is het allerminst zeker dat spelers als Gutiérrez en Corona na deze zomer nog in Enschede te bewonderen zijn.  Corona blijkt in de belangstelling van Porto te staan. Zuur voor Twente: het houdt 30% over aan de deal. Nee, het is momenteel geen pretje om supporter van FC Twente te zijn.

Genoeg over Twente. Over naar Heracles. Want dat het momenteel lekker gaat, moge duidelijk zijn! Een vrijwel nieuw stadion, een vliegende start en een sfeer die weer als vanouds is. Trainer John Stegeman heeft zoals gezegd een vliegende start gemaakt met als klap op de vuurpijl de sensationele overwinning op concurrent Cambuur! Uitblinker Tannane heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de tweede helft van die wedstrijd niet meer dan een formaliteit werd door maar liefst vier (!) keer te scoren!

John Stegeman heeft de beschikking over een vrijwel fitte selectie. Alleen Dario Vujicevic is nog geblesseerd. De Serviër is geblesseerd en kan voorlopig niet spelen. Zijn vervanger is Joey Pelupessy en hij is tot nu toe een uitstekende vervanger gebleken van Dario Vujicevic! Petje af voor de jongen die nota bene van Twente overkomt! Morgen kan hij aan zijn oud-werkgever laten zien dat zij het bij het verkeerde eind hadden om hem naar Heracles te laten gaan!

Morgen zal er uit hetzelfde vaatje getapt moeten worden! Met een vrijwel uitverkocht stadion zullen ook wij als supporters weer vol achter de ploeg moeten gaan staan! Want dat Twente nog steeds kwaliteit heeft, is één ding dat zeker is! Dat vindt ook John Stegeman. “Aan clubs als Roda JC, NEC en Cambuur zijn wij doorgaans gelijkwaardig”, meent Stegeman. De komende drie wedstrijden speelt Heracles tegen FC Twente, ADO DenHaag en PSV. “Dat zijn ploegen die een hogere begroting hebben en normaal gesproken beter zouden moeten zijn’, zegt de coach tegenover VI met een blik op het programma. “Voor mij wordt dat een ijkpunt waar we nu daadwerkelijk staan en of we in staat zijn voetballend de volgende stap te zetten. Soms speel je een wedstrijd zoals tegen Cambuur, waarin bijna alle ballen goed vallen. Belangrijker vind ik dat we in ons spel stabieler en vaster worden, waardoor er voor de spelers houvast begint te ontstaan.”

Wij zeggen: morgen vol erop en samen met de spelers, supporters en iedereen die Heracles een warm hart toedraagt zorgen wij ervoor dat het morgen een hele mooie avond gaat worden!

Scheidsrechter: Higler
Tijd: 20:45

Heraclieden, verenigt u!

 

Sponsoren

Reacties (46)

Reageer nu!