Afgelopen zaterdagavond was het een kolkend stadion in Almelo tijdens de derby tegen FC Twente (2-0 winst). Bij het doelpunt van Wout Weghorst was een fan wel heel erg enthousiast en vloog de spits om de hals en betrad zodoende het veld wat officieel verboden is.

De betreffende persoon moest op gesprek komen bij de club en is nadrukkelijk gewaarschuwd. De fan wordt niet vervolgd en krijgt geen stadionverbod. Heracles heeft het incident wel direct aangegrepen om de gedragsnormen aan te scherpen en meldt dit op de officiële website, zie hieronder:

Vuurwerk
In de openingswedstrijd tegen NEC is er vuurwerk afgestoken op de tribunes. Het afsteken van vuurwerk is ten strengste verboden en wordt door Heracles Almelo niet getolereerd. Eventuele boetes die de club in de toekomst van de KNVB krijgt voor het afsteken van vuurwerk worden volledig verhaald op de supporter(s) die verantwoordelijk is/zijn. In tegenstelling tot andere incidenten worden vuurwerkzaken niet door onze eigen gedragscommissie behandeld, maar doorgestuurd naar de KNVB.

Betreden van het veld
Bij de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente sprong een supporter na het doelpunt van Wout Weghorst in al zijn enthousiasme over de reclameborden. Het betreden van het veld is te allen tijde absoluut ontoelaatbaar. De supporter is gistermiddag door de club in een onderling gesprek fors gewaarschuwd voor zijn gedrag. De club heeft besloten om deze persoon niet voor te dragen aan de Gedragscommissie. De voorzitter van de Gedragscommissie heeft hiermee ingestemd. Heracles Almelo grijpt dit incident aan om te benadrukken dat dergelijk gedrag alle gedragsnormen overschrijdt.

Gedragsnormen
Vanaf heden wordt iedere vorm van grensoverschrijdend gedrag gestraft volgens de normen die hiervoor staan. Daarnaast wil Heracles Almelo benadrukken dat het verboden is om consumpties en voorwerpen op het veld te gooien. De club vraagt supporters om te letten op ieders gedrag en elkaar aan te spreken en te corrigeren als de situatie daar om vraagt. Het naleven van de huisregels is hierin een belangrijk onderdeel.

Oproep
Als club en supporters kunnen wij samen laten zien dat de sfeer en beleving nergens anders beter is dan in ons nieuwe stadion. Wij hopen  dan ook dat er geen maatregelen hoeven worden te genomen die ten koste gaan van de intieme wedstrijdbeleving. Wij vertrouwen op jullie! U, jij en ik, wij zijn Heracles.

Sponsoren

Reacties (38)

Reageer nu!