Heracles Almelo speelt woensdagavond in de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi thuis tegen Vitesse. Een mooi duel op papier waar beide ploegen graag door willen in het bekertoernooi.

Heracles kan na de uitstekende prestaties in de competitie tot nu toe, zich opmaken voor het bekertoernooi en daar de draad verder op te pakken. Trainer John Stegeman beschouwd het als een gewone wedstrijd die ook gewonnen moet worden. “Het is voor ons in principe een gewone wedstrijd, die we heel graag willen winnen omdat we verder willen komen in het bekertoernooi”, aldus trainer Stegeman tijdens de persconferentie. “We spelen tegen Vitesse, één van de betere ploegen in de Eredivisie. Ze hebben veel goede spelers, onder meer de huurlingen van Chelsea. Ze doen altijd mee in de top of subtop, voor ons is het een mooie uitdaging.” Stegeman mist tegen Vitesse Dario Vujicevic (lies) en Bas Sibum (knie). Oussama Tannane is nog steeds een twijfelgeval.

Tegenstander Vitesse pakte tot nu toe in de competitie tien punten. De ploeg van trainer Peter Bosz won afgelopen weekend thuis met 3-0 van De Graafschap. We zien de Arnhemmers terug op een zevende plek op de ranglijst. Vitesse heeft ook dit jaar weer een goed elftal. Met veel huurlingen van Chelsea zal er ook dit jaar weer volop mee gedaan worden in de subtop. Peter Bosz kent in aanloop naar het bekerduel enkele twijfelgevallen. Kevin Diks en Valeri Qazaishvili zijn nog onzeker voor het duel in Almelo. De oefenmeester start alleen met topfitte spelers. Bosz over de tweede plek van Heracles: “Ik verwacht niet dat ze daar aan het einde van het seizoen nog staan. Ze doen het nu goed en hebben ook een goed elftal.”

Het bekerduel begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Sponsoren

Reacties (36)

Reageer nu!