Heracles Almelo blijft meedraaien in de top van de Eredivisie. Vanavond werden opnieuw de 3 punten in Almelo gehouden door een terechte 2-0 overwinning op SC Heerenveen. De twee prachtige doelpunten kwamen op naam van Illiass Bel Hassani en Wout Weghorst.

Heracles startte de wedstrijd met twee andere flankspelers. Jaroslav Navratil en Peter van Ooijen begonnen vanaf het begin. De plek van Mark-Jan Fledderus werd ingenomen door Robin Gosens. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. SC Heerenveen startte sterk en kreeg ook de beste kansen. Dankzij goed keeperswerk van Bram Castro wisten Henk Veerman en Luciano Slagveer niet te scoren en bleef het 0-0. Heracles wist daarentegen weinig af te dwingen, maar kwam tegen de verhouding in toch op voorsprong. Illiass Bel Hassani jaagde de bal in de kruising. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Heerenveen het tij te keren met een dubbele wissel. Het had echter geen effect op het spel van de Friezen. Heracles ging er een tandje bij zetten onder leiding van de absolute uitblinkers Joey Pelupessy en Illiass Bel Hassani. Heracles kreeg in de tweede helft wel goede kansen. Een vlammend schot van Jaroslav Navratil ketst af op de lat en de rebound van Wout Weghorst werd gekeerd door doelman Erwin Mulder. Ook invaller Brahim Darri verzuimde de wedstrijd op slot te gooien. Hij wilde het te mooi doen. Uiteindelijk viel de verdiende 2-0 toch in de 80e minuut. Een prima vrije trap belandde op het hoofd van Ramon Zomer, die perfect de bal op het hoofd van Wout Weghorst mikte. De aanvaller kopte tegendraads raak! De wedstrijd was hiermee gespeeld en hierdoor heeft Heracles opnieuw een thuiszege te pakken en staat het weer tweede op de ranglijst!

Sponsoren

Reacties (55)

Reageer nu!