Heracles Almelo gaat als vierde de winterstop in. Dankzij een late goal van Gino Bosz (rake vrije trap) wonnen de Heraclieden de spannende wedstrijd tegen FC Groningen met 2-1. Lang kon de wedstrijd beide kanten op, maar Heracles won uiteindelijk verdiend!

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Groningen. Michael de Leeuw kreeg een enorme kans, maar de spits kopte voorlangs. Het was het signaal dat de Heraclieden deze avond scherp moesten zijn. Heracles nam daarna de wedstrijd in handen en kreeg via Paul Gladon (kopbal) en Brahim Darri (schot) kansen. Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers via een cadeautje van Dario Vujicevic op voorsprong. Vujicevic gaf de bal zomaar aan ex-Heraclied Bryan Linssen, die vervolgens Bram Castro passeerde: 0-1. Gelukkig voor iedereen die Heracles een warm hart toedraagt was het al snel weer gelijk. Een voorzet van rechts werd eerst gemist door Illiass Bel Hassani, maar vervolgens schoot Paul Gladon de bal achter doelman Sergio Padt: 1-1. Dit was zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. We gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft ging op en neer in Almelo. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en kregen beiden genoeg kansen om op voorsprong te komen. Het was voor de neutrale toeschouwer een geweldige wedstrijd om naar te kijken. Aan Groningen zijde wist Michael de Leeuw niet te scoren dankzij goed keeperswerk van Castro en Bosz die de bal van de doellijn haalde. Aan de kan van Heracles schoot Tannane een vrije trap over en een zeker lijkend doelpunt werd door Thomas Bruns naast geschoten, na een prachtige pass van Tannane. Het was zeer spannend. Beide ploegen wisten de kansen niet te benutten en een 1-1 leek de eindstand te gaan worden. In de 90e minuut kreeg Heracles nog een vrije trap. Gino Bosz (vervanger van Mike te Wierik) mocht hem gaan nemen. De zoon van Peter Bosz joeg de bal tegen de touwen: 2-1!  Daarna was het nog even spannend. Een doelpunt van FC Groningen werd afgekeurd wegens buitenspel en daarna was het afgelopen! Een prachtige overwinning die beide kanten op kon.

Heracles sloot een fantastische eerste seizoenshelft af op een passende manier op plaats 4 met 30 punten in de pocket! Op naar 2016 voor een mooi vervolg!

Sponsoren

Reacties (6)

Reageer nu!