We doen weer helemaal mee! In een seizoen waarin na dertig (!) wedstrijden nog steeds gestreden wordt om Europees Voetbal. Hoe mooi kan voetbal zijn!

Heracles speelt aankomende zaterdag de oh zo belangrijke wedstrijd tegen Vitesse. De mannen uit Arnhem staan vier punten onder Heracles en zijn daarmee een absolute concurrent. Wint Vitesse, dan verkleinen zij het gat naar 1 punt. Wint Heracles, dan is Vitesse gezien en mag Heracles zich echt naar de vierde plek vechten. Even voor de duidelijkheid: mocht Feyenoord de beker winnen, dan krijg de nummer 4 van de Eredivisie het ticket voor rechtstreekse kwalificatie voor de Europees League.

Maar voordat wij ons in deze zevende hemel wanen, moet er alles op alles gezet worden om met een goed resultaat uit Arnhem te vertrekken! En ondanks dat Vitesse uit altijd een rotploeg blijkt (Heracles verloor er acht van de tien keer), is zaterdag alles anders! De omstandigheden zijn anders, de stand op de ranglijst is anders en bovendien zal de honger naar “meer” bij de spelers van Heracles ongekend zijn! Ga daar maar vanuit!

Er zijn weinig geblesseerden aan onze kant. De enige pechvogel is Gonzalo Garcia, die voor lange tijd uit de roulatie is en wellicht zijn laatste wedstrijd voor Heracles heeft gespeeld. Dario en Sibum rekenen we voor het gemak dan niet mee, omdat zij het hele seizoen al met blessures lopen. Verder is de selectie intact, waardoor de opstelling ongetwijfeld hetzelfde zal zijn als vorige week, waarin Excelsior van de mat getikt werd.

Onze jongens zullen gesteund worden door een bijna 700 uitsupporters. 700 supporters die de climax van de competitie met eigen ogen willen zien. Het uitvak zal daarom bomvol zitten met eveneens hongerige voetbalfanaten die allemaal de drie punten mee willen nemen naar Almelo!

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Nijhuis en begint om 18:30.

Tot zaterdag!

Sponsoren

Reacties (51)

Reageer nu!