Heracles heeft in de strijd om de play-offs om Europees voetbal een belangrijk punt gepakt tegen Vitesse in Arnhem. In het GelreDome werd het 1-1 en daardoor blijft het verschil tussen beide teams 4 punten op de ranglijst in het voordeel van de Heraclieden!

In de eerste helft leek het niet op een wedstrijd die er om ging. Er gebeurde niet heel veel in Arnhem. Heracles was wel dominanter en kreeg wel enkele kansen via Navratil, Zomer en Weghorst. Daar bleef het dan ook bij. Aan de zijde van Vitesse was Denis Oliinyk gevaarlijk. De ruststand bleef 0-0 in het GelreDome.

De tweede helft was van een veel groter amusementswaarde. Beide ploegen gingen vol voor de aanval. Eerst was Heracles dichtbij de openingstreffer. Wout Weghorst raakte de paal. Kort daarna was het wel raak aan de andere kant. Een fout van Fledderus werd afgestraft door Rashica: 1-0. Daarna golfde de wedstrijd op en neer en was het leuk om naar te kijken. Vitesse werd gevaarlijk via Rashica en Qazaishvili, maar Castro stond goed te keepen. Namens Heracles was Fledderus nog dichtbij een treffer. Hij schoot net naast. Een kleine tien minuten voor tijd kwam Heracles wel op gelijke hoogte. Vitesse maakte hands in de zestien meter en Heracles kreeg een penalty. Weghorst schoot raak: 1-1. Heracles kwam daarna nog dichtbij de overwinning, maar via verdediger Kashia kwam de bal op de paal. Heracles pakt een belangrijk punt en heeft nog steeds volop zicht op de play-offs voor Europees voetbal!

Sponsoren

Reacties (18)

Reageer nu!